Луцька каналізація – не сміттєпровід, - мерія. ФОТО

Луцька каналізація – не сміттєпровід, - мерія. ФОТО
За місяць до диспетчерської служби КП «Луцькводоканал» надходить від 230 до 420 заявок на ліквідацію засмічень каналізаційної мережі.

Однією з частих причин заторів колекторів та мереж є неефективне використання мешканцями нашого міста системи каналізації, - пише прес-служба комунального підприємства «Луцькводоканал»Луцької міської ради.

«Ми відкриваємо колодязь і чистимо колектор за допомогою каналопромивочної машини, яка промиває каналізацію водою під високим тиском та руйнує відкладення мулу і піску, відмиває стіни труб від жирових відкладень, накипу та іржі», - розказав майстер цеху ВКМ Олександр Андрущенко.

Нецільове використання сантехнічного вузла в квартирах призводить, перш за все, до зупинки внутрішньобудинкових мереж каналізації, а далі йде засмічення позабудинкової мережі. В подальшому це стає причиною зменшення прохідності каналізаційних труб і тому виникають аварійні ситуації – через затори труб стічні води піднімаються на поверхню колодязів і відбувається вилив нечистот, що є антисанітарно і небезпечно.

«За день в диспетчерську службу водоканалу надходить до двох десятків, а часом і більше викликів. Так, лише за минулий тиждень аварійні бригади Луцькводоканалу ліквідували 93 засмічення каналізаційних мереж, серед них 82 засмічення з виливанням стоків на поверхню та 11 випадків повторних засмічень», - говорить начальник диспетчерської служби Мирослава Гресик.

На жаль, це свідчить про низький рівень культури користування сантехнічними приладами, мережею водовідведення. Лучанам слід усвідомити, що каналізація – не сміттєпровід, і в ній не місце харчовим відходам, засобам особистої гігієни, побутовому сміттю, пляшкам, іграшкам та залишкам будівельних матеріалів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
8 жовтня,на Карпенка-Карого,біля заправки БРСМ, двірник сміття змітав у дощову каналізацію.Якщо такі працівники в ЖЄКа.
Відповісти
Мужнi люди.

В Казахстанi в деяких каналiзацiйних стояках знаходили баранячi шкури.
Відповісти