У Луцьку скоротять кількість маршруток

У Луцьку скоротять кількість маршруток
В обласному центрі курсуватиме менша кількість маршруток через те, що лучани почали надавати перевагу тролейбусам.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міської ради 4 березня.

Начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Анатолій Миронюк зазначив, що після підвищення ціни на проїзд у маршрутках перевізники почали скаржитись, що їм недоцільно займатись перевезеннями, бо людей, які користуються їхніми послугами, стало менше. Мовляв, вони возять повітря.

«У зв’язку із тим, що попит на проїзд у маршруток знизився, пальне і мастила дорожчають, нами було прийнято рішення скоротити кількість транспортних засобів на 50 відсотків. Окрім того перевізники вимагали, щоб виконком знову підвищив проїзд, і він мав би становити 4 гривні. Якщо з 10 машин ми скорочуємо 2, то 8 маршруток мають рухатись парно. Наші аналітики підкорегують графік автобусів, і скорочення маршруток не відіб’ється на зручності доїзду лучан», - мовив Миронюк.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запропонував з 10 березня у будні дні скоротити кількість маршруток на 20 відсотків.

Він зазначив, що перевізники не можуть працювати собі у збиток, але у нинішніх умовах підняти ціну на проїзд до 4 гривень невиправдано.

«Все одно перевізники мають по декілька автобусів. Якщо із такими цінами на паливно-мастильні матеріали не скоротити чисельність автобусів, то все одно транспортні засоби ламатимуться, а перевізники не матимуть коштів їх полагодити, і ми матимемо ту ж ситуацію. Якщо раніше люди чекали маршрутку 3 хвилини, то тепер чекатимуть 5-6», - резюмував Яковлев.

