На Волині об'єдналися власники автівок з іноземною реєстрацією.ФОТО

На Волині об'єдналися власники автівок з іноземною реєстрацією.ФОТО
На Волині почало діяти перше об'єднання власників машин з іноземною реєстрацією. Наразі воно налічує вже більше 100 учасників.

Перші збори відбулися 10-го жовтня в Луцьку на Замковій площі. За словами активістів, вони об'єдналися, аби разом вирішувати проблеми. Адже останнім часом до водіїв автомобілів на іноземній реєстрації все більше вимог у правоохоронних органів. А придбати автівку на українському автомобільному ринку нереально через високу ціну розмитнення.

“Я власник “Mercedes Benz” на польській реєстрації. Купив автівку більше ніж півроку тому за 900 доларів. В порівнянні з нашими цінами на авторинку, з українською реєстрацією ця автівка коштувала б у декілька разів більше. А за 900 доларів я взяв би хіба що вітчизняну купу лайна, на якій їздити небезпечно для мене і для інших учасників руху. Крім того, вітчизняний автомобіль потребує постійних нервів і витрат на ремонт. До того ж, будучи студентом 5-го курсу і не маючи можливості мати більше часу на транзит, змушений кожних 10 днів витрачати дорогоцінний час (іноді простоювання в черзі на кордоні займає майже добу), який хотілось би використати на навчання, та кошти, які рівні моїй місячній стипендії”, - каже один із учасників об'єднання Андрій Пацай.

“Кілька років тому я взяв кредит в банку і придбав із салону машину “Opel” за 26 тисяч доларів. Зараз ця автівка коштує 6 тисяч доларів. Якщо я її продам, мені не вистачить грошей, аби купити автомобіль за кордоном і розмитнити його на території України”, - розповідає автомайданівець Дмитро Василенко.

За словами учасників об'єднання, попри те, що були внесені зміни до Податкового кодексу щодо зниження ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, це вигідно тільки для власників автівок бізнес-класу.

“Зараз представники влади активно маніпулюють фактами щодо того, що парламент прийняв такий вигідний закон, за яким стало можливим придбати автомобіль із суттєвим зменшенням акцизного податку на вживані автівки з-за кордону. Але де ця можливість? Під зменшення акцизу підпадають автомобілі, випущені не раніше 1 січня 2010 року. А вартість таких автівок доволі пристойна. Придбати найдешевший автомобіль і розмитнити його буде коштувати від 7000. Пересічний українець придбати такий автомобіль не в змозі”, - додає громадський активіст Микола Собуцький.

Як відомо, митники планують штрафувати авто без реєстрації. Їздити на машині (яку самі ввезли) українці можуть п'ять днів в одній області, десять днів – при пересуванні в декількох областях. Але користуватися нерозмитненою машиною не можна більше року. Однак для цього українцеві доведеться заплатити суму, аналогічну тій, яку потрібно віддати за розмитнення.

Якщо автомобіль знаходиться на одну добу довше, водієві загрожує штраф у розмірі 85 гривень. Якщо ж авто "затрималося" в країні від 1 до 10 діб, доведеться заплатити штраф у розмірі 3400 гривень, більше 10 діб – 8500 гривень. Якщо автомобіль належить іноземцю, його можуть конфіскувати. А авто українця можуть заарештувати в тому випадку, якщо він відмовиться сплатити штраф.

