KІА запускає серійний електрокар Ray

KІА запускає серійний електрокар Ray
Kia Ray EV стане першим в історії корейського автопрому серійним електрокаром - після його запуску у виробництво, запланованого на наступний рік.

Про це інформує Gazeta.ua.

Корейці офіційно підтвердили, що збираються виробити обмежену партію в 2,5 тис. електричного мікровена.

Електроверсію Kia Ray буде виготовлятися на тому ж самому конвеєрі, що і мікровен зі звичайним двигуном внутрішнього згоряння. Замість літрового "атмосферника" вона отримає 50-кіловатний електромотор і потужний літій-іонний полімерний акумулятор, захований під заднім сидінням. Це призведе до зростання маси мікровена майже на 200 кг.

До 100 км/год Ray EV прискорюється за 15,9 секунди, а максимальна швидкість досягає мікровена 130 км/год. При цьому на повну підзарядку акумуляторів піде близько шести годин, проте у швидкому режимі батареї можна зарядити за 25 хвилин. Правда, накопиченої енергії вистачить тільки на 140 км шляху.

Зазначимо, що електрокар отримав систему, яка імітує звук бензинового двигуна на швидкостях до 20 км/год. Це зроблено для того, щоб Ray EV міг привертати до себе увагу пішоходів. Крім того, мікровен будуть оснащувати асистентом спуску і підйому, а також системою рекуперації енергії.

У Kia мають намір побудувати не більше двох з половиною тисяч примірників електричних Kia Ray, які не надійдуть у вільний продаж, а будуть передані державним установам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
KІА запускає серійний електрокар Ray
24 грудень, 2011, 17:44