Почалися судові засідання у справі ківерцівського хабарника

Почалися судові засідання у справі ківерцівського хабарника
Справу щодо отримання хабара екс-заступником голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергієм Третяком правоохоронці скерували до суду ще у травні цього року. Проте тільки сьогодні, у четвер 7 липня, у Луцькому міськрайонному суді відбулося перше підготовче судове засідання.

Нагадаємо, 18 січня цього року співробітники Служби Безпеки України спільно з Національною поліцією та прокуратурою затримали на хабарі заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка.

Сергій Третяк, перебуваючи на посаді заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації, вимагав у представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю та отримав гроші в сумі 40 тисяч гривень за надання переваги в тендері на постачання пально-мастильних матеріалів.

Читайте також: ПОДРОБИЦІ ЗАТРИМАННЯ КІВЕРЦІВСЬКОГО ХАБАРНИКА ТРЕТЯКА

Чиновника правоохоронці затримали «на гарячому». Гроші вилучили. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, в ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що до махінацій причетна і його дружина - депутат Ківерцівської райради Тетяна Третяк. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27 (Види співучасників), ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

За клопотанням одного із обвинувачених, справу намагалися перевести в Ківерцівській міськрайонний суд. Мотивували таке прохання тим, що інкримінований органом досудового розслідування злочин вчинений за його місцем роботи, зокрема в приміщенні Ківерцівської районної державної адміністрації Волинської області по вул. Незалежності, 20 у м. Ківерці. Крім того, свідки у цьому кримінальному провадженні також працюють та живуть у вказаному населеному пункті.

В'ячеслав Покидюк, суддя Луцького міськрайонного суду, клопотання задовольнив. Проте пізніше це рішення суду оскаржив прокурор в Апеляційному суді Волинської області. Тож справу повернули на розгляд в Луцький міськрайонний суд.

Перше підготовче судове засідання у справі не відбулося - захворів один із захисників обвинувачених, тож справу перенесли.

До слова, обвинувачені виступають проти фотозйомки в судовому засіданні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оооооо послухаємо що скажуть свідкі. багато цікавого повилазить.
Відповісти
Це вже нікому не цікаво...дрібна риба але комусь горло царапає. Але дрібні кістки можуть комусь горло роздерти
Відповісти