Аваков пообіцяв змінити головного міліціонера Волині

Аваков пообіцяв змінити головного міліціонера Волині
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що новим начальником міліції Волині замість Віктора Швидкого буде Петро Шпига.

Про це повідомив заступник начальника штабу волинської «Самооборони Майдану» Богдан Климчук.

Нагадаємо, після спільної наради революціонерів та ветеранів силових відомств у Луцьку прийняли спільне звернення з рекомендацією переглянути призначення Швидкого.

Представники «Самооборони Майдану» особисто завезли дане звернення у Міністерство внутрішніх справ, - повідомив Климчук.

Після цього відбулося спільне засідання кадрової комісії МВС та самооборонівців за участю міністра Авакова. Останній пообіцяв, що на посаду головного міліціонера Волині призначать Петра Шпигу, - розповів Климчук.

Зазначимо, що Шпига був у списку претендентів на посаду очільника УМВС, його кандидатура не викликала значних заперечень на останніх громадських слуханнях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 47
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой дякую, дякую, Ігоре Петровичу! Ой вже добились...
Відповісти
Що значить переглянути призначення, коли Швидкий був у статусі ВО. У нас по-новій схемі призначають керівника міліції. Що значить "особисто завезли самі", коли на сьогодні була раніше запланована зустріч у Києві з місцевим Лустраційним комітетом на 16.00, який мав донести результати громадського обговорення по даному питанню. А заяву завезли "по-дорозі". Перевіряйте своїх інформаторів, шановні.
Відповісти
Розпочнуться будні дні в яких Шпига не зуміє організувати діяльність УМВС України у Волинській області, і тоді ви ще будите шкодувати в своїх тупих кадрових діях, які призведуть до повного розвалу міліцейської структури.
Відповісти
Ай яяйай.. так повністю прогнившу, криміналізовану, корумповану міліцейску структуру давно пора докорінно реформувати. А не продовжувати агонію хабарниками швидкими
Відповісти
шило на мило
Відповісти
Демократія не повинна перейи анархію! Сьогодні ми маємо саме це. Я не про Швидкого, не про Колісника, не про інших. Але більша частина пересічних уяви не має про нюанси управління. 95% пересічних просто не можуть "прийняти рішення" в побуті і зовсім не уявляють що стоїть за цими словами в буденній (виробничій, складній, і тим паче - форс-мажорній ситуації). На жаль, це розуміють лише..........
Відповісти
Хай краще буде Швидкий, ніж Шпига( він хворий на голову, пихата і зверхня людина)
Відповісти
Хранцуза давай! А суддьою Зварича. Всі інші тупі і по словам "дупукрата" не розуміють ньюансів управління (когда, кому и хде)
Відповісти
Шпига більше 10 людьми ніколи не командував, як його можна призначати на посаду начальника? Куди дивиться Аваков?
Відповісти
1. Дуже добре, що громада змусила владу дослухатись. Дуже зле, що треба змушувати.
2. Швидкий відомий хабарник. Він звісно може "навести порядок". Щоби всі боялись мєнтів і грошики капали. Як і раніше. Основна місія Швидкого - зачистка революційного елементу і реставрація старого режиму.
3. Шпига мєнт. Краще Швидкого, але їх вцілому треба гнати. Як тимчасовий варіант "з пивом піде".
4. Скиглення, що мають бути професіонали, задовбало. Вони професіонали вибивати зізнання і хабарі брати. Покривати злочинні схеми - це професійно виходить. Ну і тримати порядок у своєму злочинному угрупуванні. Це не той порядок і не ті задачі, за які гинули люди.