Читати більше: Які штрафи чекають на українців за машину без реєстрації

“Мета того, що ми об’єднались, - захист прав автомобілістів, які користуються автомобілями на іноземній реєстрації. Щоб завтра не було колапсу і тисячі машин не блокували рух транспорту, треба говорити про проблему. Хочемо шляхом цивілізованого діалогу відкрити очі митниці і органам влади на стан речей в цій галузі. Готові напрацьовувати варіанти змін до законодавства. У наших рядах є і юристи. Тому у випадку порушення прав учасників нашого об’єднання ми готові захищати їхні права в судах”, - каже один із засновників об'єднання Юрій Сковорода.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То перемога!!! А всім хто переплатив в 6 разів дороще і катається на Українських номерах і пише всяку фігню (завідує) бажаю бути лохом по жизні
Відповісти
бажаю щоб твоє авто конфіскували)
Відповісти
Не привикли податки платити. Завтра буде обєднання виробників пальоної горілки чи контрабанди сигарет?
Відповісти
Не перекручуйте. Люди йдуть вірним шляхом. Авто-це не розкіш, а засіб для пересування! А наша влада їздить не на укр. автомобілях...,явно...
Відповісти
Поляки найшли кому втулити металолом, а наші неЛОХИ радо купляють, мають проблеми і радіють, нічого поки стоїш в черзі можна до сесії готуватись часу вдосталь, а заодно в іноземній мові можна попрактикуватись, одним словом одні плюси.
Відповісти
"Вумнику",Ви знаєте,що там не лише Польща представлена?!Вам так заздрісно??тупість зашкалює...
Відповісти
В мене нормальне авто і я попу не чухаю що буде з нею завтра, в чергах не стою а провожу час з сімєю і друзями, а і дійсно скуповують металолом не тільки в польщі, де лайно дешевше з відти і сунуть головне щоб емблема бренда була ціла і гарна і вите добре ні як муЖори балакають ВСЕ ОКЬЕЙ
Відповісти
Багато хто купує авто у Німеччині і переєрестровує на польські номера. Це не завжди "корчі". Не знаєте - не пишіть)
Відповісти
Васька ти взагалі далекий бачу від авто на закордоних номерах як що називаєш це металолом.
Відповісти
Тоесть я должен платить растаможку и ездить на нормальных номерах, а какие-то *лять псевдоактивисты
видиш ли купили корчи на иностранных номерах и еще не хотят выезжать раз в 5-10 дней как того требует закон. Тоесть я должен соблюдать закон, а они - нет. В таком случае можно застрелить кого-то из них - ведь закон тоже запрещает, но что нам закон.
Если соотвествующего закона не принято, это не повод нарушать другие.
Відповісти
Тоесть денег мало - покупай дэу или зарабатывай больше. Маршрутки еще никто не отменял - копи пока не накопиш на нормальную машину.
Відповісти
видиш ли купили корчи на иностранных номерах и еще не хотят выезжать раз в 5-10 дней как того требует закон
ЕЙ,ТИ,ЗАКОН ПОЧИТАЙ...
Відповісти
блин, не знав, а то тож приїхав та 102 подзвонив, щоб ці авто "оптом" закрили!!! за порушення термінів перебуванна та за підроблені ковельсько-туруйські доки
Відповісти
УУУУУУУ боти почали...
Відповісти
Любиш їздити збоку на євро номерах?
Відповісти
Вони навіть кожні 5 днів не мають права їздити, якщо заявляють ,що це їхня машина і вони купили її. Резидент україни ЗОБОВЯЗАНИЙ розмитнити свою покупку.
Відповісти
Правильно зробили !!! Потрібно заставити владу зробити нормальне розмитнення !!! Молодці !!!
Для скептиків подивіться на польських сайтах що можна купити в польщі по ціні Ланосу, Джилі, Чері і іншого хламу!. Подивіться на якість цих нових авто і якість і безпеку вживаних іноземних авто !!! Чомусь депутати і критики обєднання їздять на іноземних авто а не на хламі!!!
Відповісти
Для вас приказка:бачили очі, що купували, тепер їжте, хоч повилазьте...
Відповісти
люди самі купували і знали,що робили,а Ви будьте й надалі рабами....
Відповісти
так люди ж купували і знали що раз в 5 днів треба виїзд робити? то які тепер претензії? до..я хочете, свободолюбиві. купив за копійки - то їзди як лох раз в 5 днів за кордон, проблема в чому? любиш медок- люби і холодок)
Відповісти
правильно. треба ще сайт створити. щоб там вся інформація була і т.д.
Я наприклад катають на такій машині, однак не знав про зїзд.
Відповісти
Коли хтось говорить про закони забув уточнини - "рабські закони" і нехай заявить їх про їх справедливість, нехай платить податки , які потім осідають в овшорах. Давайте порівняєм, європейський рівень достатку і ціну автомобілів у них і у нас! Коли політикани грабують країну мільярдами, а потім безнакарано вкладують гроші в ту саму економіку Європи, бо там за їх правилами вони себе до кінця днів почувають захищеними, інші лохи мають сплачувати податок в 4-рази вищий від вартості автомобіля!
Відповісти
Потім ці законовідстоювачі, будуть голосувати за тих хто дає грабувати країну їх татку, бо завжди мали достаток, яких їх награбувавший тато забезпечив їх всім.
Відповісти
ти крадеш мої гроші! своєю машиною за 500дол, поки я збираю на славуту. поц
Відповісти
Лох - це доля... Вперед! Збирай! Портрет Януковича напевно цілуєш і дідуся Леніна. Ну як не по дорозі мені з тобою убогий! Я підприємець і плачу податки в рази більші ніж ти і ніхто мене не заставить утримувати династії партократів, яким всі кримінальні справи по мілліардним справам проходять безкарно. Я не авто відстоюю, а справедливі ставки по акцизу, податкам і т. д.! І ніхто мене не заставить їздити на державно-китайському Порошенко-Васадзовському тазпромі! У мене курьєрська таврія була, то краще пішком ходити, машина для їзди не престосована. Краше катайся маршруткою!
Відповісти

