72-а бригада − в облозі під обстрілом, керівництво каже: рятувати дорого

72-а бригада − в облозі під обстрілом, керівництво каже: рятувати дорого
Сили української 72-ої окремої механізованої бригади і далі перебувають в оточенні на Луганщині. Військових обстрілюють з "Градів".

Це підтвердив родич одного з бійців підрозділу - Олександр, - пише BBC Україна.

У РНБО раніше повідомляли, що найбільш запеклі бої в середу точаться в районі Амвросіївки, Маринівки та Ізвариного.

Сепаратисти заявляли "РИА Новости", що хочуть оточити південне угрупування українських силовиків і "перерубати коридор", по якому ті могли б відступити.

За даними агенції, в оточення потрапили три бригади - 79-та, 24-та і 72-а.

За словами Олександра, сім'я дізналася про те, що бригаду обстрілюють, вночі зі ЗМІ. "Зв'язатися з ним (бійцем. - Ред.) не могли. Вранці зідзвонилися. Він підтвердив: справді, ми в оточенні, вийти з нього не можемо, у нас немає коридора. На прохання підтримати авіацією їм відповідають, що це дорого", - розповідає Олександр.

"Він каже: нам нікуди відступити. Стріляють з усіх боків, звідки точно - не знає", - додає чоловік.

За його словами, за вчора загинули семеро військових підрозділу.

Раніше інший боєць бригади розповів про дев'ять загиблих і 20 поранених.

72-га бригада, яка до відправлення в зону АТО розташовувалася в Білій Церкві, тривалий час стояла під Ізвариним.

"Їх три чи чотири рази обстрілювали. Багато хлопців вже поїхали в трунах у Білу Церкву", - розповідає Олександр.

Вранці в середу військових передислокували, але недалеко, і обстріли продовжилися. Близько шостої вечора боєць сказав рідним, що в них нещодавно поцілили снаряди від "Граду".

"Дружина з ним спілкувалася - каже, їх обстрілюють з усіх боків. Він каже: я не знаю, скільки ми протримаємося, тікати нам нікуди, бо нас просто порвуть на частини і розстріляють", - каже Олександр.