5. Мантра про відсутність кадрів, окрім старих корумпованих діячів, є лише засобом цих діячів утриматись при владі. Революція відбулась, щоби були революційні зміни. Майдан зродив нових командирів - це має бути головний кадровий резерв.
Відповісти
Наліпити коників з гі..на не значить зробити нових командирів
Відповісти
А по твоєму старі казнокради з пластиліну були зроблені? Показник довіри до міліції навіть до подій на майдані був нульовий, дякуючи от таким з дозволу сказати швидким командирам
Відповісти
ditogrou -дякую, приємно чути хоч одну нормальну людину.
Відповісти
В Авакова ,напевно, розуму не більше, як в Шпиги. Проводити такі призначеня - це пряме знищення виконавчого органу влади. Таке враження,що він це робить свідомо, засланий козачок.
Відповісти
Шпига то і зі своєю маленькою роботою ледве справлявся. Не уявляю як таке непотрібмтво буде керувати умвс
Відповісти
В.В.Швидкий для Волині самий ідеальний варіант для відбудови міліції. Я не вірю в міфи громади, яка мріє
відновити свій тіньовий клан на Волині, який раніше всім відомий. Швидкий В.В. цього не допускав, тому він Вам і не в подобі.
Відповісти
Швидкий не допускав! Все було під контролем. За посади - носив Остапович, по "особливим" доручення м крохмалі і т.п. Самий ідеальний варіант зберегти і продовжити і не пущать в систему чужих корупціонерів бо самим не вистачає
Відповісти
"відновити свій тіньовий клан на Волині, який раніше всім відомий. Швидкий В.В. цього не допускав" З тебе такий сотник, як з баби Параски курва елітна. Пий нормальну горілку, не пий тосолу. Швидкий два рази обслуговував цей клан і якраз пролазив його відновити. А обкурений "сотник" ( тьху...точно сотник, бо зранку по дві три соточки потягує)при швидких не було потім від сирості не стало а тепер швидкі знову не допустять
Відповісти
Такі даунітаси завжди виступають як спостерігачі, бо більше ні нашо не здатні.
Відповісти
Мда, з коментарів складається враження, що управлінням у нас може займатись лише особливого таланту люди. Залишилось тільки вияснити, чому у них хронічні проблеми як не з технікою чи логікою, то з правописом.
Відповісти
2 місяці не покаже шпига результат буде летіти разом з правим сектором і самообороною в гагри.........
Відповісти
А Сомооборона тут до чого. Було кілька кандидатур, вибирав Аваков. Якщо за певний період не буде результатів, вони самі його будуть бойкотувати. До речі, кажуть Швидкого Аваков не звільняє, а переведить на іншу посаду, а яку, не каже. Його там добре хтось пропихає.
Відповісти
Розкидатися словами в інтернеті всі можуть, а от відповідати за свої слова лише деякі.
А що ви Олексію робите для зміни ситуації в країні на краще? Сидите на дивані і троллите інших, хто хоч щось робить?
Відповісти
А хто громада ????? Данильчук П. 1,40 з капелюхом, нагадує правого клоуна, якому місце в Ліпінах. Громаду повинні представляти інтелегенція, юристи, професори, доктори наук, що в нас таких немає???? Вони повинні були запросити на співбесіду Швидкого,Лебідя,Шпигу і при народній громаді провести їх слухання щодо програми відбудови і розвитку міліції.В тому числі встановити знання законів та чинних нормативних документів.Це не було виконано. А тепер маєм результат, я не здивуюсь як що через місяць УМВС очолить Данильчук П.''''
Відповісти
Диванна сотня активізувалася.
Ви боїтеся змін, для вас краще хабарник Швидкий з досвідом управління, ніж Шпига без досвіду...Дайте людині шанс.
Відповісти
тут таких багато. їх все влаштовує, як було раніше. а щоб самому щось зробити - то нема,краще в коментатах "оригінальністю" сипати.