Члени виконкому підтримали пропозиції начальника транспорту і зв’язку, а також заступника мера, тому з 10 березня кількість маршруток у будні дні зменшиться на 20 відсотків, а у вихідні - на 50 відсотків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 58
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо раніше люди чекали маршрутку 3 хвилини, то тепер чекатимуть 5-6», - резюмував Яковлев. - ось це явна брехня, маршрутку №10 деколи треба чекати більше 20-30 хвилин.
Відповісти
що погнав, то погнав. Куратор маршруток видно їх бачить лише на вулиці й ніколи не пробував їх очікувати...
Відповісти
Вони охрэнэлі вкрай!!! Навіть в Києві є ще марщрутки по 3 грн., а це в Луцьку! А не подавитесь, сволочі?!
Відповісти
Додайте 47,а то ходять через 30хв. і переповнені.
Відповісти
Реально, вже задовбався ходити пішки з Чернишевського. Зранку біля ЗОШ#13 неможливо влісти в маршутку, останій місяць 47 стало в два рази меньше.
P.S. та владі напевно по....
Відповісти
Бажаю пану Яковлеву постійно користуватися громадським транспортом,а то чомусь на зупинці,його ніколи не видно,пан певно лобіює чиісь інтереси і не погано з цього заробляє,то прошу подумати не тільки про свою кишеню!
Відповісти
Сьогодні, та і кожен день, їду на роботу маршруткою 9а. Чекаю хвилин 15-20 (це при везінні) та їду, стоячи чи висячи як в банці з шпротами. Чому вони П"ЗД"ТЬ що нема кому їздити. Шановні градоначальники, проїдьтеся зранку о 7 годині в маршрутках, зокрема 9а, і не П"ЗД"ТЬ разом з перевізниками
Відповісти
Зняти взагалі.Тролейбуси стануть рентабельні і таксі.Як в ЄС.
Відповісти
Як при Совiтах.
Відповісти
Ні,якраз таки як в ЄС! Але там замість оцих недолугих "Еталонів, Івнів, Богданів" є якісні, теплі, зручні автобуси МАН,які НАБАГАТО ЯКІСНІШІ ТА ЕКОНОМНІШІ... Один Львів чого вартує, чому в Луцьку клепки нема таке зробити? А тому, що тут бабло вирішує все, тут на с-ки продажні та недалекі люди,що тошнить!!!
Відповісти
Взагалі пішки ходитимемо. Не до жиру - бути б живу!
Відповісти
А тепер подумайте хто випускає ці неякісні автобуси? Хіба не корпорація Богдан? і хіба гунчик не в ній працював? Хіба до цієї корпорації президент не має відношення?
Панове , наше керівництво нас МАЄ не тільки маршрутками але і податками. думайте коли Голосуєте.
5,10 Заробляйте
Відповісти
Поміняти перевізників якщо їм збитково, другі будуть їздити.
Відповісти
29 і 25 маршрут чекаю по 20 хвилин.... Розкажіть який маршрут їздить з інтервалом 5 хв. А то складається враження що тупо брешуть деякі заступники міського голови
Відповісти
а ви не задумувалися чому вони постійн обрешуть?
тому що чим довше сидять дупами на нагрітих з часі сср кріслах і вдають "турботу" про народ.
5,10 Заробляйте.
Відповісти
Якщо маршрутники не хочуть працювати в складних умовах життя людей, які і так віддають кожен день по 6 грн., і за інші подорожання, тоді хай ідуть всі на...
Відповісти
Да) маршрутки потрібно деякі чекати від 15 хв.)І цеєвот перевізники не ах..євайте, ви і так від 300 за пів дня за баранкою маєте, глядіть подавитесь)
Відповісти
які маршрутки мають інтервал 5-6 хв. на зупинці моджна простояти 15-20 хв і не дочекатися. тролейбуси взагалі ходять раз у 30 хв на Володимирську. А у вихідні взагалі на МКС можна 25 чекати по 30-40 хв. а після 9 вечора виїхати з володимирської дуже важко. всі маршрутки на тролейбусному кільці висаджують пасажирів і втікають
Відповісти
ну якщо раніше чекали 5хв, то будете чекати і 25, зате дешевше)
Відповісти
Так просто і легко в нашому місті все вирішується, маршрутки знімаються, в тролейбуси в час - пік не "пропехнешся", а якщо й вийде то тебе якщо не обкрадуть то просто морально зґвалтують.
Відповісти
Люди, маршрутки дійсно працюють в збиток, а доплачувати за те щоб пасажири комфортно їздили перевізники не будуть. Ще трохи підніметься соляра, то взагалі ніхто не виїде.
Відповісти
ми будем чекати 20хв ледве стояти а вони собі ліваком гроші кладуть в карман...( тільки не кажіть що це не так )
Відповісти
Комфортно?!?!?! А це як? Н¡коли ще не ¡хав комфортно на в¡дров¡ з гайками ¡ тими шумаХЕРАМИ за кермом!!!!!!
Відповісти
25 нагліють
їздять як хочуть день є два немає...хоч би графік був а то чекаєш і без толку надієшся.. в обід їздять майже пусті от в обід і скорочуйте а не коли всі з роботи їдуть і на роботу переповнені ..ледве стоїш
Відповісти
Яковлев яку ц¡каво маршущку чекав 3 хв?!?! Це де така була? Шановн¡ перев¡зники а ви не ох**** по 4грн? В р¡вному назад 2.5 вернули!!! Хоча ставте 4, то ще мпнше людей возити будете тугодуми!!!! Романюк, терм¡ново зб¡льшуй тролейбули (к¡льк¡сть) ¡ люди п¡дтянуться!!!!!!
Відповісти
Вже мона коня запрягати i люд возити.
I дешевше буде, i з вiтерцем.
Відповісти
парадокс,але комфорт такий як і маршрутці
Відповісти
А для чого договори, якщо перевізники їх не дотримуються?
Розривати в односторонньому порядку.
Невигідно - накєр з трасси, другий буде возити.
Відповісти
Погоджуюсь!Якщо вже аж так невигідно-ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, РАССЄЯ!
Чи звикли,що Ваші інтереси завжди лобіювалисьА, тут не так тетепр буде? Вибори ж скоро, такщо Романюк не про кишеню власну вже думає, а про нас))), бо тільки в таких випадках про нас думається,НАЖАЛЬ!А ще й Палиця киданув...
Відповісти
Лучани трохи зажрались і їхній мозок заплив жиром. Луцьк не таке велике місто,можна інколи пройтися пішки,проїхатися велосипедом,або ж скачати графік руху тролейбусів і їздити на них всього за 1грн. 25 коп.
Відповісти
На велосипеді чи пішки,Яковлев зроби тротуари та обіцяні велодоріжки,тай ще є географічні особливості на велосипеді зимою не дуже поіздиш,та й пішки в мороз не дуже находишся,скільки можна товкти воду в ступі,зробіть нормальний та доступний громадський транспорт і тоді яка різниця тролейбус чи маршрутка,а то не можуть поділити грошей а народ як завжди страждає,шановні схаменіться скоро вибори і тоді хто його знає

Відповісти
Тарас взмозі на посаді заступника мера вирішувати такі питання про які ви юрист пишете?
Тим паче на скільки мені відомо,зараз 4 березня 2015 року і снігу та морозів найближчі 9 місяців не передбачається.

