У Луцьку - «розборки» через Центр туризму. ФОТО

У Луцьку -  «розборки» через Центр туризму. ФОТО
Представники громадськості та органів влади обговорили із працівниками Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації ситуацію в установі.

Захід відбувся у Волинському прес-клубі в понеділок. 16 червня.

Нагадаємо, волинські революціонери висували претензії щодо прозорості та публічності діяльності Центру та висували пропозицію реорганізувати Центра та дозволити на базі одного із таборів, які перебувають у підпорядкуванні установи, організувати підготовку силовиків.

Представник волинської «Самооборони Майдану» Юрій Моклиця відзначив, що згідно документів, наданих управлінням освіти ОДА, Центр працює досить неефективно.

Він додав, що директор Центру Леонід Толстіхін працює на посаді вже 32 роки, тому, попри його великі заслуги, варто було б «залучити молодь» до роботи установи.

Заступник голови Волинської облради Ігор Гузь відзначив, що нещодавно навідувався до Центру разом із новопризначеним керівником управління освіти Валентиною Загревою. Гузь визнав, що Центр туризму підготував багато спортсменів та займається патріотичною підготовкою молоді.

Щодо керівництва, то Гузь підтримав його «омолодження» та перезавантаження діяльності центру. Також, за його словами, наразі потрібно звернути більшу увагу не на підготовку туристів, а на патріотичний вишкіл молоді.

Ігор Гузь також спростував «чутки», що він цікавиться роботою Центру, бо хоче земельну ділянку на території одного із підпорядкованих йому об’єктів. Гузь пояснив, що за 12 років роботи у владі «не переписав на себе жодної ділянки». «Найкраща спроба спаскудити ситуацію, то це показати, що хтось в цьому зацікавлений», - пояснив він.

Натомість представник Центру Ольга Яцюк відзначила, що із 2006 рок установа офіційно займається патріотичним вихованням. Вона пояснила, що проводити військовий вишкіл на базі табору «Сонячний» не варто, бо там займаються діти протягом року, а не лише 25% часу, натомість військові можуть попсувати ліжка та інше майно.

«Там змагання з туризму, походи, орієнтування, міжнародні змагання. Він завантажений протягом року», - зазначила Ольга Яцюк. Вона нагадала, що із 25 таборів, які діяли на початку 90-х, залишилося лише 9, тому не варто посягати і на них.



Натомість директор Центру Леонід Толстіхін розповів, що закиди революціонерів часто є необґрунтованими. Зокрема Толстіхін пояснив, що не шукав захисту від них у Бориса Клімчука, а просто звернувся до нього, як до депутата. Раніше директор, мовляв, звертався й до Миколи Романюка, Анатолія Грицюка та інших посадовців, що керували у області за роки незалежності.

Також Леонід Толстіхін нагадав про «посягання» на територію туристичної бази «Юний турист» підприємством Василя Столяра.



На його думку, раніше незаконно приватизували територію табору «Гвардієць» поблизу Гаразджі, що під Луцьком.

Толстіхін додав, що «за посаду не тримається», однак вимагає, щоб всі закиди революціонерів були обґрунтованими. Він додав, що заступнику керівника обласного штабу «Самооброни» Богдану Климчуку не варто змішувати громадську діяльність та те, що він є керівником туристичної агенції «Патріот».

Очільник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук нагадав, що вихованцям Центру туризму патріотизму не бракує, бо багато з них були на Майдані та долучалися до інших патріотичних заходів. Він відзначив, що правоохоронцям варто перевірити, як табір «Гвардієць» потрапив у приватні руки, та, можливо, організувати вишкіл для силовиків там, а не у «Сонячному».



Представники Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації із різних районів Волині розповіли, що установа працює нормально та готує спортивно підготовлену та патріотичну молодь, тому не варто надто заважати їм працювати.

