Порошенко доручив підняти український прапор над Слов'янськом

Порошенко доручив підняти український прапор над Слов'янськом
Президент України Петро Порошенко дав доручення підняти Державний прапор над міськрадою Слов’янська.

Начальник Генерального штабу України Віктор Муженко доповів Порошенку, що сьогодні вночі зі Слов’янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. В результаті було підбито 1 танк, 2 БМП та 2 БМД бойовиків, - пише "Український тиждень" із посиленням на прес службу президента.

В той же час у прес-центрі АТО повідомили, що протягом ночі (з 20:00 до 6:00) в результаті боїв загинули двоє військовослужбовців, поранено - 13.

Речник АТО Олексій Дмитрашківський повідомив, що 4 військовослужбовці отримали поранення внаслідок підриву на фугасі під час виконання завдання за призначенням.

Під час боїв проросійські бойовики здійснили мінометний обстріл піхотинців в районі Варіварівки, обстріл пункту пропуску ДПС в районі Краснотоловка, обстріл зі стрілецької зброї пункт ДПС в районі с.Сідове.

Окрім того бойовики обстріляли командний пункт десантників в районі с.Маринівка.

О 22:50 виявили змішану колону бойовиків, що направлялась в Краматорськ. По колоні техніки завдала удару зведена артилерійська група, в результаті чого колона розпалась.

"З 23:00 до 1:00 було здійснено мінометний обстріл позицій АТО на горі Карачун, після чого розпочався штурм блокпосту. В ході ведення бою підбито 1 танк та 3 БМП бойовиків. Здалися у полон 3 жінки-снайпери. Загинув 1 силовик, 4 поранено. Пошкоджено 2 одиниці БМД-2", - зазначили в прес-центрі АТО.

Після опівночі бойовики здійснили обстріл з БМ-21 аеродрому Луганськ, заблоковано та обстріляно опорний пункт українських десантників.

"Напад відбито. Поранення отримали 3 військових", - зазначили в АТО.

Також військовослужбовці повністю перекрили трасу Харків – Ростов-на-Дону в районі с.Горохувате, та пробились до Артемівська, де розблокували базу озброєння та взяли її під свій контроль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко доручив підняти український прапор над Слов'янськом
05 липень, 2014, 11:22