На Волині на дельтапланах переправляли за кордон цигарки. ФОТО. ВІДЕО

На Волині на дельтапланах переправляли за кордон цигарки. ФОТО. ВІДЕО
Прикордонники Луцького загону спільно з представниками СБУ та Національної поліції затримали сьогодні вночі 4 громадян України, ймовірно, причетних до переміщення через кордон тютюнових виробів за допомогою малих літальних апаратів.

Вчора ввечері прикордонний наряд під час несення служби почув шум двигуна та зафіксував політ літального апарату з України до Польщі, - повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

В рамках взаємодії прикордонники проінформували представників протиповітряної оборони, польських колег та інші правоохоронні органи.

Польські прикордонники також підтвердили порушення кордону невідомою повітряною ціллю, яку спостерігали за допомогою тепловізора.

В результаті спільних та злагоджених дій сьогодні близько четвертої ранку в районі населеного пункту Хворостів Любомльського району в 30 кілометрах від державного кордону прикордонники спільно з працівниками СБУ затримали автомобіль «Ауді» польської реєстрації, в якому перебувало двоє громадян України.

В ході огляду в транспортному засобі міжвідомча група виявила GPS-навігатори, приладдя для кріплення коробів на каркасі мотодельтоплану, парашут для безпечного скидання вантажу, 7 ящиків цигарок «Фест» без акцизних марок, автономні світлодіодні лампи для позначення місця посадки, каністри з бензином та радіостанцію.

Згодом прикордонники та працівники СБУ наздогнали та затримали на автошляху сполученням «Київ – Варшава» ще один автомобіль польської реєстрації в якому слідували двоє громадян України. В ході огляду автівки було виявлено радіостанцію, мобільні телефони та спеціальний костюм для унеможливлення переохолодження пілота на висоті.



Затриманих, а також виявлені засоби передали представникам Національної поліції. Наразі проводяться подальші пошукові заходи щодо виявлення малого літального апарату, яким зловмисники переправляли цигарки до Польщі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба йти в банду Митників і нічого не треба робити тільки гроші збирати в мішок для шефа.
Відповісти
Це перевертень гирикович органiзовуе
Відповісти
контрабанда з нашої сторони завжди йде на благо держави вивозячи сигарети контрабандисти дають роботу нашим підприємствам людям підривають економіку сусідньої держави ввозять в державу валюту чим стабілізують гривню на зароблені кошти купують товар чим стимулюють грошовий потік якби всі сиділи склавши руки і лише гімни співали то вже давно з голоду б вимерли
Відповісти
Не слабо хлопці працюють
Відповісти
Останні новини
На Волині на дельтапланах переправляли за кордон цигарки. ФОТО. ВІДЕО
16 квітень, 2016, 14:32