Суд випустив Сергія Третяка під домашній арешт.ФОТО

Суд випустив Сергія Третяка під домашній арешт.ФОТО
Сьогодні, 20-го січня, в Луцькому міськрайонному суді відбулося засідання по справі Сергія Третяка щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, співробітники Служби Безпеки України спільно з Національною поліцією та прокуратурою затримали на хабарі заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка.

Слідчі ГУ Національної поліції у Волинській області подали до суду два клопотання. Одне - про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, інше - щодо відсторонення від посади підозрюваного Сергія Третяка.



Слідча поліції Тетяна Данильчук переконувала суд, що підозрюваного потрібно тримати під вартою два місяці. Мовляв, Сергій Третяк може переховуватися від органів досудового розслідування та впливати на свідків, щоб ті змінили покази.

"Є покази свідків, що він впливав на людей для того, щоб вони прийняли певне рішення. Так було, до прикладу, в ситуації з тендером", - запевняє слідча.



Натомість адвокат підозрюваного Юрій Сабашний, заявляє: на утриманні Сергія Третяка знаходиться двоє малолітніх дітей та дружина.

В результаті суддя Луцького міськрайонного суду Алла Борнос задовольнила лише одне клопотання - щодо відсторонення Сергія Третяка від займаної ним посади строком на два місяці.

Щодо клопотання про тримання під вартою, то суддя вважає його необгрунтованим:

"Вважаючи, що матеріалами клопотання не доведена реальна можливість переховуватися підозрюваним від органів досудового розслідування та слідства, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а тому вважати, що існують обгрунтовані ризики щодо цього, у суду немає", - резюмувала суддя.

Просто в залі суду Сергія Третяка звільнили від кайданків.

Між тим, посадовцю за вчинення тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати відповідні посади та займатися діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацію.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хабар, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 56
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ганьба!! от якби простий смертний вкрав велосипед, то вже б сидів.
Відповісти
вже будете шукати його за кордоном
Відповісти
В нас найгучніший суд в світі
Відповісти
хто б сумнівався!
сірожа прийми вітання
Відповісти
там хлопчина принтер з табору вкрав то 3 . 5 років дали. То де правда ?
Відповісти
яка правда? в цій країні НІКОЛИ не буде порядку
Відповісти
раніше судимий на іспитовому терміні добавили за принтер і дали реал
Відповісти
Слава Украине?
Відповісти
Дуже схоже на постановочну "боротьбу" з корупцією. Наші"правоохоронці" покращують свою статистику І стараються продемонструвати свою незамінимість перед атестаційною комісією. Надто дрібна "рибка" ловиться щоб більша могла уникнути невода. А так - і вівці цілі, івовки ситі.
Відповісти
Єдиний адекватний коментар!
Відповісти
Що правда то правда
Відповісти
Від 5 до 10 це не тяжкий злочин, а злочин середньої важкості!
Відповісти
Перед тим як коментувати ознайомтесь зі ст. 12 КК України. До речі поняття важкість у кримінальному судочинстві теж відсутнє.
Відповісти
