У Луцькому міськрайонному суді обрали голову та заступника

У Луцькому міськрайонному суді обрали голову та заступника
У Луцькому міськрайонному суді голосували за нових голову та заступника.

Обирали на адміністративні посади суддів шляхом таємного голосування у середу, 19 квітня.

26 квітня закінчується термін перебування на адміністративних посадах голови Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського та його заступника Романа Кихтюка.

Вирішувати, хто ж керуватиме судом, прийшли 23 судді із 25. На порядок денний винесли питання про обрання нових голови та заступника, які керуватимуть судом наступні 3 роки. До слова, ці посади не можна обіймати більше ніж на два терміни поспіль.

Присутні обрали головуючим під час засідання Анатолія Пахалюка, а секретарем – Олесю Калькову. Також обрали трьох членів лічильної комісії.

На посаду керманича суду присутні запропонували внести таких кандидатів: Михайла Квятковського, В’ячеслава Покидюка, Олександра Гриня, Віталія Ковтуненка, Андрія Сівчука, Інну Плахтій та Валентину Пушкарчук.

Судді могли скористатися правом самовідводу та зняти свої кандидатури, чим скористалися Гринь, Плахтій та Пушкарчук. Отож, на голову міськрайонного суду балотувалися 4 кандидати. Кожен із них мав можливість виступити перед колегами.

Чинний голова міськрайонного суду Михайло Квятковський висловив сподівання, що за останні три роки усі бачили його дії на посаді, зокрема, мовляв, за його головування всі три адміністративні будівлі та земельні ділянки стали належати суду. «Я нікого не агітував», - додав Квятковський.

Суддя В’ячеслав Покидюк заявив, що «тільки поганий солдат не мріє стати генералом, суддя – головою». Він запевнив, що, не зважаючи на свій молодий вік, буде виконувати покладені на голову обов’язки.

Ще один кандидат на посаду голови суддя міськрайонного суду Віталій Ковтуненко зауважив, що «театр починається з вішалки, а суд - із канцелярії». За його словами, в канцелярії суду- постійне свавілля та бардак. Ковтуненко висловив думку, що реформацію суду потрібно почати саме звідти, адже передусім вона складає враження громадян про весь суд.

Суддя Андрій Сівчук запевнив, що «все пізнається у порівнянні» і побажав колегам зробити правильний вибір.

Лічильна комісія виготовила бюлетені для голосування та опечатала скриньку. По черзі кожен із присутніх отримував бюлетень та голосував у нарадчій кімнаті, опісля опускав документ в опечатану скриню.

За результатами голосування, Квятковський отримав 11 голосів, Ковтуненко – 4, Покидюка підтримали 6 суддів, а Сівчука – 2.

Головуючий засідання зауважив, що, аби рішення вважалося прийнятим, повинно бути мінімум 13 голосів за кандидата, адже вирішує більшість від загальної кількості суддів.

У повторному голосуванні взяли участь 2 кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів. Михайло Квятковський здобув перемогу в Покидюка, отримавши 16 голосів. Натомість Покидюка підтримали шестеро.

Цікаво, що один суддя не підтримав жодного кандидата. Головуючий Пахалюк привітав Квятковського із обранням на повторний термін. Сам «новий старий» голова суду подякував присутнім за довіру. «А довіра – це величезна відповідальність, я за три роки це зрозумів», - додав Квятковський.

На посаду заступника претендували Олександр Гринь, Андрій Подзіров, Андрій Олексюк та Роман Кихтюк.

За результатами таємного голосування заступником став Роман Кихтюк, отримавши 17 голосів. За Гриня голосували троє, Подзірова підтримав один суддя, а Олексюка – двоє.

Кихтюк подякував за довіру, та запевнив, що виправдає її.

Отож, на посаду голови та заступника обрали чинних Квятковського та Кихтюка відповідно. Другий термін їх повноважень почнеться 27 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шоу продовжується. Але ж прийде і цим заміна. Над тим треба думати. Думати на кого оцих поміняти
Відповісти
А цирк і театр починається в суді з Ковтуненка
Відповісти
Останні новини
Дорн втік від журналістів
19 квітень, 2017, 14:23
У Луцькому міськрайонному суді обрали голову та заступника
19 квітень, 2017, 14:07