На Волині «бандити» маскувалися під «Правий сектор»

На Волині «бандити» маскувалися під «Правий сектор»
У селищі Любешів декілька чоловіків «тероризували» підприємців, посадовців та місцеве населення, стверджуючи, що вони активісти «Правого сектора».

Вперше вони з'явилися під час віче, коли місцевий мешканець Михайло Чорний представив свого сина Дмитра нібито керівником районного осередку «Правого сектору» і наказав, щоб усі його слухалися, бо він від імені народу буде наглядати за владою, - пише Волинь-нова.

Петро Хомич, якого виборці Любешова шість разів обирали селищним головою і котрий не належав до жодної партії, відразу відчув до себе пильну увагу. За словами голови, ці «чорні чоловічки» запропонували заплатити певну суму, яка порятує його від люстрації. Коли ж, на їхній подив, Хомич відмовився вступати в якісь торги, то вночі невідомі напали на його будинок, вибили двері і вікна.

Прикриваючись Майданом, нібито маючи якісь повноваження від центру, вимагали у підприємців, держслужбовців кошти, погрожуючи тією ж «народною» люстрацією.

Були налякані навіть білоруські громадяни, які на вихідні традиційно приїжджають у селище ярмаркувати. Нещодавно у Ветлах розповіли, що їхні родичі на Провідну неділю не приїхали, щоб помолитись у церкві та на кладовищі, бо боялися здирства. Поширились чутки, що й на кордоні нібито бувають люди в масках.

Як розповідають у Любешові, Михайло Чорний був засуджений на тривалий строк за кримінал. Петро Хомич в газетній статті повідомив, що цей «куратор» «Правого сектору» захопив територію приватної автостанції в Любешові, розмістив вантажний «Мерседес» і як підприємець торгує будівельними матеріалами, не сплачуючи податок.

Ця група «борців за майбутнє України» погрожувала розгромити редакцію районної газети за відмову опублікувати неправдиву статтю.

Дійшло до того, що Дмитра Чорного, який не має відповідної освіти, було прийнято на посаду заступника директора територіального центру соціального обслуговування, надання соціальних послуг Любешівської райдержадміністрації.

Резонансний випадок стався 21 квітня в кафе «Рута», де Михайлу Чорному з дружками систематично безкоштовно наливали каву під коньячок. Тоді в приміщенні закладу відбувалися заручини і нежданим гостям було зроблено зауваження. В результаті, як розповів Петро Хомич, Михайло Чорний перебив палицею пальці жінці, яка, до речі, працює швачкою. Звістка про наругу над людьми і хуліганський вчинок нарешті дійшла і до Луцька.

Керівники волинського осередку «Правого сектору» прибули в Любешів, буквально відловили кількох негідників і змусили їх вибачитися на сесії перед депутатами районної ради. Керівник «Правого сектору» Волині Павло Данильчук офіційно повідомив у районній газеті «Нове життя», що «на території району на даний момент немає жодних структурних підрозділів і представництв «Правого сектору» і що про його створення «громадськість буде поінформована».

До речі, як нам повідомив директор територіального центру соціального обслуговування Микола Деміх, Дмитра Чорного звільнено з посади, на якій він перебував сім днів.

Селищний голова Петро Хомич від імені виконкому звернувся в райвідділ міліції з проханням провести перевірку діяльності Дмитра Чорного, зокрема з'ясувати, куди були спрямовані кошти з його особистої картки, які на письмові вимоги лже-керівника надсилали підприємці, сільські ради.

«Дійсно ми змушені були втрутитись в ситуацію, що склалася у Любешівському районі. Особи, які орудували там, як розбійники з великої дороги, жодного відношення ні до політичної партії, ні до громадського руху «Правий сектор» не мали і не мають. Ми відреагували на повідомлення громадян оперативно. Хоча сигналів, що під егідою «ПС» діють бандити та шахраї, на жаль, надходить багато», - каже керівник «Правого сектору» Волині Павло Данильчук.

«Сподіваюся, протиправним діям згаданих у статті осіб дадуть відповідну оцінку правоохоронні органи. Нагадую громадянам, що «Правий сектор» — це в першу чергу громадський рух, головним завданням якого наразі є захист держави від зовнішніх та внутрішніх ворогів. Тому не довіряйте шахраям, які вимагають гроші нібито для допомоги «Правому сектору», - мовив він.

