«Луцький аеропорт» хоче стати агропідприємством

«Луцький аеропорт» хоче стати агропідприємством
Приватне акціонерне товариство «Луцьке авіапідприємство» збиратиме загальні збори, аби змінити керівництво та стати товариством з додатковою відповідальністю «Луцьким агропідприємством».

Про це стало відомо 23 березня під час засідання майнової комісії Луцькради.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що вчора до Луцькради надійшло повідомлення від ПАТ «Луцьке авіатовариство». У ньому йшлося про загальні збори товариства, які заплановані на 24 квітня.

Луцькрада має 30,8% акцій підприємства. Загальна їхня вартість – 854 тисячі гривень, статутний капітал товариства – 2 млн 840 тис 530 грн. На зборах розглядатимуть питання перетворення публічного акціонерного товариства у товариство з додатковою відповідальністю «Луцьке агропідприємство», зміни керівництва та наглядової ради.

Тож, Луцькрада має декілька можливостей. Як акціонер вона може підтримати пропозицію перетворення та «поміняти» акції за співвідношенням один до одного. Проголосувавши проти чи утримавшись, Луцькрада може вийти з числа акціонерів та отримати компенсацію за акції відповідно до ринкового курсу.

Проте, за словами Грабко, є й інший варіант, якого не озвучують. Адже, згідно із законом, аби рішення було чинним, його має підтримати ¾ зареєстрованих на зборах голосів. Вона наголосила, що товариство з додатковою відповідальністю має відповідати власним майном. Натомість досі міськрада не отримувала від існуючого підприємства жодних прибутків.

Тому вона запропонувала відмовитися від голосування та створити статус-кво. Член комісії Олександр Козлюк запропонував уповноважити Грабко представляти міськраду у товаристві та залучити юридичне управління.

Зрештою, комісія підтримала пропозицію, тому надалі рішення прийме сесія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.