У центрі Луцька демонтовують дитяче містечко і збираються зняти бруківку

У центрі Луцька  демонтовують дитяче містечко і збираються зняти бруківку
Власник дитячого містечка, яке у 2009-му було встановлене на місці недобудованого фонтану у центрі Луцька, демонтовує своє майно – каже, міська влада не виконала своїх зобов’язань.

Демонтаж почали зранку у понеділок 9 квітня. Чоловік, який назвався «підприємцем Прокопюк, власником дитячого містечка», повідомив, що оскільки луцька мерія демонтувала його торгівельний намет, який до червня минулого року стояв біля містечка, то він забирає і саме містечко.

Нагадаємо, у літній палатці торгували пивом, солодкими водами і іншими харчами. Рішення про демонтаж палатки виконком міської влади ухвалив 2 червня 2011 року. Тоді ж він дав підприємцю 10 днів на демонтаж свого майна.

"Зобов’язати підприємця Прокопюк Л. П. протягом 10 днів з дня ухвалення цього рішення знести за власний рахунок павільйон (літнє кафе) на Театральному майдані, який встановлений за межами суборендованої земельної ділянки та не відповідає сучасним естетичним вимогам", - йшлося тоді у рішенні виконкому.
Дитячий майдачник і «пивнуха» у центір міста. Фото 2010 року
Дитячий майдачник і «пивнуха» у центір міста. Фото 2010 року

Оскільки сам підприємець своє майно не забирав, тому влада самотужки демонтувала столики і саму палатку з майдану.

Зі слів підприємця, два роки тому луцька влада поставила йому умову: якщо встановить на місці недобудованого фонтану дитяче містечко, і забезпечить навколо нього благострій, йому дадуть право востановити торговельний намет поряд з ним.

А з огляду на те, що торгувати підприємцю заборонили, тож дитяче містечко він забирає.

Крім того, підприємець каже, що ще перед Великоднем планує демонтувати бруківку, яку він за власні кошти виклав навколо майданчика.

«Вклав 170 тисяч гривень. Взяв кредит. Це мої гроші. Не хочуть – хай тут буде брудно», - каже підприємець.

Він говорить, що залишить лише смітники. Каже, що то власність комунальна.

Нагадаємо, у липні минулого року луцький міський голова Микола Романюк запевнив, що у центрі міста таки збудують світломузичний фонтан. Романюк в інтерв’ю Волинській газеті говорив: «Працюємо в цьому напрямку, розробляємо різні проекти. Що можу точно сказати – музичний фонтан існуватиме».

А у грудні минулого року головний архітектор Луцька Юрій Казмірук у інтерв’ю ВолиньPost розповідав, що для цього фонтану уже зроблені інженерні мережі та насосна станція. «Сьогодні цей об’єкт носить статус незавершеного будівництва», - казав у грудні Казмірук.

«До весни треба розробити документацію, посилити пошук інвестора і зробити той фонтан нарешті влітку. Це було б ідеально», - казав на початку зими головний архітектор міста.

Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук у понеділок, 9 квітня заявив виданню Волинський інформаційний портал, що після того, як дитячі гойдалки розберуть, це місце не використовуватимуть. «Ми готуватимемо цю територію вже під будівництво фонтану», - сказав чиновник.

Видання нагадало, що у лютому народний депутат Ігор Палиця пообіцяв побудувати музичний фонтан, аналогів якому немає в Україні. «Зараз на початку весни ми починаємо роботи по будівництву музичного фонтану та Театральній площі», - казав нардеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фонтан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті прибрали це позорище в центрі міста!
Сподіваємось, що сучасний стильний фонтан прикрасить найближчим часом центр міста! І декілька гарних дерев не завадило б, якщо залишиться місце
Відповісти
Кому позорище, а кому така благодать була, поки діти гралися. А тепер невідомо коли до пуття доведуть. У нас вміють "довгостроїти".
Відповісти
Один дозволяє другий забороняє, а ви підприємці як хочете так і заробляйте.
Відповісти
Слава тобі Господи!

Ще одна ср...льна пляма Шиби зникає з обличчя міста.
Відповісти
Ото почнеться вереск, коли дізнаються скіко стоїть той фонтан
полішукам ізабужанам гроші жалко на красу
Відповісти
Фонтан це те що сьогоді так потрібно. Без фонтану у центрі тоска. Да і він виступатиме як пожежний ставок. Рядом Палац і театр,які теж пожежнонебезпечні. Так шо фонтан тут дуже потрібен.
Відповісти
Ну, нарешті! Невже зникло це "чудо" в центрі міста?
Відповісти
тепер на Пасху в центрі буде пародія...ні фонтану, ні гойдалок для дітей.
Відповісти
Центр без гойдалок для дітей - це не пародія. Це норма. Принаймні, для цієї частини Європи.
Відповісти
Власником того генделика був не підприємець Прокопюк, а виходець з дружнього кавказського народу Грегор Асатрян. Який вже неодноразово без будь яких погоджень будує по Луцьку подібні генделики. Він відчуває себе хазяїном на нашій українській землі.
Відповісти
На Паску центр перетвориться на Беллін 1945-го. А коли виїзджаєш з Шевченка до Театрального ото видок наче бомбардували. То роздовбаний фонтан впишеться я думаю.
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька демонтовують дитяче містечко і збираються зняти бруківку
09 квітень, 2012, 12:48