Відповісти
Ну і де ж в нас хоча б одна організація, де зібрались інтелігенція, юристи, професори, доктори наук і т. д. їм того так треба. краще дома сидіти і перечекати революцію. а ти чого на слухання не прийшов, не слухав їхніх програм, вхід був вільним.
Відповісти
Щойно Соболєв у ФБ прозвітував про результати вибору кандидатів УМВС. Київська область - громада нікого не обговорювала, Тернопільська - обговорювала, але не дійшли до спільного знаменника, тому нікого не висунули, МВС залишає попереднього; Львівська - висунула дуже багато кандидатів, МВС їх звела до трьох, громадскість ще має визначитись між ними; Волинь - результати відомі. На черзі Рівне, Франківськ, Кіровоград. Також закликав не розслаблятись на тому, а здійснювати активний контроль вже за новопризначеними кандидатами. Від помилок ніхто не застрахований.
Відповісти
Друзі, Петро Шпига - вдала кандидатура на цю посаду.Передовсім, порядна, вихована людина, має добру освіту - гуманітарну, економічну та правову. Те що він до цього часу керував невеликим колективом не може бути підставою не призначати цього чоловіка на посаду начальника обласної міліції. Бо за таким принципом, напевно, ми ніколи не змогли б обрати наприклад президента. Бо ж де знайти кандидата, який до цього вже керував цілою країною?)Головне нині, аби на посади в міліцію йшли не старі кадри із сумнівною репутацією, а нові люди. пригадуєте, як після розпаду СРСР в приватні магазини не хотіли брати на роботу колишніх продавців. В оголошеннях так і писали: "Без досвіду роботи в радянській торгівлі". Чому знаєте, правда? Так само й тут, потрібні люди без сумнівного досвіду, які не були на таких високих ще посадах.
Відповісти
підтримую кожне слово
Відповісти
Вмотивовано логічне міркування.Стовідсотково підтримую.
Відповісти
А тепер громаді луцька треба висунути умви новопризначеному: провести громадські слухання щодо діяльності Данидьчука та Тимощука. Так.Так. Саме їх. Керівників ПС. І побачимо його реакцію. Бо в мене складається враження, що вони своїми публічними діями підставляють нормальних хлопців.
Відповісти
дуже вдало порівняв з продавцями.не треба боятись нових але розумних людей
Відповісти
теж мені знайшли нового, перспективного - Шпигу....Сміюсь і плачу.
Відповісти
ШПИГА СПРАВИТЬСЯ, ЯКЩО ЗМОЖЕ СПРАВИТИСЬ З КОРУМПОВАНОЮ ЗГРАЄЮ ЗАСТУПНИКІВ УМВС. ЯКЩО НЕ ЗМОЖЕ, ТО БУДЕ В СТАТУСІ КОРОЛЕВИ АНГЛІЇ.
Відповісти
Ну це ненормально коли в і проти Швидкого а він все одно пре на посаду
Навіть якщо його переведуть
Хай переводять в ін місто, де його ще не знають
А тут вже люди якщо вийшли проти-навіщо перечити
Є ж вибір....
Відповісти
Шановні громадяни, не можу зрозуміти, а Шпига, що не з тої самої корумпованої влади, що і інші.Чи Він був білою вороною у весь час своєї служби. Час покаже, нетреба випереджувати обставини???
Відповісти
Друзі не ті часи щоб експерентувати! Шпига не потяне і крапка. Я б розглянув краще кандидатуру Соловонюка. Він ідеально підходить. І досвід закордоном є. Він знає Європейські моделі поліції !!!!!! Таких треба ставити. Не заплямований, голову має на плечах, і очі не бігають!!!!!!
Відповісти
Чи Шпига чи хтось інший без кадрової чистки нічого не змінить!Бюрократична система незмінна і незламна!
Відповісти
ПС працює на результат, а тому приходьте на Віче о 13:00 кожної неділі. Не будьте байдужими, не опускайте руки. Революція ще не завершилася!!! Запрошуйте своїх близьких та сусідів. Нова влада хоче "затишку" для спокійної "роботи". Повірте в себе та свої сили!!!

