Волинському судді дали 5 років тюрми

Волинському  судді дали 5 років тюрми
Суддя Ківерцівського районного суду на 5 років потрапив до в’язниці.

Апеляційний суд Рівненської області таке рішення ухвалив відносно 61-річного судді з Волинської області Івана Підгорного, - пише Рівне.Вечірнє.

Під час розслідування встановлено, що Підгорний, перебуваючи на посаді судді Ківерцівського районного суду Волинської області, 23 червня 2010 року одержав хабара у розмірі 3 500 гривень за ухвалення у цивільній справі рішення про визнання права власності на автомобіль ВАЗ-2109, звільнення його з-під арешту, надання можливості сплатити половину вартості транспортного засобу під час його оплатного вилучення та залишення у власності громадянина. За що й сам постав перед судом.

Вироком Млинівського районного суду 25 квітня 2016 року суддю було визнано винуватим в одержанні хабара та призначено покарання — 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки та конфіскацією 1/6 частини майна, яке є власністю обвинуваченого.

Прокуратура Волинської області оскаржила це рішення Млинівського районного суду до Апеляційного суду Рівненської області. В апеляційній скарзі прокурор просив призначити покарання — 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями чи займатися такою діяльністю в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки з конфіскацією всього майна, що належить судді на праві власності. З

устрічні апеляційні скарги до суду апеляційної інстанції подали й захисник обвинуваченого й сам суддя. В апеляційних скаргах просили вирок суду першої інстанції скасувати та закрити кримінальне провадження за відсутністю в діях обвинуваченого кримінальних правопорушень.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області, провівши апеляційний розгляд, ухвалила: вирок Млинівського районного суду від 25 квітня 2016 року залишити без змін, апеляційні скарги прокурора, захисника й обвинуваченого — без задоволення.

Втім, під варту Підгорного у залі суду сьогодні не взяли, він повернеться сьогодні додому і вже на Волині вирішуватимуть, в якій саме колонії суддя відбуватиме покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки будуть вирішувати,то суддя тихенько злиняє...от і сказці кінець.а ви повірили ,що він буде сидіти?
Відповісти
Свободу Дєточкіну!Іван Іванович більше 500 дол.хабара не брав!Ця сума мізерна в порівнянні з тими.які вимагають в даний час.
Відповісти
Останні новини
Волинському судді дали 5 років тюрми
17 березень, 2017, 10:37