Луцький парк перетворився на смітник, бо нікому доглядати. ФОТО

Луцький парк перетворився на смітник, бо нікому доглядати. ФОТО
Парк «Дубовий гай» у районі ДПЗ тоне у морі бруду та сміття, а прибрати його майже нікому.

В останні роки парк став перетворюватися на сміттєзвалище. Якщо раніше його хоч трохи приводили до ладу, то зараз на його чистоту ніхто не звертає уваги.

Тут нагромадилися купи папірців, поліетиленових пакетів, обгорток від продуктів харчування та солодощів, порожні пляшки алкогольних напоїв. Подекуди трапляються навіть використані шприци, засоби жіночої та дитячої гігієни.

У парку немає жодної урни для сміття.

Парк межує із дитячим садочком. Часто вихователі виводять дітей туди на прогулянку. Також щодня подихати свіжим повітрям вивозять у візочках у «дубки» своїх немовлят молоді матері.

Одна із них розповіла, що їй більше немає куди піти, тому зазвичай гуляє саме тут.

«Я живу близько біля парку. Нещодавно народила дитину. Далеко з візочком не поїдеш, тому мушу гуляти тут. Парк в жахливому стані. Купи сміття, пустих пляшок… Немає лавок. Найбільше пригнічує те, що парк став місцем зібрання алкоголіків та наркоманів. Іноді навіть страшно йти серед білого дня. Адже насправді не знаєш чого очікувати від п’яних дітей, жінок,я вже не говорю про чоловіків», - розповіла молода мама Катерина.

Вона додала, що ще пам’ятає час, коли тут збиралися мешканці району та влаштовували пікніки.

«Тоді все було чисто, бо після себе прибирали самі. Знали, що знову захочуть прийти на відпочинок на прибране охайне місце», - наголошує жінка.

«А міліція тут нічого не дивиться. Якщо і ходять по парку, то ганяють тих, хто прийшов культурно відпочити, випити пляшечку пива і піти далі. До алкоголіків, які п'ють горілку, вони навіть не підходять, особливо до малолітніх. Напевно бояться», - зауважила Катерина.

Начальник комунального підприємства «Парки та сквери» Луцької міської ради Анатолій Трикуш заявив, що його підприємство не опікується цим парком.

А начальник департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький зазначив, що доглядати за парком має найближчий жек.

«Якщо територія не оформлена як парк, і не визначені його межі, то вона вважається загальноміською власністю. І опікуватися нею має найближчий жек», - резюмував Кубіцький.

Начальник жеку №2 Володимир Рижук пояснив, що його працівники прибирають парк кожного тижня. Роблять це згідно з тендером, який підприємство виграло у міській раді. Відповідно, міська рада і оплачує лише прибирання раз на тиждень. Раніше, у 2007-2008 роках, парк приводили до ладу тричі на тиждень.

Посадовець скаржиться, що основна проблема забрудненості території зеленого куточку мікрорайону - це нестача контролю з боку міліції. Адже, зі слів Рижука, правоохоронці у парку – гості не часті.

«Якби кілька разів оштрафували когось, то інші б задумалися і не смітили. Тим більше, якщо у парку буде контроль, то можна буде його облагородити. Є задуми там дитячі майданчики поставити, облаштувати місця відпочинку, позрізати сухостої, привести до ладу алейки. Грошей і так немає, а тут розвалять, понищать», - висловив думку Рижук.

Уже другий рік поспіль навесні «генеральне прибирання» парку організовують депутати Луцької міської ради Микола Яручик та Євген Ткачук. Вони залучають до толоки працівників жеку №2, учнів школи № 20, студентів ВПУ №9. Долучаються до роботи працівники КП «Луцьктепло», МНС-ники та активісти району.

Міські обранці за власний кошт оплачують витрати на пальне для автомобілів, які вивозять сміття, розчищають річку Жидувку, яка протікає через парк, купують пакети для сміття та рукавички.

Проте ситуацію це не рятує. Територія залишається забрудненою.

Мешканці прилеглих будинків продовжують нарікати, що на них "махнули рукою", а самотужки прибрати такі гори сміття вони не в змозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДПЗ, парк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забере собi хтось у власнiсть всю територiю.

P.S. i це в тому числi через те, що деякi несвiдомi лучанки замiсть не розкидатись хустинками та туалетними водами ("засоби жiночоi гiгiени") мусiли б блюсти чистоту.
Відповісти
За такий лише факт допущення подібної ситуації вже негайно потрібно звільнити як начальника інспекції екологічної так і інших управлінь екології
Відповісти
Зловити хоча б одну людину, яка викидає сміття, і заставити її поприбирати весь парк.
Невже не можна викинути сміття в урну? Ні, треба спеціально нести в парк, засмічуючи своїми відходами наше місто. Якісь психічно хворі люди - гадять там, де ходять....
Відповісти
є там дєпутат євген ткачук..він як раз перед виборами роздасть школьнікам рукавичкі і сам пару раз нагнеться..а після зробить "рекреаційну зону"-візьме в міста під свій благоустрій сотих 10..та ще потрібним людям 90 сотих..таке було вже біля другої лікарні..він як раз там по гпз з яручиком балототірувався..
Відповісти
Парк Ворошилова біля палацу теж в зарослях, На чійому він балансі? хто за таким дивиться?
Відповісти
Велика таємниця парку на ДПЗ: його загадили ПРОСТІ ЛЮДИ! ))))))
І скільки б там не прибирали школярі, депутати і всі інші, поки в мізках ЛУЧАН не зявиться повага до себе, на території дубків і далі буде смітник.
_________________
Хороша стаття про бруд і бідність: http://gerbert.mypage.ru/zakon_geneticheskoy_nisheti.html
Відповісти
Парк засмічений, бо в Луцьку взагалі, а на ЛПЗ зокрем а живе іопане бидло, яке с.ре на ходу собі під ноги.
Відповісти
як Боженька сказав.
бидлоття, що ходить туди "тупо пабухать" плювало на чистоту того парку.
Відповісти
1. Треба прибирати в парках регулярно.
2. Див. п.1.
Відповісти
потрібно навчитися бути людьми.
ви спробуйте щодня прибирати і побачите як на наступний день знову буде сміття. це стосується будь-яких територій. поки в голові не зміниться - буде брудно!
Відповісти
Останні новини
Луцький парк перетворився на смітник, бо нікому доглядати. ФОТО
23 вересень, 2014, 11:47