Відповісти
Шпига - заступників ТЕРМІНОВО міняйте...
Відповісти
Шпига нормальна,чуйна, відповідальна,порядна людина.Я сам з ним працював в одному колективі ще в Луцькому МВ.Тому йому довіряють таку відповідальну роботу.
Відповісти
Ви краще напешiть що йому робити,з чего починати.не судiть судимi не Будите....
Відповісти
Полковник міліції Шпига Петро Петрович.

Народився 30 вересня 1973 р. у селі Чмикос Любомльського району Волинської області.
Щоб не йти в армію - поступив до Луцького педагогічного інституту.
Пять років викладачі Луцького педінституту його даремно намагалися вивчити на шкільного вчителя, однак після отримання диплому вчителя Шпигу Петра не взяли на роботу в жодну школу, і тому Шпига Петро не працював за своїм основним фахом шкільного вчителя - ні дня.
Хоча ловити злочинців Шпига Петро не був навчений, а зброю ніколи не бачив, бо замість армії вчився в педінституті, де його вчили працювати лише зі слухняними дітьми шкільного віку. Однак, відразу після закінчення Луцького педінституту 1995 року Шпига Петро дивовижним чином зайняв посаду у Волинському УБОЗі.
Напевне, якби на той час у Волинському УБОЗі працювали фахівці розшукової справи, а не такі "вчителі", як Шпига Петро, то багатьох кримінальних "бригад" на Волині ніколи-б не було, а вбивство Швачки і інші злочини були-б - розкриті або до таких злочинів на Волині не дійшло-б. Але...
У 1995 р. Шпига Петро розпочав службу в правоохоронних органах у відділенні бойової та спеціальної підготовки відділу швидкого реагування «Сокіл» управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.
Щоб не "тягнути" службу в УБОЗі посилаючись на "завантаженість навчанням", але справно користуватися правами і пільгами УБОЗівця Петро Шпига поза конкурсом був зарахований на заочне відділення академії внутрішніх справ, диплома якої згодом отримав.
Дві вищі освіти: Луцький педінститут і академія внутрішніх справ, напевне, не дали потрібної освітченості Петру Шпизі, тому не гаючи часу на перерву в навчанні волинський убозівець - Шпига Петро скористався пільговим правом вступу на заочне відділення Тернопільської академії народного господарства. Студент-заочник Петро Шпига одночасно ніби вчився і ніби служив у Волинській міліції (УБОЗ), що він робив краще і чи встигав - йому самому видніше. Хоча знання із "Народного Господарства", так само, як і знання шкільного вчителя Петру Шпизі були непотрібні він все-ж отримав диплома фахівця-академіка із "народного господарства Українського агропромислового комплексу" в 2001 р. Але після отримання диплома Тернопільської академії народного господарства Петро Шпига не пішов працювати за фахом у - народне господарство України, яке потребувало і потребує фахових академіків, випускників Тернопільської академії народного господарства. А пішов - на посаду, в якій не був фахівцем, але "там" була висока зарплата і можливість відряджень за кордон. Новостворена посада начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми управління УМВС України у Волинській області, це саме те, що влаштувало Петра Шпигу в 2005 році.
Часи, коли невільних українців продавали в рабство - давно минули (українцями торгували в часи монголо-татарських навал, в часи розквіту Османської імперії). А зараз українці взагалі і волиняни зокрема, щоб заробити собі на прожиття намагаються виїхати за кордон на заробітки. Однак, високоосвітчений Шпига Петро, в наш час, з 2005 р. по 2014 р.р. "задокументував" (штучно сфабрикував) кілька десятків кримінальних справ відносно нещасних жінок- волинянок. Котрі були розлучені - залишилися без чоловіків, і щоб прокормити своїх дітей намагалися, як і більшість українців виїхати на заробітки за кордон. (Насправді в "задокументованих" Петром Шпигою кримінальних справах ніхто нікого не продавав, але хіба-ж нещасним жінкам волинські судді вірять, Судді повірили нафантазованим "обвинувальним байкам" Петра Шпиги). Тому, багатьох "задокументованих" Шпигою Петром жінок волинські судді посадили до тюрем "торгівля людьми", а їхніх дітей поздавали до інтернатів. Таким чином, Шпига Петро, поробив сиротами кілька десятків волинських дітей, яку мету він при цьому переслідував ? Шпизі Петру - видніше.
При Януковичу Петро Шпига був частим "відвідувачем" Київських кабінетів перших осіб тієї Держави, зокрема спікера ВРУ і правої руки Януковича - Рибака. А як відомо у їхні кабінети "з пустими руками" не заходили "відвідувачі" з провінції. Про що розповідав борець із торгівлею людьми волинянин Петро Шпига очільникам Партії Регіонів, котрі в цей час розстрілювали волинян на Київському Майдані у Шпиги Петра було-б не зайвим запитати. Але саме після відвідин кабінету голови Верховної Ради України Рибака - Шпигу Петра Петровича - Партія Регіонів записала "кандидатом на посаду начальника управління МВС у Волинській області.
9 квітня 2014 р. наказом виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Шпига Петро Петрович призначений начальником УМВС України у Волинській області.
Відповісти
Як на мене всі заступники нач. УМВС порядні люди і професіонали справи, а от з призначеним начальником-не все чисто, якось дивним чином він при любій владі в шоколаді залишається.
Відповісти
Як можна було призначити Шпигу??? Ця людина є некомпетентна в своїй роботі, призначає на посади виключно за гроші, не знає своєї роботи, в основі його роботи лежать гроші!!!
Відповісти