Порошенка закликають закрити кордон з Росією

Порошенка закликають закрити кордон з Росією
Громадська рада Національної гвардії України закликає президента Петра Порошенка до введення надзвичайного стану і проведення повномасштабної військової операції для ефективної боротьби з терористами на сході України

Про це на прес-конференції заявив голова Громадської ради Громадського штабу "Національна гвардія України" Володимир Волков, - пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Він розповів, що громадська рада звернулася до Порошенка з листом, в якому висловила ряд пропозицій щодо врегулювання ситуації на сході країни.

"Президент має розглянути пропозицію Громадської ради Нацгвардії щодо повномасштабної військової операції. Ми вимагаємо також негайного закриття кордону з Російською Федерацією, введення надзвичайного стану, посилення прикордонних військ та видати наказ про взяття під охорону державного кордону Національній гвардії. А в місцях скупчення терористів необхідно провести локальну і ефективну військову операцію", - зазначив Волков.

У свою чергу, заступник голови громадської ради громадського штабу "Національна гвардія України" Ростислав Афанасьєв зазначив, що на території України на сьогодні вже проникли близько 10 тисяч терористів і тому зволікати з радикальними заходами не можна.

Він також заявив, що у листі до президента міститься пропозиція про створення бригади в Нацгвардії України, яка б фінансувалася за рахунок громади.

"Ми пропонуємо президенту створити бригаду Нацгвардії, фінансування якої візьме на себе громадськість. Необхідно провести загальновійськову операцію з прикриттям кордону. Якщо ми будемо топтатись на місці, то кожен день стане програшем. Ще тиждень тому у рядах терористів було 5 тисяч бійців, зараз уже близько 10. І якщо підготовлені бійці їх не зупинять, то ця зараза поширюватиметься", - сказав Афанасьєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похвальний лист Нацгвардії,але ж топтання на місці саме і призвело до того,що вже на Сході до 10тисяч терористів.Верховна Рада чомусь не спішить закривати кордон з Росією,мабуть їм так вигідніше,збагачувати свої кармани через кордон,а на Схід загнали не підготовлених до війни хлопців 51-бригади,які зовсім не там мали-би бути.Туди дійсно треба зібрати підготовлених захисників України,а 51-бригада-це гарматне м"ясо для терористів,але влада цього не хоче чути,і дуже страшно стає коли після 15червня з Миколаївщини 51-шу бригаду знову везуть на Донеччину і Луганщину,не в обіду тим військовим з 51-ї що можливо хочуть і можуть там воювати,але ж більшість не можуть,тому і треба їх повернути на Волинь....
Відповісти
Останні новини
Порошенка закликають закрити кордон з Росією
06 червень, 2014, 12:44