Прокурорам на Волині пояснили, чому не можна думати, що Бог високо, а Київ далеко

Прокурорам на Волині пояснили, чому не можна думати, що Бог високо, а Київ далеко
У прокуратурі Волинської області змінився підхід до надання інформації для журналістів – відтепер кожен міський і районний прокурор повинен надавати у прес-службу прокуратури інформацію про свою роботу не рідше як щотижня.

Відповідне розпорядження підписав 10 квітня прокурор області Андрій Парака.

Про це розповіла 28 квітня прес-секретар прокурора області Наталія Мурахевич під час навчально-методичного семінару для прокурорів міст і районів Волині.

Згідно з розпорядженням прокурора міжміськрайпрокурори – щосереди, а начальники структурних підрозділів – щочетверга (за необхідності - невідкладно) повинні надавати у прес-службу прокуратури області інформацію для висвітлення у пресі.

Як пояснила наталія Мурахевич, це розпорядження відображає головні вимоги Генерального прокурора щодо нових підходів у висвітленні роботи прокуратури.

«Ми маємо повсякчас співпрацювати із засобами масової інформації. Ми повинні розцінювати їх як своїх партнерів, посередництвом яких ми доносимо громадськості інформацію про свою діяльність», - сказала Наталка Мурахевич прокурорам районів і міст Волині.

«Якщо ще вчора підраховували читабельність газет та в основному до друкованого слова ставилися як до незаперечної істини, то сьогодні ті ж самі друковані ЗМІ запроваджують електронну форму своїх видань. Сьогоднішнє суспільство є значно мобільнішим, воно опанувало техніку, яка забезпечує доступ до інтернету як до швидкісного джерела інформації», - пояснила прес-секретар прокурора області.

«З іншого боку, прогрес спричинює і зміну нашого мислення. Жоден міжміськрайпрокурор уже не може думати, що Бог високо, а Київ далеко – і їм не видно, хто і як працює. Написав замітку в районну газету п’ять разів на рік і можеш спати спокійно. А вже критики з боку райони точно не буде, які проблеми?», - пояснювала Наталка Мурахевич неприпустимість старих методів роботи.

«Насправді ви маєте усвідомити – ви на виду. Кожне слово кожного користувача інтернету з вашого району – вартісна оцінка вашої роботи. Навіть невеличке критичне речення у ваш бік, написане користувачем Фейсбуку у найвіддаленішому селі може відгукнутися величезним негативним резонансом. Зважайте на це в своїй роботі», - сказала прес-секретар прокурорам.

«Усвідомте – вас бачать. Щодня. Щогодини. Висновок про вашу роботу будуть робити і з того, що про вас пишуть», - запевнила прокурорів міст і районів Волині прес-секретар обласного прокурора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ого, і Фейсбук вони вже моніторять ;-)
Відповісти
Останні новини
Прокурорам на Волині пояснили, чому не можна думати, що Бог високо, а Київ далеко
30 квітень, 2012, 11:44