На Рівненщині цілим селом перейшли з Московського патріархату в Київський, - ЗМІ

На Рівненщині цілим селом перейшли з Московського патріархату в Київський, - ЗМІ
Свято-Параскевіевскій парафія УПЦ МП села Солонів Радивилівського району Рівненської області приєдналася до УПЦ КП.

Так вони вчинили після того, як настоятель церкви неодноразово відмовлявся служити панахиди за загиблими в протистояннях на Майдані і в боях на сході України, - повідомляє "Релігія в Україні".

Постійно отримуючи відмову, громада села звернулися з проханням відслужити молебень за Україну та українських воїнів до намісника сусіднього Свято-Георгіївського чоловічого монастиря УПЦ КП на Козацьких Могилах ігумена Софронія (Бордюка).

20 липня, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, керуючого місцевої єпархією УПЦ КП, ігумен Софроній (Бордюк) у співслужінні з протоієреєм Олегом Савчуком та ієромонахом Онуфрієм (Лядою) відслужили у дворі Свято-Параскевського храму молебень за Україну, за мир в країні, звільнення її від навали агресорів і про Божу поміч воїнам, які захищають країну.

На молитву зібралися майже всі жителі Солонева. В цей же день відбувся і рада села, на якій жителі одноголосно вирішили перейти під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. Рішенням парафіяльних зборів було внесено зміни до статуту парафії, який визначив її приналежність вже до Рівненської єпархії УПЦ Київського Патріархату.

На підставі рішення парафіяльних зборів Свято-Параскевіевскій громади с. Солонів про перехід в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату, а також на прохання селян, архієпископ УПЦ КП Іларіон прийняв зазначений приход до складу своєї єпархії і видав указ про призначення настоятелем цієї парафії ієромонаха Онуфрія (Ляди).

27 липня тепер вже новий настоятель приходу ієромонах Онуфрій у співслужінні благочинного Радивилівського благочиння УПЦ КП о. Ігоря Данилюка та клірика Свято-Георгіївського монастиря о. Олега Савчука вперше відслужили у Свято-Параскевіевскій храмі с. Солонів літургію українською мовою. А 4 серпня на запрошення настоятеля і громади архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив в селі молебень за Україну.

У зв'язку з переходом громади УПЦ (МП) в юрисдикцію УПЦ КП на офіційному сайті Київського Патріархату повідомляється: "Підкреслюємо і наголошуємо, що ніякого захоплення храму в с. Солонів не було! Храм як належав, так і належить Свято-Параскевська громаді - НЕ УПЦ Московського Патріархату або УПЦ Київського Патріархату - а віруючим жителям села, які є його парафіянами. Згідно Конституції та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», кожна релігійна громада має право вільно вибирати своє підпорядкування тому чи іншому релігійному центру. В даному випадку громада законним чином вирішила вийти з підпорядкування Рівненської єпархії УПЦ Московського Патріархату та увійти в підпорядкування Рівненської єпархії УПЦ Київського Патріархату ".

Також Рівненська єпархія УПЦ КП заявила, що відкрита до конструктивної співпраці з УПЦ (МП), відзначаючи, що "коли ми будемо мати Єдину Українську Помісну Православну Церкву, таких непорозумінь не буде".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Довго прозрівали!
Відповісти
Московського попа - на передову...хоча побіжить до сепаратюг.
Відповісти
Гарний приклад громади для всіх !!!
Відповісти
Давно пора итак зробити по всій УКРАЇНІ- ВИГНАТИ ГЕТЬ МОСКОВСЬКИХ ПОПІВ.
Відповісти
беріть приклад усі московські попи якщо хочте жити в Україні....кацапапщині скоро прийде кінець...
Відповісти
Пожалієте про свій вчинок.Бог все бачить.І скоро у вас всіх очі відкриються на цих самозванців УПЦ КП.Одумайтесь поки не пізно.
Відповісти
Так. БОГ бачить усе.
І політиканство МП, замість проповідування Євангелії і спасіння душ людей теж.
Тож, перед тим, як виймати порошину з ока ближнього, вийміть колоду з власного.
Відповісти
A CHOMU DOSI V nezalezhniy Ukraini mosk popy?





Відповісти
Пожалеете о своем поступке. Стой за Христа до мученического Креста!!!!!!!!!
Відповісти
Пожалкуєте за свій вчинок. Треба міцно стояти в своїй православній вірі, а не бігати, як курка з яйцем від однієї церкви до іншої
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині цілим селом перейшли з Московського патріархату в Київський, - ЗМІ
10 серпень, 2014, 09:01