Закарпатець вивів сорт українського ківі

Закарпатець вивів сорт українського ківі
Біолог з Закарпаття вивів унікальний ківі. Лише з одного куща збирають 25-30 кілограмів фруктів. Вони добре переносять зиму і уже здобули прихильників по всій країні.

Про це повідомляє Телеканал новин «24».

Селекцією українського сорту ківі закарпатець Генріх Стратон займався кілька років. Плоди вийшли соковими та солодкими, а ще — адаптованими до української зими. Переносять морози до мінус 27 і можуть рости у різних регіонах України.

Український ківі росте у відкритому ґрунті, схоже на виноград. В якості експерименту біолог посадив кущі біля паркана. Результат бачить вся вулиця – ківі, наче ліана, обвиває все навкруги.

Ростуть саджанці швидко – до 2 метрів за сезон, а перший врожай починають давати вже за три роки. Знайшли застосування ягодам й місцеві господині — варять джеми, сушать.

Тепер же місцевий селекціонер хоче вивести новий сорт українського ківі — схрещує свої рослини із німецькими. А через 7-8 років мріє позбутися традиційної для плодів ворсистості і виростити гладенькі українські ківі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корреспонденты канала прежде чем выпускать в эфир непроверенную информацию про псевдо селекционера , проверили информацию откуда и как появилось киви в ужгороде , а не ссылались на на то что говорит стратон! киви в ужгороде плодоносил ещё 1992 году и никакого отношения стратон к нему не имеет! он даже не знает с какие сорта он использовал для выведения , и тем более агротехнику для киви , можно пунктов двадцать привести в пример что б было понятно что стратон занимается просто афёрой , и обратите внимание что на участке два сорта киви, стратон наверно и сам не знает об этом! и ещё много нюансов!!!Посадить киви и оно даёт плоды это не значит что его вывели, сам стратон не знает как и где проходила адаптация этого сорта ! И в Ужгороде в частном секторе растёт киви большое количество и кусты намного старше чем у стратона и во многих районах Закарпатськой обл.!В данный момент таким образом эти статьи помогают стратону представлять то к чему он не имеет никакого отношения и заниматься обманом клиента так как неизвестно что он отправляет!!!
Відповісти