У підсумку Юрій Моклиця закликав представників Центру підтвердити свої репліки щодо відкритої та ефективної діяльності відповідними доказами та документами. Тоді він пообіцяв від імені «Самооборони Майдану» спростувати свої закиди.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юро! Готовий чесно получити по морді від "ПС" за необгрунтовні наклепи в адрес Центру туризму?
Відповісти
От якраз центр туризму працює чудово!!! І працівники там ентузіасти і молодці.А ви попробуйте працювати при такій зарплаті?!Не там шукаєте. Молодь коли й туди приходить, то через зарплату і таку інтенсивну роботу тікає. Сама знаю,бо на екскурсії дітей возили від центру.
Відповісти
Шановна так звана "нова влада", я не розумію одного, от працює людина є результати, і тут прийшли нові пацани "Вітер-Гузь і Ко" і вирішили повсовувати своїх корєшків на посади, підмазавши це все під так зване "омолодження". Так я підтримую те що молоді немає де працювати, але ж ви створіть ті місця, ви ж вже влада, ви ж так кричали що немає робочих місць, так прапор в руки, гранату в срак*! Працюйте. А не просто звільнити старшу людину і посадити молодого корєшка, який без досвіду, ото вже напрацює! Бо якщо так піде далі, то так званий процес "люстрації" омолодиться в новий "кастр*ація" з реальними діями на театральному майдані!!! Слава Україні!!!
Відповісти
Підтримую Петра.....Хлопці Ви нова влада, а дієте, як стара...
Відповісти
підтримую Петра..
Відповісти
Дуже "добре" придумали силовики самооборони. Коли цю розвалюху віддали в освіту із підпорядкування агропромислового комплексу, то тоді вона ("Сонячний") нікому не була потрібна, а коли його вже потроху "вичухали", вклали пару мільйонів", коли в місті знову заговорили про "Сонячний", як про діючу структуру, то вже й зарбати треба ... А Ви, шановні, правий сектор, розберіться, дійсно, як "Гвардєєц" прихватизували, от там і тренуйтеся, а то після тренувань силовиків освіті знову прийдеться відновлювати, прибирати, ремонтувати. То вже й дітям нема коли буде відпочивати...
Відповісти
Аудит.
Вор должен сидеть в тюрьме.
Відповісти
Собака лает, а караван идет.
Відповісти
Підтримую Петра. Люди, подивіться на Гузя і Вітра. Вони реально друзей і подруг просовують скрізь. Ходять чутки, що не за просто так, а за бабки. Це не омолодження, а бізнес, як дві курси під себе посади гребуть. Скільки ж це буде?
Відповісти
В моїй сім"ї, всі орієнтувальники. На жаль я не змогла сьогодні бути на цьому засіданні, але прочитавши результати цього дійства не можу втриматися і не прокоментувати. 1.волинські революціонери висували претензії щодо прозорості та публічності діяльності Центру та висували пропозицію реорганізувати Центра та дозволити на базі одного із таборів, які перебувають у підпорядкуванні установи, організувати підготовку силовиків - ХЛОПЦІ, та яке Ви маєте право забирати в дітей хоча б щось, діти це майбутнє нашої України, а яке ж те майбутнє буде, якщо вони будуть тинятися по вулицях, пити пиво, курити чи гірше (не приведи Боже)колотися. А так вони мають забавку - туризм, орієнтування, змагання, походи. Що до табору - в Гараджі є де розміститися - поруч табір Гвардієць, берете вкладаєте кошти, ремонтуєте, приводите в порядку і все.....і ще поруч є угіддя Столяра - от його робота дійсно для всіх не дуже ефективна, не прозора, не зрозуміла...то може в нього позичили б, а не в дітей..... 2. Тепер що до претензій - на скільки я розумію це чистої води популізм, потрібні факти, документи, папери....а їх не було, пробачте....але часи змінилися... 3. А тепер про омолодження колективу - тут згідна, потрібно, але не з тих, хто сьогодні розказував про не ефективність центру туризму, а з тих хто має досвід роботи, і я так думаю, що зрештою працівники центру і мали б надати пропозиції..... І на останок, шановні організатори, при будь яких спробах реорганізувати центр, змінити керівника на когось "своїх", забрати табір Сонячний, можу Вам тільки пообіцяти - прийдуть всі і батьки,і діти, і громада.....писати буду скрізь....Хлопці - Ви ж нова влада, то будь те новою....не робіть того що Ви зараз робите, а то таке враження що вернулися у 1917 рік....
Відповісти
Гузь пояснив, що «не переписав на себе жодної ділянки».

