У Луцьку голову МСЕК помістили у СІЗО за хабарі

У Луцьку голову МСЕК помістили у СІЗО за хабарі
З часу набуття законної сили обвинувальним вироком щодо голови Луцької міської медико-соціальної експертної комісії, яка разом із двома членами цієї комісії вимагала й одержувала неправомірну вигоду від лучан за підтвердження групи інвалідності, минуло півтора місяці.

Увесь цей час посадовиця ухилялася від виконання рішення суду й перебувала у розшуку, інформує прес-служба прокуратури області.

Проте у суботу, 13 червня 2015 року, її було затримано та поміщено до слідчого ізолятора. Надалі голова МСЕК відбуватиме покарання у виді реального позбавлення волі.

Нагадаємо, посадовицю та двох її колег у квітні 2014 року затримали "на гарячому" під час одержання неправомірної вигоди від лучанина, з якого вони вимагали 3 тисячі гривень за підтвердження 3 групи інвалідності.

Досудовим розслідуванням було встановлено 25 епізодів злочинної діяльності лікарів, які одержали майже 23 тисячі гривень неправомірної вигоди від інвалідів.

Вироком Луцького міськрайонного суду усіх трьох медиків було визнано винними у вчиненні корупційного правопорушення.

Голові Луцької міської медико-соціальної експертної комісії призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а обом лікарям - у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку. Усіх трьох ескулапів позбавлено права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров'я.

Лікарі - члени МСЕК погодилися з вироком суду, голова ж комісії оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд Волинської області, приставши на доводи прокурорів,
залишив вирок Луцького міськрайонного суду щодо неї в силі.

Відтак тепер посадовиця перебуває за ґратами. Двох інших лікарів
звільнено з посад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало дали брати з інвалідів гроші це взагалі абсурд
Відповісти
Брали копійки. Звичайно, сам факт корупції - це злочин. Але ще один маневр для відволікання від мегакорупції в міністерствах.
Відповісти
Справа в тім, що вони не лише брали хабарі з реальних інвалідів, а ще й призначали групи інвалідності за сфальсифікованими документами. Тому необхідно ретельно перевірити усі призначення інвалідності, які видавалися цим ОРГАНІЗОВАНИМ ЗЛОЧИННИМ УГРУПОВАННЯМ та покарати псевдо-інвалідів з конфіскацією майна. А з ними - лікарів, що роками надавали сфальсифіковані довідки.
Відповісти
Вибачте.Перепровірити усіх в Україні інвалідів,льготників.
Відповісти
Продовження інвалідності коштувало 100 доларів (на даний час не знаю)
і це з реальних інвалідів. Сам бачив як дід без ноги стояв перед дверима МСЕК та хрестився. Навіщо його визвали на продовження інвалідності впевнитися, що не виросла нога. А за ті копійки,як Ви кажите, деякі особи вистроїли вілли. Давно треба було добратися до лікарів, а то жаліючись на низьку зарплатню в лікарнях відкрито суму називають.
Відповісти
мало дали, вони там роками беруть, причому всі. Вже поставали олігархами на людях, ще й з інвалідністю.
Відповісти
смішно читати. Звільняють одних хабарників для того, щоб призначати інших. Раніше знайома платила за продовження групи інвалідності 1 пенсію. Біля тисячі гривень здається. Цього року заплатила 300 доларів. Різниця відчутна.
Відповісти
Луцьк не зможе ніколи переплюнути у хабарництві Львівську обл.мсек №1.Там-вищий пілотаж.Все настільки просто і нагло як на базарі
Відповісти