"Хлопці зараз - жива мішень", - додає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тримайтесь пацани.
Відповісти
Якщо керівництво так каже, то треба забирати звідси наших дітей, а керівництво нехай іде і воює.Ганьба! Треба кинути всю авіацію і допомогти нашим військовим. Командири авіації не слухайте той генштаб, вилетіть в небо і допоможіть нашим військовим. Вам Бог допоможе.
Відповісти
Нема вже авiацii... Cкiчилася...
Відповісти
Сами власть выбирали, сами пацанов воспитывали и сами на войну послали. Теперь не скулите, это не по мирному народу лупить
Відповісти
щоб ти жив з цим "мірним" народом і по бомбосховищах все життя переховувався.
Відповісти
Жах, як це все можна допускати....? Скільки це все буде продовжуватись? Невже це не можна спинити? То навіщо ж президент і йому подібні, навіщо вони пхались на теплі кріселка якщо справитись не вміють? Чому ні один синочок з високопосадовців туди не поїхав, всі сидять тут, розважаються де покрутіше, а інші діти гинуть, голодні, немиті і знесилені? Нехай вилазять з комфортних кабінетиків з кондиціонерами і йдуть туди, де люди гинуть і вчинками своїми щось путнє покажуть, а не обіцянками годують... Хто відповість мені на ці запитання?
Відповісти
звоните своим родным, умоляйте солдат не геройничять пускай сдаются без оружия никто их там не будет рвать, Стрелков всем сдавшимся без оружия гарантирует жизнь и достойное содержание на уровне ополченцев, без принуждения вступления в ряды армии Новороссии.
Відповісти
залу..пу тобі коня рокосовського, а не здаватись.
хай но ми ще до москви доберемось, ви падли в метро будете боятись їздити.
Відповісти
Ставло, всё-таки, до вас доходить!?! Зачем, почему, а где? А что ж вы раньше себе эти вопросы задавали? Они знали куда они идут и вы знали куда вы их отправляете - не пирожки лепить! Смелые были деревни бомбить, детей и женщин убивать, а теперь, блять, прыть кончилась??? Помогите, спасите, пришлите авиацию! Сдаваться не хотят потому что руки по локоть в крови, а отвечать придёться!!!
Відповісти
щоб ти мав 3-тю чеченську, зараз ви лохі всією рашою на чеченів працюєте, відбудовуєте їм міста.
то знай, і тут будеш цеглу класти за зруйноване.
Відповісти
Смерть укроповским карателям! Пришли убивать-так сами в гробах домой уедете!
Відповісти
можна повернутись в гробу, але героєм, а можна здохнути і рефрежиратор не повезе в путінстан, собакі погризуть, птахи склюють, могили не будешь мати.
Відповісти
Когда вы включите мозги? Зачем идете воевать против таких же людей, как вы? Зачем тупо бомбите дома, уничтожаете собственный народ? Гибнут дети, женщины!!! Так чего же вы ждали в ответ?! Кто с мечом придет, тот от меча и погибнет! А Донбасс просто хотел жить независимо, но, заметьте, в составе Украины. А теперь какая единая Украина? Кто ж вам простит смерти своих детей, матерей, жен?
Відповісти
Украінці мирне населення не вбивпють.Наших хлопців примусово відправляють на війну і підставляють під кулі!
І як можна навіть зараз мати такий тугий і обмежений мозок! Хватить дивитись російські зомбоновини!!!
Відповісти
Ну зрозуміло що мирні українські військові не вбивають. Вони відправились на Схід пригощати дітей подарунками, а щоб швидше їх доставити посилають подарунки військовими літаками, про це все розповідають чесні українські анали. Ви не хочете приєднатися до доблесних українських миротворців. щоб здійснювати благородну миротворчу місію, чи ви, як всі справжні українські свідомі патріоти кашляєте. і армія вам протипоказана
Відповісти
згинь троль.
єдина помилка нашого керівництва в тому, що зі сходу треба приймати біженців жінок, дітей та старих, а чоловікам зброю і боронити свою землю, а нацгвардія повинна дивитись за ними, що до ворога нейшли і мочити за зраду на місці. тоді буде лад.
Відповісти
Родители,жены,сестры-звоните своим мужчинам, пускай сложат оружие-это будет мужской поступок.Хватит вам уже скакать под дудку фашистов.Не ужели вам еще не понятно кто столкнул славян и зачем.ПРАВОСЛАВНЫЕ-ЗАДУМАЙТЕСЬ.
Відповісти
путіну звони, хай не лізе.
будуть вам ще норд-ости.
Відповісти
Подивіться укрновини... і все буде ясно...хто вбиває мирних жителів Донбасу і які сценаріїї показують на рус.каналах...
