Через постійні черги на «Ягодині» створять реверсну смугу

Через постійні черги на «Ягодині» створять реверсну смугу
У сервісній зоні пункту пропуску «Ягодин» на Волині планують організувати так звану реверсну смугу, аби полегшити перетин кордону.

Про це йшлося під час прес-конференції в Луцькому прикордонному загоні27 січня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Командир Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко розповів, що в сервісній зоні пункт пропуску «Ягодин» планують організувати так звану реверсну смугу. Вона покликана спростити перетин кордону для тих, для кого Польща – не кінцевий пункт призначення, а, скажімо, місце вильоту в іншу країну, або ж людей, які їдуть за кордон у справах бізнесу.

«Громадяни України, які їдуть у бізнесових справах, на літак, туристично, громадяни Євросоюзу будуть користуватися цією смугою», – зазначив Скарвінко.

Для цього у сервісній зоні виділять смугу зустрічного руху. Вона буде позначена розміткою, а в подальшому – парапетами. Розроблять також тимчасову схему організації дорожнього руху. Тут чергуватимуть поліцейські, які регулюватимуть процес.

Це питання 3 лютого обговорять під час ради оборони області. Сама ж смуга запрацює з поліпшенням погоди – тоді дорожні служби зможуть нанести розмітку.

Утім, за словами Скарвінка, це не вирішить проблеми черг і часу проходження кордону. Дві держави з’єднує міст, а він вміщає небагато транспортних засобів. Тож просування ним залежить від напряму роботи польських стражів кордону. Існує потреба у розширенні мосту, втім ні про що конкретне на цей час не йдеться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проблема черг не в мості,а в тому,що собаки наістися не можуть,лівак іде нагло,а нова розмітка,щоб олені,які стоять по 2 дні,навіть рот не відкривали,коли лівак піде по новій платній смузі.
Відповісти