Без сумніву, реально сидіти не буде!!! Максимум, що дадуть - умовне покарання або з відтермінуванням вироку. І вийде сухим із води!!!! Хіба що працювати далі у державних органах не зможе. І то не факт!!! Можливо, що повністю відмажеться, відновиться на посаді, та ще й зажадає виплати зарплати за час вимушеного відсторонення від посади!!!! Майдан (фейкова революція) нічого не змінив!!! Чолов'яга на посаді був всього навсього з квітня 2015 року (майданівська молода "чесна" поросль), але гріб не гірше за регіоналів!!!
Відповісти
Суддя Борнос не боїться після такого рішення лишитися без носа,або зроблять так, як зробили з прокурором, бо вже довели людей до ручки сволочі продажні.
Відповісти
ти погрожуєш???? Читай закон а потім відкривай рот. А якщо герой то пиши своє прізвище імя і побатькові. В мене в селі під забором біля бару також по їх висловлюванням сидить з 5 осіб як мініму одни президент, один примєр та три міністра, а реально за життя цвяха не забили.
Відповісти
Буде уроком
Відповісти
А чи взагалі в подальшому підтвердиться кваліфікація? Чи мав він право приймати рішення щодо проведення торгів: наскільки мені відомо таке рішення приймається комітетом. От і питання: неправомірна вигода, зловживання впливом чи шахрайство. Ще візьміть до уваги, що у разі засудження цього чоловіка до позбавлення або обмеження волі, у разі його перебування у СІЗО, день попереднього ув'язнення буде рахуватись за 2 та 4 відповідно до покарання. От і думайте, що краще. Щодо домашнього арешту, то це теж дієвий захід, аби тільки поліція його належно виконувала: всі зникнення тільки у зв'язку з їхньою халатністю
Відповісти
Буде те саме що з Барчуком,Підгорним,Поліщук і т.д. Питання садити в тюрму-шлях в нікуди. Але всі ті що сьогодні в президіі сиділи ,зав.райвно і тендерний комітет-на вихід.Чесно,справедливо і по християнськи. Зав.райвно таку казку розказував,що діти ясельноі групи
не повірять.Ні з того ні з сього Третяку в Там-Тамі запронували 40000грн. просто так,раз він до тендеру не мае відношення.Ще й жінка пішла брати ці гроші. Може там всім роздають? Брехуни та й годі.
Відповісти
Забрали на Схід-не питають-діти ,дружина-пенсіонер,кінь,корова.....витянуть...а тут як буо так є. Для чого галас,якщо резуьтату-немає. Чиновники наглядно переконались-ПОКАРАННЯ НЕ ІСНУЄ. І хто там осуждав тих,хто прокурору наваляв-ЄДИНИЙ ЧЕСНИЙ МЕТОД-ТАК ТРИМАТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Це точно! Як призивати на війну захищати торти пороха так не важливо чи є діти, чи хворий чи здоровий, нічого страшного. А про корупціонера і злодія краще думають.
Відповісти
В Ківерцях ще є директор лісового господарства Сахнюк. Це підприємство з його директором дає району 90% криміналу. Якщо район не прибере з посади цього кримінального елемента, зовні схожого на цнотливу дєвочку, яка дала поламати свою целку і забула - кому, то потоне в кримінальному лайні. Буде другий Третяк. Не рахуючи того, що впродовж року на території району не залишиться жодного дуба. Навіть сухого. Йому позавчора на підбитті підсумків роботи за рік в управлінні лісового господарства присвоїли перше місце в комуністичному змаганні за кількістю кримінальних проваджень з врученням перехідного прапора і грошової премії. Сахнюк - це ланка зі злочинного ланцюга колишніх і теперішніх начальників волинського лісу. Класичний тип поліщука-холуя і наймита. Йому для повного щастя ще треба пошити спеціального покрою ліврею, яку давала при своїх дворах буржуазія для лакеїв, швейцарів, кучерів і інших слуг. І вивіску на дверях кабінету зняти і написати «холуй».

