Волинські козаки посварилися через вибори

Волинські козаки посварилися через вибори
Отаман «Козацького стрілецького братства», кандидат у народні депутати Віталій Федосюк заявив, що ухвалою козацьких отаманів Волині 21 жовтня вирішено полковника Українського козацтва Олександра Середюка «не вважати козаком».

Федосюка та його товаришів обурила участь Середюка у фестивалі «Бабине літо», яке відбулося в Луцьку 21 жовтня з ініціативи «одіозного», як каже Федосюк, кандидата у народні депутати Ігоря Палиці.

Середюк був активним учасником цього заходу, прийшов одягнений у козацьку одіж, варив куліш.

Тому козацькі отамани Волині вирішили: «за зраду, запроданство, ганьблення козацької честі вирішено вважати громадянина Середюка виключеним із лав Українського козацтва».

«Цей казачок вирішив підтримати І.Палицю не брязкальцями, а влаштувавши роздачу козацького кулішу від імені благадєтєля... Невже йому, історикові за фахом, не стало розуму зробити висновки нашої минувшини?», – міркує Федосюк.

У відповідь на це Олександр Середюк заявив, що не бачить нічого поганого тому, що варив для лучан козацький куліш. «Яка ж це «ганьба і зрада», що козаки Середюка варили для лучан козацький куліш, за яким стояла черга аж до Собору? Бачте, свято міста «Бабине літо» влаштував Ігор Палиця, його конкурент по виборчих перегонах. Ну то що з того? Хіба це погано?», - написав Середюк у Колонці автора на ВолиньPost, і додав, звертаючись до Федосюка: «А як ти варив куліш на ДПЗ, на 33-му кварталі та в інших місцях Луцька, то що? І тобі дякували люди»

Окрім того, Середюк повідомив, що на фестивалі, який організував Ігор Палиця, він організував виставку-продаж своєї авторської літератури. На цій виставці лучани модги придбати книгу про Юлію Тимошенко. «Це політичний портрет Ю.Тимошенко, яку я видав ще у 2005 році і яку бояться зараз купувати навіть об’єднаний штаб опозиції. Та й ти, Віктор Евгенович, як видавець і бізнесмен не наважився перевидати її перед виборчим марафоном, взяти її у свій агітаційний багаж. Виявляється, кишка тонка в тебе, зате амбіції на десятьох», написав Середюк.

Середюк назвав Федосюка «провокатором, який працює на розкол волинських козаків».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха-ха! До Собора очередь? Вы смеетесь?
Відповісти
А ще Середюк активно агітував за Володимира Красулю, який йде по Горохівському виборчому округу ))
Допомагає всім, хто платить - чи як?
Отакі в нас козаки пішли...
Відповісти
Так ото ж: черга була до Собору в той день, а не до куліша! Люди в Неділю ішли н аслужбу, а не за пахльобкою!
Відповісти
Складається враження що єдине чим може похвалитись Середюк - варіння кулішу!

Палицьовський кухар, Ієрусалимський бровирник, Рокинський козолуп, Великої й Малої Палиці свинар, Армянська свиня, Волинянська злодiюка, і всього світу і підсвіту блазень, а нашого Бога дурень, самого пердуна онук і свиняча морда, кобиляча срака, різницька собака, нехрещений лоб, мать твою жлоб!
Відповісти
Безподобно!)))))) Хоч і першоджерело відоме, але розвеселив)))))))
Відповісти
Хворих у Верховній Раді вистачає проте хворих у загостреній формі ще не було. Навіщо нам позоритись і обирати пристарілого "перебиранця" Федосюка. Ви ж гляньте чи надмірна клоунада це нормально для чоловіка поважного віку чи це криза віку але я особисто проти неадекватності, надмірності, іпотажу в політиці.
Відповісти
Надмірність? Надмірність - у порівняно молодого "гречкосія".
Клоунада? А що Ви розумієте під цим словом у данному випадку?
Відповісти
Шо Федосюк, шо Середюк - два чоботи пара! Це люди не просто з минулого,а з архаїчного минулого. Які козаки можуть бути в 21-му столітті??? Шкода, шо у них немає абонемента в Олиці або Ліпінах...
Відповісти
От ви, такий сучасний, подивіться на охорону Ватикану - швейцарських гвардійців, на Лейб-гвардію Її Величності Королеви Єлизавети Другої, а тоді щось розказуйте про Ліпіни. Неук.
Відповісти
Для таких вікторів козаччина - архаїчне минуле, визвольні змагання, повстанський рух - теж минуле. А чим у 21-му столітті збираєтесь виховувати патріотизм, без якого неможливе державотворення. Для ЖОДНОЇ нації неможливе. А щодо "абонемента в Олиці або Ліпінах" - це від браку аргументів та зачатків культури у дописувача. Незалежно від того, з штабу Кравчука чи Палиці цей вундеркінд
Відповісти