У волинських навчальних закладах дискримінують дітей

У волинських навчальних закладах дискримінують дітей
Дискримінаційні назви навчальних закладів у Волинській області планують змінити на черговій сесії обласної ради, хоча відповідне рішення мало б бути прийняте ще у 2004 році.

Про це під час селекторної наради 18 квітня повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

Йдеться про назви, які дискримінують дітей за соціальним походженням або станом здоров’я, наприклад «школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку».

Посадовець зазначив, що рішення про заборону дискримінаційних назв прийняли ще у 2004 році. У 2011 році був указ Президента України, який мав привести всі назви навчальних закладів у відповідність. А в грудні 2011-го «для особливо обдарованих областей» був лист-роз’яснення від профільних міністерств. Більшість областей таке рішення прийняли.

«Є просте елементарне рішення, яке не потребує жодної копійки з бюджету, ніяких інтелектуальних зусиль. Воно потребує 20 хвилин роботи начальників управлінь охорони здоров’я і освіти, 2 хвилин замголови адміністрації, 30 секунд голосування на сесії обласної ради», – зазначив Павленко.

Хоча, зі слів начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Олександра Хомича, вже всі вивіски змінені, втім атестати діти, ймовірно, отримають ще зі старою назвою, яка містить дискримінаційні означення.

«Ну не у вивісках справа, а в атестаті, який отримує дитина. Якщо начальник управління освіти, який навіть 4 місяці працює, цього не зрозумів, отримавши публічне доручення президента, указ і роз’яснення профільного міністра, тоді хай пише на своїй вивісці: начальник управління освіти з розумовою відсталістю». Так не можна. А це дуже просте рішення, воно технічне», – додав Павленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинських навчальних закладах дискримінують дітей
19 квітень, 2012, 13:23