так на себе взагалі ніхто нічого не переписує.
для того є родичі, друзі, куми і т.д.
Відповісти
Толтухін, ще комуністичної закалки, це жук дуже хитрий, його голими руками не візьмеш. Комунізм навчив його тирити в особо крупних розмірах, але гарно замітати сліди. Питання тут далеко не вдіяльності центру, а виключно в пенсійному віці Толстіхіна. Леонід Миколайовия! Думаємо, що у вас вистачить сміливості, адекватності, здорового глузду написати заяву про звільнення. Дайте дорогу молоді!!!
Відповісти
Про яку молодь ти говориш? Обдиранців гузівської свори? А в них хватить сміливості на рейдерське захоплення на пряму? Чи киша тонка? Бо шось Данильчук не спішить маратись в брудові на відміну від "самооборон"(обороняються від кого?!). ПС зайняв нейтральну позицію щодо центру туризму. Гузь сам справишся? Ха-ха!!
Відповісти
Зміни пластинку звездун на всю область))))))))))))))))
Відповісти
Навчіться без помилок писати знайки - пізнайки.
Відповісти
да реально це так. вітер так просовує своїх корєшків. не дивно ще буде як і жінка його стане начальничком МРЕВО, бо ще можуть повилазити темні справи Вітра, які мутили в МРЕВО. люди, одного козла з пасовища "межигір'я" вигнали. то в нас на Волині стадо інших оновилось.
Відповісти
Стидота..
Відповісти
Люстратори далекі, напевно шістки в якійсь грі, а заступник голови обласної ради Гузь вважає грамоту міністерства освіти часів Табачника недійсною - ЦИРК. Хто така пані МАРІЯ МОКЛИЦЯ з обласного люстраційного комітету представнику волинської «Самооборони Майдану» Юрію Моклиці?
Відповісти
Мамочка
Відповісти
Скажіть, а хтось бачив Тосстіхіна на Майдані. Ні і ніколи не побачите, бо він підтримував партію регіонів та Борьку Клімчука. Чому Рівнеський, Львівський, Закарпатський та інші дитячі центри не надають екскурсійних послуг, а установа Толстіхіна цим активно займається без ліцензії. Він сказав, що наша установа неприбуткова, але отримує прибуток від надання екскурсійних послуг!!! То це як називається, часом не корупція??? За які привілеї Толстіхіну такі блага від держави? Чи не за хабарі, які він носить начальству, більш за все Київському???
Відповісти
Так ніхто і не заперечує про зміну керівника, напевно пора вже омоложуватися. Але ж питання не хто повинен бути на цій посаді.....організатори даного міроприємства, я так розумію мають свою кандидатуру......А призначення потрібно робити публічне, враховуючи освіту, досвід роботи в спорті, з дітьми......з оглядом на те, де працювала людина раніше, і і що зараз може запрпонувати для розвитку центру туризму і спорту......Повинна бути людина, яка живе цим, віддає всю свою душу дітям.....а не ті хто попрацював декілька місяців в центрі туризму, і звільнився тому що займатися дітьми за мінімальну заробітну плату, просто не захотів....
Відповісти
А от дійсно, ким приходить Марія Моклиця - Юрію Моклиці.....звідки вона взялася, де працювала, який рівень освіти, і що зробила на сьогоднійній день в люстраційному комітеті ?
Відповісти
Юрій Моклиця працював в центрі туризму декілька місяців, і не витримав - звільнився. А зараз я так розумію саме він і претендує на посаду керівника центру туризму і спорту....о, ні Юрію....того не буде.
Відповісти
Панове, забагато уваги моїй скромній персоні. Людині, яка 32 роки "освоює" мільйони державних грошей, треба більше. Хоча б просто поцікавитись. Не змагайтесь в ідеологіях, кожен залишиться при своїх. Шукайте порушейння. Якщо є - геть порушника. Якщо немає - честь, слава і букет квітів.
Відповісти
Юрій, незнаю про порушення паном Толстіхиним....можливо і є, та й питання швидше потрібно ставити про його заміну, на когост молодого, активного, перспективного.Знаю лише те що за змагання на які їздить моя дитина, я плачу своїми грошими, хоча один раз, ну максиму два рази на рік, фінансування відбувається за рахунок державних коштів. Але враховуючи ситуацію, яка є в нашій державі, чи рахувати це порушенням? не знаю.
Відповісти
Шановний, Ви спочатку надайте факти порушень і "освоєнь" тих коштів. І потім, якщо таких не знайдете, то не "...честь, слава і букет квітів.", а офіційне вибачення, як обіцяли!
Відповісти
Юрія Моклицю щоб остудився попити холодної водиці
Богдана Климчука щоб остудивсяза яй... на гачка.
Відповісти