На Волині вимагають «закону про люстрацію», погрожують «гарячими головами» «правосеків»

На Волині вимагають «закону про люстрацію», погрожують «гарячими головами»  «правосеків»
Громадські активісти підпишуть та надішлють звернення до волинських нардепів з вимогою проголосувати за законопроект № 4359а від 24.07.2014 «Про очищення влади».

Про це йшлося під час прес-конференції у понеділок, 11 серпня.

Ініціювати звернення громадські активісти вирішили, бо «глибоко занепокоєні тим, що історичний шанс проведення очистки кадрів органів публічної влади за рядом критеріїв, що масштабно змінить нашу країну, може не відбутися».

У законопроекті йдеться, що права працювати у владі позбавлять посадовців, які:
• не можуть пояснити походження свого майна, чи майна своїх родин;
• словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність;
• під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення;
• які є вихідцями з КДБ або очолювали компартійні та комсомольські організації;

Також набирати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників на заміну звільненим пропонують виключно через відкриті конкурси.

Суди, прокуратуру, СБУ, міліцію та державні служби пропонують реформувати за стандартами Євросоюзу, тобто «їхня чисельність має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені», - повідомляють у зверненні активісти.

Один із підписантів, заступник керівника штабу «Самооборони Майдану Волині» Богдан Климчук, визнав, що великих надій на прийняття закону немає, бо «олігархічним групам цей закон, як кістка в горлі».

Він наголосив, що в країні, крім зовнішнього окупанта, є «внутрішній окупант», тобто, стара еліта, яка гальмує розвиток країни. Климчук пояснив, що те, як волинські нардепи проголосують, стане хорошим індикатором їхньої позиції.

Він закликав волинян їхати на 9:30 12 серпня під Верховну Раду, щоб вимагати ухвалення закону.

Представник «Автомайдану України» Анна Мов’як відзначила, що закликає волинських нардепів «думати не тільки за себе, а й за народ, щоб наші діти жили у процвітаючій країні, а не такій, яка йде донизу».

Громадський діяч Михайло Шелеп пообіцяв, що на майбутніх парламентських виборах активісти зроблять все, щоб донести до громадськості те, як нардепи голосували за такий закон.

Найбільш радикальну позицію висловив в. о. керівника «Правого сектора» Волині Руслан Тимощук.

Він пообіцяв, що, їхня організація не прийме ніяких «відмазок» від нардепів, зокрема хворобу чи інші причини відсутності на сесії.

Натомість, якщо раптом хтось із них вирішить не підтримати закон, активісти «Правого сектора» обіцяють прийти додому до нардепів «та познайомити громадськість із умовами їхнього проживання». «Ми знаємо адреси», - запевнив Тимощук.

Він також натякнув, що серед «правосеків» є «гарячі голови», які можуть вдатися до радикальних акцій біля осел нардепів». «Ми не зможемо їх контролювати», - відзначив Тимощук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш нардеп Мельник прологосує і Вітів проголосує і ще може Савчук та Федорчук. Решта - ніколи!
Відповісти
А ну тролі до справи. Час відпрацьовувати путінські бабкі. Українці чекають на ваші дебільні коменти!!!
Відповісти
Тоже мені люстратори срані. Піар перед виборами.
Відповісти
Руслан Тимощук - красавчик!!! Молодець! Так тримати! Воюй в Луцьку, на Волині, можеш в Київ поїхати. Це твоя територія впливу, тут ти - герой. Бо не страшно, не війна, Гради не стріляють, друзі поряд не гинуть. Тут - ти страшний і всемогутній. А ось там, на Сході, ти - НІХТО! Бо ти - боягуз! Тільки й вмієш, що страхати чиновників. Вони є різні, погоджуюсь. Але сьогодні свій героїзм, рішучість треба на східному фронті показувати. Більше рішучих чоловіків-воїнів там, швидше буде ПЕРЕМОГА! А Тимощук - це патякало!
Відповісти
А що там Осіпов робить?????????
Відповісти
Скоро того Тимощука за мутки ПС закриють надовго, а громадськість прийде відвідати умови проживання Данильчука, який придбав квартиру у новобудові біля податкової. Я за люстрацію, але закон абсолютно ідіотський, абсурдний і маразматичний.
Відповісти
Правильно!! Гузя свого люструйте!
Відповісти
Тролі! Ви дуже погано працюєте, вас обходять мєнти. По гроші не приходьте.
Відповісти
А чому ж це зам.Данильчука по політичній роботі не на передовій? Ідеологи повинні бути в перших рядах на фронті. Данильчук хоч дійсно воює. Молодець! А Тимощук жиру добре нагуляв - закусував добре. Бачив я його - майже місяць він не просихав - був "у творчому запої". Гидко було дивитись на представника ПС. Люди хоч побачили боягуза і п"яничку. Бігом на передову!
Відповісти
Таке відчуття що коментують пацани по 15 років, які не бачуть реальної ситуації на сході.
Як ви такі розумні, говорите про те щоб на схід їхати воювати, та не знаєте що насправді там відбувається! Солдати, наші то пєшкі, які ідуть під розстріл, для показухі що влада щось робить. А сирунякі які керують країною, грошенята підщитують які ЄС та америка дає, бо як обявлять воєнний стан, грошенят давати ніхто не буде, а люди за цей час гинуть!
З такими продажними людьми, які там на сході, і навіть які коментують, бо ніц не знають, країни ми не построїм.
Відповісти
А от все-таки цікаво, чи ті чиновники, що писали брехливі відписки на звернення громадян у 2010-2013 роках, чи вони передбачали, що саме вони формують у людей негативне уявлення про державу, закладають соціальний вибух, який пізніше вилився в акції протесту на Майдані.
Відповісти
Тимощук, Шелеп і Данильчук мають освіту політолога і вони знають що коли і де робити, навідмінно від неуків, які при кожній нагоді кричать "на Схід". Поставити на місце владу області, то дивись і в Києві хтось задумаєтьсяя, менше хлопціа загине. Треба трасти!, а не шмарклі жувати.
Відповісти
Тимощук, Шелеп і Данильчук мають освіту політолога і вони знають що коли і де робити, навідмінно від неуків, які при кожній нагоді кричать "на Схід". Поставити на місце владу області, то дивись і в Києві хтось задумаєтьсяя, менше хлопціа загине. Треба трасти!, а не шмарклі жувати.
Відповісти
Останні новини
На Волині вимагають «закону про люстрацію», погрожують «гарячими головами» «правосеків»
11 серпень, 2014, 14:22
Зруйнований Луганськ. ФОТО
11 серпень, 2014, 13:59