Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича

Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича
Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок закликає дослухатися до порад Юлії Тимошенко, які вона висловила у листі до «Комітету опору диктатурі», але вважає вторинними такі технічні питання, як формування єдиного списку.

Про це інформує Gazeta.ua.

«Завтра відбудеться засідання КОДу. Ви знаєте, що «Свобода» є учасником цього комітету. Ми обговоримо позиції, які були запропоновані у листі Юлії Тимошенко і максимально врахуємо їх, виходячи з реальної політичної ситуації, яка сьогодні існує. В комітеті на нинішній день створено кілька робочих груп, які працюють в цьому напрямку. У свою чергу, "Свобода» вважає, що головне - це домовитися про ідеологічні засади майбутньої парламентської більшості», - заявив Тягнибок.

Він нагадав вибори 2007 року, коли державницькі сили сформували більшість у парламенті, але так і не змогли домовитися про синхронне голосування за одній і ті самі закони.

«Саме це є основним завданням сьогодні. Наприклад: перелік з 12 законів, за які майбутня національна більшість у парламенті буде голосувати. Наприклад: гарантія того, що в наших списках за пропорційною системою чи у списках мажоритарників не буде потенційних тушок. І взяття на себе конкретної політичної відповідальності кожної політичної сили, кожного кандидата в депутати та його подальша діяльність у Верховній Раді», - наголосив лідер «Свободи».

Тягнибок відзначив, що вже зараз потрібно визначитись, як об'єднана опозиція буде діяти у день виборів.

«Я говорю не тільки про захист результатів волевиявлення українців на виборчих дільницях, а що ми будемо робити, якщо Янукович і його команда програють вибори і будуть мати намір силовим варіантом зберегти свою владу. Ми не виключаємо, що в той день можуть бути втягнуті і війська на боротьбу із народом, який буде протестувати проти фальсифікацій, які очевидно, будуть. Тобто нам потрібно знати, як ми будемо чинити свій спротив», - вважає Олег Тягнибок.

«Такі технічні питання, як визначення єдиних кандидатів по мажоритарних округах, і як ми технічно будемо проводити виборчу кампанію, це звісно важливо, але не думаю, що це є на часі саме зараз», - резюмував «свободівець».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тягнибок думає, як протистояти військам Януковича
24 грудень, 2011, 16:13