Обмеження допуску журналістів у приміщення облради – це грубе порушення низки законодавчих норм, - Олена Палагута

Голова наглядової ради фонду «Волинська родина» ім. Єремеєва І. М. Олена Палагута вважає, що команда Ігоря Палиці робить перші кроки до цензури, обшукуючи журналістів. До того ж таке обмеження можна вважати незаконним.

Про це вона повідомила у коментарі для ВолиньPost.

"Необхідно цей інцидент робити публічним. Адже те, що ми спостерігаємо, – суттєвий, хоча поки що тільки локальний, крок команди Ігоря Палиці до цензури і створення інформаційного вакууму навколо своєї діяльності. До чого це призведе – всі ми розуміємо!

Обмеження допуску журналістів у приміщення Волинської обласної ради – це грубе порушення цілої низки законодавчих норм:

1. Стаття 34 Конституції, згідно якої громадяни мають право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

2. Стаття 25 Закону України «Про інформацію» прямо надає право журналістам на відвідування приміщень суб’єктів владних повноважень та дозволяє їм здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів під час виконання професійних обов’язків.

3. Стаття 171 Кримінального кодексу України за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів передбачає покарання обмеження волі на строк до трьох років.

Виникає питання, хто є ці люди, які проводять обшук журналістів в обласній раді? Кого вони представляють? Від кого і кого вони так ревно «охороняють» у приміщенні, яке належить тим, хто цих народних обранців уповноважив представляти їх інтереси перед державою?

Відповідь проста: люди у спортивному одязі, які перешкоджають журналістам виконувати їх професійні обов’язки і реалізовувати своє законне право на використання інформації, – це приватно найняті особи, які чинять кримінальне правопорушення", - зазначила Олена Палагута.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відразу видно, що олена палагута вже вийшла на шлях боротьби за світле політичне майбутнє "талановитого" синочка Єремеєва у його протистоянні зі "всесвітнім злом" Палицею
Відповісти
Сподіваюсь, що «суб’єкт», якого ретельно охороняють, за кілька місяців сам себе покладе мордою в підлогу. Таким чином конфлікт між ним і журналістами розв’яжеться сам по собі. Йдеться про авторитет голови громади, яка його обрала в це крісло. Тобто, в першу чергу, голова ради охороняється від своїх обранців, що в корені антиприродно, аморально і цинічно. Палиця завжди працював брутально, на чистому цинізмі, наступаючи своїм брудним чоботом на горло слабшим.
Відповісти
Палиця красавец вам ще всім покаже....аиви журналюгі вже достали хто вам бапкі платить про того і пишете....ви продажні повіі
Відповісти
"Всесвітнє зло" Палиця не буде балотуватись по 23-му округу. Про це він заявив сам. Тим паче, не буде балотуватись, як ви кажете, "синочок Єремеєва" - другокурсник Оксфордського університету. Хоч є вихід: відомий у світі університет можна перенести в Київ.
Відповісти
Ну-ну,побачимо, хто балатуватиметься по прикормленому Єремєєвим окрузі
Відповісти
Полішуки голосують за всіх , хто дає гроші...
Відповісти
Віддамо належне В.Пащенку. Введення теми "обшуки журналістів" чудовий спосіб маніпулювання громадською думкою. Це своєрідний "перемикач" тем. Тематика АТО вже виїла сама себе, "Небесна" сотня і поповнення теж, на волонтерах багато балів не заробиш. Нова тема-Є!!! На пару тижнів вистачить.
Відповісти
То що? Палиця перегнув палку???
Відповісти
Тема актуальна. Але до тебе не дійшло, тому що ти - дятел. Добре таким жити на світі - легко і просто. Вийти на сайт і тихо пукнути. І цим пуканням обговорювати справжню проблему. Дерзай. Підвищуй свою "кваліфікацію".
Відповісти
Я вас не принижував. Це не моя "кваліфікація". Я висловив точку зору. Не подобається не їж... А тема, на мою думку, висмоктана з пальца. За пару тижнів забудуть. В свій час тема-Оксана Макар-вай буй, що було. Хто тілки не піарився. Гусі, Доманські і біс його знає хто. А зараз майже і прізвище не памятають.
Відповісти
Палігута вирішила включитись в політику)))) Тема видумана і "висосана" з пальця.
Відповісти

Тривожний час в країні і безпеку треба тримати на рівні, а не новину з мильної бульбашки придумувати.
Відповісти
зашквар! Палица даешь БТРы под радой!)
Відповісти
Ніхто ж нікого не обмежував як ви написали у правах журналістів, просто зробили такі правила для безпеки і журналістів теж. Якби стався якийсь прикрий інцендент, то всі би навпаки лаяли Голову облради, що не створив гідних умов для забезпечення безпки...
Тому я вважаю, що все, що зробив Палиця є правильним, нічого в цьому страшного нема, порядок має бути кругом
Відповісти
Порядок має бути в спортивних костюмах? Без документів? Без повноважень? Такий порядок вам треба? Мені і моїм дітям такий порядок не треба.
Відповісти
палагута дуже розумна жінка, а чому її не балатуватисяпо 23 округу тим паче,що її фонд зробив і робить хоч нема єремеєва дуже багато, а палиця лише прикривався на окрузі єремеєвим,що він друг і що він солдатам допомангав і їнім сімям,хіба так можна? роби сам і цим хвалися, інна шумік,як пишуть про її лисичка рижа забрала всі даня,що зроблено єремеєвим і присвятила фонду палиці.противно чужими руками жар загрібати.зробіть висновки.
Відповісти
Всі ці фонди - купівля виборців, вілмивання коштів...Це не є щиро, це прагнення і засіб досягнення влади....Люди, вас просто купують...Благодійність справжня - вона є майже таємна....Одна рука дає, а інша не повинна про це знати, вже не кажучи, що рот не трубить про це навкруги, а мовчить...Гидко...
Відповісти
А є стаття за якою журналіст може пронести вибухівку чи зброю? Їм ніхто не перешкоджав! Їх просто попросили аби махнути біля них тим детектором. і все.. паніка крик візг і бризки фекалій по всіх соц мережах.
Відповісти
Прийшла без акредитації.Із посвідченням.Чемно зареєструвалась.Без проблем.Дали бейджик 'гість' і я спокійно пройшла в зал.Жодного хамства,жодної проблеми,жодних нюансів не було.Тому вважаю дані звинувачення безпідставними і проблему притягнутою за вуха!
Відповісти
Останні новини
Обмеження допуску журналістів у приміщення облради – це грубе порушення низки законодавчих норм, - Олена Палагута
09 грудень, 2015, 20:19