Відповісти
Чи зважає на кількість дітей суддя Борнос у злодія курки ?..
Відповісти
по чуткам в Ківерцівській адміністрації не платять заробітної плати в січні, ось це і спонукало хлопчину на легкі гроші. Сім’ю ж кормити треба, просто в нього можливостей більше, ось він і взяв, а решті лишається просто виживати.
Відповісти
швидше за все він виконував одне з завдань свого керівництва жодна вкрадена копійка державних коштів не проходить мимо начальника
Відповісти
солдат¡в 51 бригади судять, бо живими повернулися з в¡йни. а це чудо буде гуляти!!! у нього на утриманн¡ дружина??? вона сп¡вучасниця ганебних справ... нормальна ж¡нка мала б готувати вечерю, варити кутю...
Відповісти
а солдати яких судять під вартою???
Відповісти
хоча вони правиль зробили що не пішли на компроміси бо їм на сході говорили одне, а ткт зовсім інше, а ті хто говорив прикрили своє місце, а хлопці ні. Але потрібно хлопця згортуватись і відстоювати свою позицію.
Відповісти
Може других навчить????
Відповісти
Пані,Вам видніше де очам зручніше,але ДУЖЕ принизливо захищати сім*ю хабарника. Така велика скрута?-зверніться до волонтерів-ми багатьом інвалідам допомагаєм. До речі ,а чому дружина не працює,може 1600-принизлива зарплата,чи картоплі посадити не могли-мабуть ,з голоду взяли сімейно взятку...
Відповісти
ФАКТ Є ФАКТ!
ЯКІ ЩЕ ПОТРІБНО ДОКАЗИ?! То ж йому не додому принесли, а сам прийшов!!!Ще й жінку привів!
Одні працюють без вихідних, думають, де дійсно чесно заробити і сім'ю прогодувати, а інші, такі, як цей, хочуть все життя викручуватися за чужий рахунок!
Є гарний вислів - НЕ ЗАВЖДИ ТАК БУДЕ!!!
Відповісти
100% згідна!
Відповісти
на Святвечір треба вдома бути, а не пригод шукати.
Відповісти
Молодий, а вже такий змарнований гандон.І жінка погодилася,знаючи,на що йде. "Перестрахувала" чоловіка, гадала, що не загребуть, бо вдома двоє малолітніх дітей. А в чоловіка - риси Чингиз-Хана, який, йдучи в бій, гнав перед собою полонених жінок. Вся сімейка така, вихована в хижацько-споживацькому дусі. Якби не попався, то наступного разу просив би вже 400 тисяч. А моя сусідка-вчителька виховує 3-є дітей без батька і від хронічного недоїдання падає в запаморочення. Ця скотиняча влада буде дорого розплачуватись за знущання над людьми. Тут вже палаючими шинами на майдані не обійдеться. І тим, хто ставатиме на коліна, вже не повірять.
Відповісти
не знаєте обставин,не(обсирайте),а впевнені що не підстава і чергова заказуха,може хтось його місце для свого свата надивився...
Відповісти
це ганьба, а не підстава. Потрібно садити і громада повинна проконтролювати, не вистачє заробітної плати -хай би йшов на будівництво
Відповісти
я теж розчарований владою,але не всі там такі козли,і неможна так судити,нам нікому нічого не відомо про цей випадок...надіюсь що суд буде справедливим а не показовий......
Відповісти
Ще в них сімейне красти. Починаючи з батька. Може дасть Бог і прийде той до влади і наведе порядок. А ми простий народ страдаємо. Працюючи на 1300-1500 грн. Бог на небі є , і воно покажеться на дітях оці генебні вчинки батьків.
Відповісти
Дуже швидко на людину повісили ярлик. За останні дні в різних областях пойшли пюдібні затримання саме на рівні РДА і не вище. Дуже схоже на чергову кампанію по імітації показушної бурхливої діяльності. 99,9% що підприємець був підставним і головним його завданням його було любим шляхом "впарити" Третяку гроші. Хтось ще сумнівається наших "кришталевочесних і порядних борців зі злочинністю". Згадайте хто кришує торгівлю наркотиками, спиртом, проституцію... . Швидше за все підприємець перебуває у них на "гачку" і виконує поставлені завдання за потрібною адресою. Так що ситуація - 50 на 50. Не спішіть звинувачувати...
Відповісти
Василь ви все правильно мислитеЧому не вказали і вперто не кажуть прізвище того хто давав хабар Значить підстава точніше для пересічних вистава кришталево чесних і порядних борців з корупцією Да бідна Украіна як нам ще довго і чи ми застанемо...
Відповісти
нарешті хтось адекватно мислить,а не відразу паплюжить,надіюсь ще є люди які вміють думати а не відразу ганьбити....
Відповісти
Продажна суддя!!!люструвати всіх суддів!!!
Відповісти
Хабар- Розстріл обов'язково
Відповісти
Всі такі чесні та порядні.ніколи не брали і давали хабарів.не брали,зрозуміло ,ніхто вам не дає,от і біситесь.а різні подяки ради власноі вигоди?!ні?ніколи не давали за все життя?!да да це теж хабарі!і це так само не порядно!прогорніть далі і пильнуйте своє життя!вчора він попався,післязавтра ви влетите по повній!будуть чергові "байци" срати вас у такій статті.убога краіна!
Відповісти
Давайте всі разом спробуємо вгадати наступна жертва уКіверцях буде у: мед коледжі, Д Л Г чи лікарні , будьмо активні робимо ставки
Відповісти
Ставлю на коледж
Відповісти
Ой як сильно Ви помиляєтеся!
Відповісти
що? Або чого захищати цю наволоч? Довоювалися
Відповісти
Ставлю на Д Л Г
Відповісти
ДЛГ точно
Відповісти
нєєє ДЛГ + СБУ = сваї
Відповісти
Люди треба щось робити коли це скінчиться які ставки про коледж ківерець це взагалі жесть треба робити майдан і не дати щоб сходило з рук вже нічого небояться а простих садять бо немають чим заплатити " заставу" про дітей і жінку згадали ' цікаво давайте ставкі зробимо скількі заплатили судді борнос щоб випустили його шкода що сука ткачука підставляє моя ставка 50000 тисяч а ви народ
Відповісти
СБУ молодці.Хоч шпіонів не зловили,але хабарників зливають точно.Що вистрелять -і в десятку.Що не посадять-не біда.Але до владивже рватися не буде тай ті що е страху дістануть.Головне разом виступити проти хабарів і через рік два ситуація покращиться.
Відповісти
Люди напишіть усе про коледж хто що знає
Відповісти
Мій вчитель історії)))Краще б економіку викладав.
Відповісти
Останні новини
Суд випустив Сергія Третяка під домашній арешт.ФОТО
20 січень, 2016, 18:35