Оба на.... контрабандисти -папросніки вже починають права качати. А може пора їх всіх хутенько і скоренько згідно того списку відправти на фронт. А то ховаються від повісток по загарніцам- папіроски в Польщу возять. Пора хлопці і Батьківшині послужити !!!!
Відповісти
Ти напевно волонтерка чи санітарка передовиця? Твоє прижовчоплюйстві можна нею і захленутись. Звідки ярлик " контрабандисти -папросніки"?
Відповісти
до чого тут контрабандісти-папіросники??? права качати??? уууу,дитино, йди далеко,бо з таким "розумом" тобі ще в садочку заважко буде)))
Відповісти
Молодці хлопці! Підтримую! Краще їздити на старенькій іномарці ніж на таврії в аварійному стані.
Відповісти
А автосалони салони вже позакривали в Україні?
Відповісти
А гроші та ЗП в Україні,такі як в ЄС????
Відповісти
"Кілька років тому я взяв кредит в банку і придбав із салону машину “Opel” за 26 тисяч доларів. Зараз ця автівка коштує 6 тисяч доларів. Якщо я її продам, мені не вистачить грошей, аби купити автомобіль за кордоном і розмитнити його на території України” Ну не дебіл мля, аргументація серйозна. НЕ ПРОДАВАЙ!
Відповісти
А якщо раптом, не дай Боже трапиться наїзд на пішохода чи ДТП з втечею з місця даної пригоди, де тоді шукати власника авто? В Польщі, Литві? Якби ж ви їздили по людськи, вас тут транзитчиків багато зараз читає, на червоний сигнал світлофора ледь не щодня бачу як проїзжаєте. Впевнені просто в безнаказанності, що по ваших номерах вас ніхто не знайде.
Відповісти
В Вас з головою все добре???Чи БМВ "українського" мозку так поширилося,що страх???Ще б всі так АБО знали і вміли їздити,як люди на іноз.номерах...
Відповісти
Кондуктор... Не дай Бог, щоб всі їздили як мій сусід-дебіл на "убитій в хлам" консерві Вольво на ін. номерах. Не рівняйте! Я звичайно ЗА можливість купити машину задешево, але потрібно обов"язково такі речі прив"язувати до людей (тобто десь має фіксуватися ПІБи водіїв, а не тільки власник) + потрібно перевіряти тех.стан, викиди цих машин (знову складова корупції)....
Відповісти
підтримую лучанина. чимало водіїв на іноземці - справжнісіньке автобидло, бо машину не шкода, вона ж копійки коштує.. можна їздити як хоч
Відповісти
Молодці!!! Чому мало інформації про такий збір було? Якби було більше інформації нас би зібралося більше!!! Правильно ми не лохі!!! Ми будемо їздити на доступних машинах. Кому не пасує купляйте Жигуль та не заздріть! Не дамо сісти собі на голову і в позу букви Г себе поставити. Доречі може хтось підкаже, як зв'язатися з об'єднанням чи можливо лінки на їх сторінки соціальних мережах!!! Дякую.
Відповісти
Нормальні пацани їздять на нормальних машинах а лохи на... ти знаєш.
Відповісти
побачим як ви заспіваєте, коли закон змінять)а їх у нас міняють регулярно
Відповісти
Працівники поліції, митниці, прокуратури захотьте на зустріч вас чекає робота
Відповісти
Ще СБУ забулися згадати))))
Відповісти
читаю коментарі і страшно робиться.Якби могли б то один другого із заздрості душили б чи стріляли б.Ось тобі брати українці козацького роду.
Відповісти
Всім незгодним !Вперед! Збирайте шановні на Таврії! І платіть рабські податки Портрет Януковича і дідуся Леніна цілуйте. Ну як не по дорозі нам з вами! Я підприємець і плачу податки в рази більші, ніж навіть не награбувавші середньостатистичні люди з середньою ЗП і ніхто мене не заставить утримувати династії партократів, яким всі кримінальні справи по мілліардним справам проходять безкарно. Я не авто відстоюю, а справедливі ставки по акцизу, податкам і т. д.! І ніхто мене не заставить їздити на державно-китайському Порошенко-Васадзовському тазпромі! У мене курьєрська таврія була, то краще пішком ходити, машина для їзди не пристосована. Не плюйте жовчу справні платники податків, систему ламати потрібні! Читайте закони і не клейміть людей зі злості "папіросниками".
Відповісти
Давайте не опускатися до образ. Я їжджу на BMW на ЛТ номерах по ціні Ланоса і мене це влаштовує. В кожного свій вибір. Хочуть переплачувати для збагачення олігархів...
Відповісти
Останні новини
На Волині об'єдналися власники автівок з іноземною реєстрацією.ФОТО
12 жовтень, 2016, 16:07