«Взяли сто студентів»: у Луцьку вивчають пасажиропотоки в маршрутках

«Взяли сто студентів»: у Луцьку вивчають пасажиропотоки в маршрутках
Реальну кількість пасажирів, які користуються послугами маршруток у Луцьку, підраховують сто студентів із п’яти коледжів міста.

Про це розповів заступник луцького мера Сергій Григоренко, - інформує Громадське. Волинь.

Попри вимоги низки перевізників підвищити вартість проїзду в луцьких маршрутках до 5 гривень, чиновники на квапляться робити цей крок. Натомість вирішили провести дослідження, щоб перевірити, чи підвищувати ціну за проїзд та наскільки.

«Нам дали розрахунки щодо підвищення цін і ми їх вивчаємо. Щоб перевірити дані, ми проводимо дослідження. Ми звернулися до коледжів, взяли сто студентів з п’яти луцьких коледжів, які фізично їздять по різних маршрутах і проводять розрахунки. Це могли бути і викладачі, але оскільки це – старші люди, то, щоб кістки не перемерзли, дали молодших», – розповідає заступник міського голови Сергій Григоренко.

На запитання про оплату праці студентів Григоренко відповів: «Держава передала утримання коледжів на місцеву владу, тобто тепер ми витрачаємо на них 52 мільйони гривень щороку. Але в цих коледжах 75% студентів не з Луцька, тому це робота суспільної користі, це їм практика, будуть краще розуміти, як функціонує життя міста».

За словами посадовця, рішення щодо ціни на проїзд варто чекати не раніше 15-18 лютого, коли будуть опрацьовані усі дані.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай студенти рахують скільки передали за проїзд,а не скільки зайшло...Посвідчень пів атобуса
Відповісти
А що каже про примусову безкоштовну працю законодавство?
Відповісти
а міськрада своїх робітників не має? по одному маршруту в тиждень і моніторили
Відповісти
Я бачила як такий незалежний контролер рахував. Повна маршрутка людей, а в його списку нібди і нікого немає, одні прочерки. Водій йому дасть 10 грн., і той напише що труба для перевізника. А ми будемо платити по 5 грн. Хай перевізник меншим план зробить для водія.
Відповісти
Гонорейко по свої кості думай краще. Керовнік всраний.
Відповісти
Яким чином чистота та стан кондиціонування ТЗ залежить від стану маршруток?!Нема ніяких зручностей, до чого тут нові "авто"? Ви з цими впоратися не можете,а вже про нові думаєте! Нові точно не такі треба купувати!Їздите як вважаєте за потрібне, хамите, решту часто просиш віддати, ніякого сервісу, тільки вимкнутий джіпіес та говоріння по тел!
Відповісти
Яка ціна на паливо зростає?Це хто таке придумав? Дана "лучаночка" на чому їздить? Вона хоч раз в житті авто бачила яке зправляють люди на заправках??? Ціну моніторить?Цирк! До чого радянське минуле до цін на маршрутки?ЗП "формально" виросли,а насправді нічого не змінилося!А Голієвим все мало...
Відповісти