«Для пожертв на діяльність організації відкрито відповідний рахунок. Інші рахунки — це чистої води шахрайство. Тому повідомляйте про такі факти правоохоронців та «Правий сектор» за тел. 068 790 11 32 для спільного оперативного реагування. Сподіваємось і надалі на допомогу небайдужих громадян у виявленні шахраїв та здирників», - насамкінець зауважив Данильчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зразу видно з ким правий сектор і особисто данильчук співпрацює...з мером Хомичом, якого в Любешові не люблять і який в тісних звязках з комуністом Мартинюком...
Відповісти
до чого тут співпраця з мером, коли йдеться про безправні вчинки і прикриття організацією, яка ніякого відношення до цього немає
Відповісти
ще й як має
Відповісти
Бандиты маскировались по бандитов?
Відповісти
і до речі цих людей яких ви називаєте бандитами в селищі поважають за їхні дії і не тільки..і ви вашим ганебним поступком ані трошки не спортили їхню репутацію, скоріше собі
Відповісти
Тобто перебиття палицею пальців ЖІНЦІ - це вчинок небандита?
Відповісти
В Одессе живьем сжигали - и вон сколько восторгов было среди пэрэсичных и свидомых вплоть до депутатов, а тут какие-то пальцы...
Відповісти
"засуджений на тривалий термін за кримінальний злочин" - неграмотно написано: По-перше, "кримінальний злочин" - це масло масляне. Правильно - за злочин. По-друге, не термін, а строк.
Відповісти
Справжнi правосеки грошi вже не вимагають. Вони лише вимагають кави пiд коньчок.
Відповісти
Хммм...чого мені здається ця стаття заказною?
І хіба журналіст має право називати людину винною, без доказу суду та слідства? Ганьба продажним журналістам!!!
Відповісти
Тобто перебиття палицею пальців ЖІНЦІ - це вчинок небандита?
Відповісти
Вибачте, а Ви були особисто присутні під час цього випадку? Ви знімали побої? Бачили цю жінку?
Відповісти
Я сама з Любешова і можу сказати, що в статті правда від першого до останнього слова. При тому - це ще не всі подвиги цього "героя".
Відповісти
Ви або не з Любешова, або така сама продажна шкура, якій платить Хомич за таку брехню. Якщо вам пан Михайло чи його "дружки" щось зробили, то подайте заяву в мілвцію, а не обсираєте людей. Тоже геройка найшлась, на дивані перед компютером всі герої... а так засцялися вже...
Відповісти
достойна відповідь для продажних ...........
Відповісти
Та ті люди про яких ви пишете на Майдані були від самого початку, а де були правосєки? Ганьба Правому Сектору! Шановні Любешівці, добийтеся правди!!! На Волинь пост продажні журналісти! Зверніться на гарячу лінію Інформагенства ЗІК!!! 0-800-500-945
Відповісти
Більшість людей, які зараз в ПС були від самого початку на майдані, тільки сама організація з'явилася пізніше!
Відповісти
Тобто перебиття палицею пальців ЖІНЦІ - це вчинок небандита?

Автор цієї публікації у Волині-новій Олександр Нагорний. Це поважний журналіст який б не писав брехні.
Відповісти
Олександр Нагорний справжня скотина, якій платить хомич за статті...Їх обох варто відправити подалі...
Відповісти
ситуація знайома і по іншим діям Правого Сектора, за 2-3 неділі буде видно , що за нутрощі в цих " вояків". Аби вони під виглядом карання бандитів просто " злиття своіх воінів" аби себе відмити. Поживемо і побачимо, а зараз люди пильнуйтесь!
Відповісти
заїдовбав вже той правий сектор, тіпа такі воїни хоть куда а самі бояться по одному в Вопак зайти.
Відповісти
а таке поняття, як друзі і компанія не проминуло в тебе в голові?
Відповісти
банда кровосісів
Відповісти
Схоже, що так...Любешівський район це вотчина Адамки Мартинюка...Там найперше повинні бути активісти з П.С. і люструвати комуно-регіоналівську владу. У Ковелі головою П.С. вибрано С.Дружиновича-де, поки ніяких антикорупційних не видно. Боюсь, що П.С.втрачає статус НАДІЇ НАЦІЇ...
Відповісти
Автор цієї публікації у Волині-новій Олександр Нагорний. Це поважний собутильник і промакашка хомича
Відповісти
Останні новини
Тінь війни. ФОТО
08 травень, 2014, 12:54
На Волині «бандити» маскувалися під «Правий сектор»
08 травень, 2014, 12:49