У Нововолинську шахтарі відновили мітинг. ФОТО. ОНОВЛЕНО

У Нововолинську шахтарі відновили мітинг. ФОТО. ОНОВЛЕНО
Мирну акцію протесту, спрямовану на захист своїх інтересів, нововолинські шахтарі продовжили у понеділок, 29 грудня.

Мітингувальники не вживатимуть алкоголю та стоятимуть допоки влада міста, області та держави в цілому не прийме адекватних рішень щодо їх питання, - повідомляє "БУГ".

На майдані перебуває більше трьохсот гірників, а також активісти міста, громадські організації та влада. Кількість мітингувальників постійно збільшується.

Мер міста Віктор Сапожніков у своєму виступі закликав працівників вугільної промисловості починати вирішення питання із обласного рівня, закликаючи їх їхати до губернатора Володимира Гунчика.

На противагу міському голові, помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч закликає мітингувальників організовувати поїздку на Київ. Пан Бокоч обіцяє допомогти з автобусами та каже, що у Києві їх зустріне Гузь, який і очолить цю акцію у столиці України.

Колишній очільник Іваничівської РДА Андрій Бадзюнь закликав шахтарів не зупинятись на півдороги. Звернувся до керівництва шахт із вимогою не залякувати працівників, адже "основним джерелом влади в Україні є народ". Бадзюнь запитав у мітингувальників, чи задоволені вони керівниками шахт та головою теркому Калістратовим, ті ж одноголосно відповіли – ні, адже сама дирекція дає злочинні установки для розкрадання майна на шахтах, про що неодноразово працівники офіційно заявляли.

Юрія Калістратова, якого напередодні переобрали головою теркому, звинуватили у прямій корупції – підкуп голосів, на що він нічого не зміг сказати.

У результаті акції вирішили утворити ініціативну групу, яка у складі із 2-3 представників із кожної шахти, представників ДП "Волиньвугілля" та мером Нововолинська Віктором Сапожніковим уже сьогодні вирушить до губернатора Волині Володимира Гунчика.

"Якщо ж наші вимоги виконають і виділять гроші, хто ними буде розпоряджатись, знову бездарне керівництво шахт, яке те й робить, що краде майно шахти? Це ще одне питання, яке терміново потрібно вирішувати!", - зазначив лідер мітингувальників, працівник шахти "Бужанська" Богдан Макарчук.

Нагадаємо, гірники 1,9,10 та Бужанської копалень вийшли на майдан Незалежності, аби висловити своє незадоволення діями влади, положеннями коаліційної угоди та затримкою заробітної плати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наконец то поняли шахтёры кто пришёл к власти? Гузь, не ужели ты думаешь, что шахтёры ЛОХи и не понимают, что именно твоя партия их уничтожает, а ты по приказу Яйценюка хочешь своей клоунадой вывести протест в плоскость абсурда!НЕ выйдет!!!
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську шахтарі відновили мітинг. ФОТО. ОНОВЛЕНО
29 грудень, 2014, 12:14