Дозвольте поцікавитися яка ваша практикуюча спеціалізація юристе?
Відповісти
Скільки перевізникам не дай їм завжди буде мало,збільшення вартості проїзду будуть вимагати постійно, цікаво, а що вони збільшують для пасажирів в свою чергу??!! можливо чистоту автозасобу, комфорт, якість перевезення.....що????
Відповісти
справді? сам ходи 12км зранку на роботу пішком, а потім з роботи пішком, чи може на волосипеді в офіс добиратись? а да може тролейбусом забитим який буде їхати 1.5 год та щей не одним
Відповісти
Не будьте невігласом,а засічіть швидкість руху тролейбуса по вашому маршруту і ви будете дуже здивовані,що відстань у 12 км він долає всього навсього за 35 хв.
Не бачу перешкод,щоб лишити на роботі офісний (робочий) одяг у шафі свого кабінету (робочого місця) і їздити у спортивному на велосипеді на роботу де переодягатися.
Я так і роблю літом,а в інші пори року цілком нормально пересуваюся тролейбусом і це при тому,що маю автомобіль яким виїзджаю приблизно раз в місяць на природу. Ось вам і економія
Відповісти
знаєш в с.Забороль, с.Омеляник, частково с.Тарасово їздить міська маршутка під номером 25 і від нас ще не пустили тролейбуси...а всім потрібно добиратись на роботу, і так 2 маршутками в деякі райони.це вже 6грн тільки в одну сторону +повертатись і ціна ще це таке а переповненні маршути іїх рідкість вбиває, може пішком да? чи волосепедом в дощ просто клас
Відповісти
Тоді працюйте за місцем свого проживання,раз у вас сто причин та відмазок не змінювати спосіб свого життя)
п.с. Тільки не треба мені розповідати,що за місцем вашого проживання немає роботи
Відповісти
ну звичайно працювати зате щоб вистачало тільки на газ і світло, а харчуватись не потрібно і одягатись.
Відповісти
в луцьку не можуть забезпечити 1 маршутку на пів години по розкладу?
Відповісти
Якщо важко працювати на когось,то займіться підприємницькою діяльністю,певна річ,що для цього треба мати дієвий мозок та свіжі ідеї,але думаю у вас вийде,адже поєднувати скиглення в інтернеті у робочий час,мало хто зможе)
Відповісти
а ти мабуть на авто в інтернеті заробив переписуючись на таких сайтах?
і так захищаєш мабуть починав з водія маршутки
Відповісти
Це ж не я бідкаюсь тут у робочий час)
Відповісти
давай попрацюй 8 год фізично,а потім крути педалі
Відповісти
Хто на що вчився
Відповісти
отож не всім сидіти в офісах чи в батьків на шиї.комусь треба і фізично працювати,а додому хочеться їхати не висячи на одній руці після 30хв.чекання на зупинці
Відповісти
Шановний,а ви розумієте значення слова "люмпен"?
Відповісти
Так. Однак воно не має відношення до моєї персони у його значенні та трактуванні
Відповісти
Хай краще тіжсамі перевізники.візьмуть нормальних водіїв на роботу.акуратніше їздять і менші витрати підуть на ремонт.
Відповісти
НАЛАГОДЬТЕ В МАРШРУТКАХ ТУ ШТУКУ. ШОБ БУЛО ВИДНО В ІНТЕРНЕТІ ДЕ ЇДЕ ТА ЧИ ІНША МАРШРУТКА!!!!!!! ОЧІКУВАННЯ БУДЕ ЛЕГШЕ І ВАМ РЕАЛЬНІШЕ ЦЕ ЗРОБИТИ!!!!!!! ПРИСЛУХАЙТЕСЬ!!!
Відповісти
хай ідуть нах.. ті маршутки, я собі в трулейбосі нормально можу проїхатись і економія в місяць получається 100 грн., якщо їхати тільки туди і назад. Так що маршутки в ЖОПУ.
Відповісти
Яковлева в упряж запрягти....було б не погано....і по 10 грн не шкода
Відповісти
підтримую Яковлева якщо буде меньше маршруток (не на всіх маршрутах) і водіїв дибілів, то маршрутки будуть їздити згідно графіків, і не будуть робити гонки на випередження за 3 грн, і збиватись в одну кучу. Тоді небуде чекати на зупинці по 15-20 хв. Шаміса їм збоку щоб рахував прибуток
Відповісти
шоб не збиватись в кучу не треба стояти по 10-15 хв біля цума і інших таких зупинках
Відповісти
всі скарги з порушень громадського транспорту в міську Раду по факту. Номера телефонів розміщені позаду водія.
Відповісти
а шо скаржитись на вас, ви ж як телята їдете і на зупинках тільки гроші бачите а не людей
Відповісти
слава гiдному майдану а коли тарифи на електроенергiю пiдвищать цiкаво на що тодi з тролейбусiв пересiдати будемо
Відповісти
Ті що живуть бшдя Мотора взагалі соплять в дві дирочки! Так як в нашому районі немає маршруток) Хіба шо йти на Вишків на 26.
Відповісти
А чи не можна зробити для маршруток "рваний графік", тобто перерву вдень на 2-3-4 години для кожної машини? Водії отримають коротший робочий день, але маршрутки вдень будуть більш наповненими, майже як у години пік. Підняття ціни від 3 до 4 гривень рівнозначне скороченню робочого дня на 3-4 години.
Що стосується вихідних днів, то варто взяти до уваги, що у вихідні люди (як лучани, так і жителі приміських сіл) також інтенсивно їздять маршрутками - до ринків (на працю і за покупками) і до торгово-розважальних центрів, відвідують церкву, рідних, близьких. Незабаром їздитимуть на дачі, на цвинтар... Кого менше в громадському транспорті у вихідні - то це школярів та студентів.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку скоротять кількість маршруток
04 березень, 2015, 11:26