У Луцьку визначили, хто надаватиме статус бійців-добровольців

У Луцьку визначили, хто надаватиме статус бійців-добровольців
Члени виконкому Луцької міської ради затвердили склад комісії з питань надання статусу бійця-добровольця антитерористичної операції.

Таке рішення прийняли під час засідання у середу, 11 січня.

Йдеться про надання відповідного статусу, пільг та право брати участь у програмах отримання житла для бійців, які воювали у складі добровольчих батальйонів, але не отримали відповідного статусу від держави. Комісія видаватиме їм спеціальні посвідчення міської ради.

Як розповів Сергій Григоренко, міська рада, не чекаючи визнання на рівні держави, вирішила визнати добровольців у Луцьку. Йдеться про батальйони ДУК, ОУН та окремих бійців інших добровольчих батальйонів, які з певних причин не змогли отримати статус.

До складу комісії увійшли заступник міського голови Сергій Григоренко, директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш, головний спеціаліст відділу соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС департаменту соціальної політики Тетяна Денбновецька, представники полку «АЗОВ» Андрій Д’яченко та Вадим Крикун, представники Добровольчого Українського Корпусу Сергій Ліманов і Юрій Ракович, представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Андрій Омельчук, депутат Луцької міської ради Аркадій Соломатін, заступник начальника юридичного управління міської ради Наталія Юрченко, депутати міської ради Майя Шостак, Алла Надточій та член виконкому Олександр Тиводар.

Натомість пропозицію члена виконкому Олега Бондарука залучити до комісії депутата міської ради Павла Данильчука більшість членів виконкому не підтримала.

Як ідеться у положенні про комісію, «статус бійця-добровольця антитерористичної операції надається особам, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах бойових дій терміном не менше 21 дня, але, в подальшому, не увійшли до складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань та правоохоронних органів. Вимога щодо зазначеного терміну перебування безпосередньо в районах бойових дій не застосовується до осіб, які отримали поранення або контузію».

Його можуть отримати лише ті, хто на момент подачі документів у комісію був приписаний в Луцьку не менше 3 місяців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
незабаром всіх запишуть до трудових батальонів по відновленню Донбасу! Зуміли розвалити - знайдіть сили відновити.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку визначили, хто надаватиме статус бійців-добровольців
11 січень, 2017, 16:59