Податкова хоче перевірити газету «Хроніки Любарта»

Податкова хоче перевірити газету «Хроніки Любарта»
Волинські податківців надіслали до редакції газети «Хроніки Любарта» листа з попередженням про проведення перевірки діяльності видання.

Про це 10 вересня повідомив головний редактор газети Андрій Лучик.

Редакцію просять надати усю документацію, пов’язану з фінансово-господарською діяльністю видання протягом першого півріччя 2012 року. Втім 9 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року.

Відтак дії податкової викликають у головного редактора подивування. Мовляв, якщо є такий мораторій, то чому податкова призначає перевірки. Якщо ж податківці «забули» про заборону, то чому спеціалісти не пам’ятають діючих нормативних актів.

Андрій Лучик також повідомив, що пов’язує перевірку з професійною журналістською діяльністю.

Нагадаємо, податкова нещодавно спробувала перевірити телеканал «Аверс», втім за кілька днів податківці передумали і пообіцяли покарати винних у призначенні перевірки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так предоставьте им документальное подтверждение затрат. А лучше наймите толкового юриста и опубликуйте его комментарий по поводу этого письма. Если требования "мытарей" незаконны, дайте ссылки на конкретные статья законодательных актов.
Відповісти
Це стандартний лист який податкова надсилає коли податкове навантаження низьке. Зробіть копії своїх документів і все.
Чи ви хочете показати що ви такі обєктивні і усі вас бояться
Відповісти
Так. Обов.язково зробимо і надішлемо. Але в листопаді.
Відповісти
Дик ніхто вас перевіряти не збирається. Уважно документ почитайте. Ваш бухгалтер документи не здав в податкову і вам прийшло попередження здати документи необхідні, які здаються усі ЗМІ, очевидно. Чи ви спеціально не подаєете в податкову нічого, щоб на вас вийшли і ви розслідування незалежне забабахаєте наскільки податкова неправа. Сім х та й годі. Сенсацію зробили. Уявляю як всі газети і сайти почнуть оприлюднювати переписку з податковою, пожежниками, статистичною інспекцією...
Відповісти
Смішним якраз є Ваш коментар, очевидно (sic!). Невже Ви серйозно вважаєте, що документи первинного обліку (а саме їх копії хочуть витребувати податківці) є необхідними звітними документами?
Не впевнений, що ситуація пов'язана з редакційною політикою газети. Мені вона дуже схожа на типовий наїзд наших луцьких податківців. Після того, як Ви пренесете для них усі первинні документи, вони "намалюють" для Вас справу.
Моя порада - чітко з'ясовувати операції якого контрагента перевіряються, які процесуальні підстави витребування документів і т.д. Погоджусь, що краще це робити з юристом.
Відповісти
А чого Лучик не оприлюднив "наїзд" одразу?!! Тиждень вичикав, і от його образили. З бухгалтером довго намагалися зшити докупи всі фінансові схеми, а як не вийшло – вирішили виграти трохи часу. Тепер залучили депутатів-"покровителів" і вимагають розслідування прокуратури. Вас як прокуратура порозслідує, то підете по світу з торбочкою.
Відповісти
Якщо ви стикалися з роботою пошти і бюрократією державних органів, ви б таких запитань не задавали. Інколи 500 метрів лист може подолати за тиждень часу.
А оприлюднили листа відразу, як його отримали.
Відповісти
Тобто тепер Ви офіційно звинувачуєте пошту, в тому, що вона тиждень доставляє листи в межах міста? Мабуть це пов'язано з Вашою професійною журналістською діяльністю.
Відповісти
Дякую "Волиньпосту" за поширення цієї інформації.
Відповісти
Мораторій закінчиться, а ваші "тіньові схеми" залишаться і тоді ви не такі вдячні будете. Чого податкова не чіпає "Волинь" чи "Волиньпост" чи їм подібні?! "Аверс" і "Хроніки" – видання з сумнівною репутацією, тому в житті не повірю, що там у вас, Андрію, все чисто. І те, що податкова просить товаро-транспортні накладні у зв'язку з вашою творчою діяльністю – сміх та й годі.
Відповісти
Нае Волиньпост без вашого выдома вашы документи оприлюднила. самы надали. Реклама - шлях до безхмарного успыху. Але в журналыстицы успых досягаэться настирною працею, а не скандалами.
Відповісти
підтримую на всі 100, бо вже надто скандальний А.Лучик.
Відповісти
это все я придумал)
я еще вам ветеренарную проверку устрою и састанцию отправлю, а то может вы руки после туалета не моете, а потом сало едите!
Відповісти
Як в Лучика станеться запор чи розлад шлунка, то я знаю хто в цьому буде винен
Відповісти
Останні новини
Податкова хоче перевірити газету «Хроніки Любарта»
10 вересень, 2012, 12:30