Відповісти
ідіоти вони всі.... нашим політикам похер іхні синкі не воюють там... що вони там роблять???
Відповісти
Какая разница для солдат в котле кто там кого убивает и что показывают по укр. и рос. зомби ящику им надо выжить, а на Донбассе им делать нечего не живыми не мертвыми.
Відповісти
Позор!
я не верю, что нет возможности им помочь! Не верю, что нельзя было НЕ пропускать технику с россии! Сколько уже молодых ребят погибло...сколько деток сиротами остались...страшно представить, что будет завтра!!! Позор россии!!!
Украина теряет лучших, а россия избавляютья от худших!
Путин гори в аду!!!!!!
Відповісти
Нет верно горбатого могила исправит, когда ВЫ ЗАКОНЧИТЕ искать виноватых или еще одну пословицу напомнить про соринку в глазе.
Відповісти
мені, якщо чесно, то соромно за Вас усіх, за те що ви тут пишете. в мене хлопець зараз в гарячих точках.там ним не солодко. він не хоче казати де вони є, по одній простій причині, бо вони переживають, що ті кляті суки їх вичислять. зараз саме головне молитися, за те, що вони там і за вас воюють і кожен день стискаються з тими проблемами "а чи проживемо ми хоча б ще день".поки ви тут сидите і пишете такі ганебні для людини рядки. чомусь усі тепер з Донецька, Луганська і Криму вже не хочуть в Росію, наїлися уроди, побачили як вам добре живеться, от і сидіть тепер там???!!!!! мене зараз переповнює злість за наш Дурний народ.
Відповісти
Дурний народ
Відповісти
ну і на останок.
шановний троль "дмитрий константин николай евгений южный" - тебе ніхто реально тут не сприймає, пукінська пропаганда діє на алкашню з донбасу (це слова пукіна про шахтарів).
тому не парся і вчи нашу мову, може тоді тобі дійде, чим відрізняється українець від козломордого.
Відповісти
Висновок обычный для укропа без мозгов, а мовою писати в падлу яж кацап на вiщо воно менi
Відповісти
Сел я жопой на ежа - виноваты США. Денег нету ни шиша, кто виновен? США! Если вдруг упал Протон, то виновен Вашингтон. Станцевали девки в храме - все претензии к Обаме. Нет в стране духовных скреп! И виновен в том Госдеп! Если Путин строит дачи, если в Думе психи скачут, А министр обороны платит бабам миллионы, Если вдруг пылает лес, запрещен оральный секс, Если падают зарплаты - виноваты в этом Штаты, От Техаса и до Юты, а совсем-совсем не Путин!
Відповісти
скудоумие плещет)
Відповісти
тиж українською писати не вмієшь, бо ти тролляка кацапська.
ну і падло, до того ж.
п.с. в одному реченні більше 5 помилок, по яких притонах вас ВВХ збирав?))))
Відповісти
Если в России так "хорошо" а в Европе и США так "хреново"-то каково х-а дети путина и его "прихлебаев" живут и учатса там а не в России!!!??? Почему недвижимость,легальный бизнес и деньги там а не в России!!!???????????????????????????????????????
Відповісти
Рашка вдало натравила своiх марiонеток, шоб
В будь який час загрiбати iхнiми руками Украiнськi землi та заручитися ппiдтримкою. Неправду легше говорити нiж правду, бо правда
Обмежена iстиною а брехати можна все що в голову прийде. Рос. Змi- сором! А нашi хлопцi - слава! Вдячнicть народу!
Відповісти
Тримайтеся хлопці,ви наші безстрашні герої !!!!!! А цим клятим путінським москаликам ще все вернеться за їх підлість,Бог все бачить.
Відповісти
комбрига Грищенко и майора Оратиевского (начальник штаба) завалить ...лядей надо и майора Васильева (Василька) за то что эти уроды сдавали сепарам наши колонны, секреты и запрещали останавливать и досматривать определенные машины. Василек по мобильнику с ними общался, ребята слышали и видели у него данные машин позывные и моб. номера. А Путин все равно пусть ..ука ..дохнет.
Відповісти
Слава нашим Украинским воинам!Нашим ГЕРОЯМ!
Путин-фашист со своей хунтой в кремле!
Відповісти
Як завжди! 72 бригада завжди під градами. В мене чоловік ледь вийшов з оточення у серпні.Йшов туди високий, здоровий та гарний, а прийшов старий дід,ще і психика порушена. Та головне наші ГЕРОЇ нікому не потрібні ні на війні, ні вдома.Хочеться щоб наші депутати жирні поїхали та замінили хлопців.Тримайтеся 72 бригада,ми за вас молимось!
Відповісти
Останні новини
72-а бригада − в облозі під обстрілом, керівництво каже: рятувати дорого
17 липень, 2014, 12:12