«Військова таємниця» псує здоров’я лучан потужним випромінюванням? ФОТО

«Військова таємниця» псує здоров’я лучан потужним випромінюванням? ФОТО
Обладнання, у якому колишні військові впізнали станцію космічного зв’язку, вже кілька років не дає спокійно жити лучанам.

Про це 9 листопада повідомив телеканал «Аверс».

На території штабу Луцького прикордонного загону близько чотирьох років тому встановили величезні тарілки, схожі на супутникові антени, тільки в кільканадцять разів більші. Після цього люди, які мешкають біля частини та особливо ті, чиї вікна виходять на установку, втратили спокійний сон.

Постійні перебої у мобільному зв’язку, у роботі телевізорів і радіоприймачів, погіршення самопочуття, присмак металу у роті – так лучанам далось взнаки сусідство із антенами.

За словами ветерана ракетних військ Валерія Скришевського, який мешкає у цьому районі, станція космічного зв’язку є дуже небезпечною. За часів його служби подібні установки дислокувалися щонайменше на відстані 15 кілометрів від населених пунктів.

Валерій Скришевський каже: генератор шкідливого випромінювання під час своєї роботи здатен знищувати усе живе у радіусі кілометра.

Нині у зоні ураження – житлові будинки, що на вулицях Гулака-Артемовського, Коновальця та проспекті Грушевського. Чи не найбільше обурює місцевих – дитячий садочок №27, який знаходиться в десяти метрах від ретрансляторів.

«Вона, буває, працює вночі. Вранці встаєш і без причини болить голова. Присмак у роті металевий. Тиск раптово підскакує», – каже Валерій Скришевський.

«Коли хтось зробить статистику онкозахворювань у цьому районі, тоді, можливо, тільки задумається наша влада про їхню справжню причину», – додає він.

Окрім того, за словами місцевих мешканців, цю станцію ставили без дозволу в надії на нетямущих людей.

Ця тропосферна станція працює на відстань 40 тисяч кілометрів, вона передає сигнали на супутник в режимі ретранслятора, розповідає військовий у відставці. Установка працює у трьох режимах: активному, пасивному та активно-пасивному. Якщо в активному режимі, коли йде потужне випромінювання, над нею пролетить, скажімо зграя птахів, то вони, впевнений ветеран, попадають замертво і їх добряче підсмажить.

«Вона може відслідковувати прольоти над територією західного регіону літаючих об’єктів, вона може прослуховувати всі канали мобільного зв’язку. Вона працює у діапазоні від 30 кілогерц і аж до мегагерц», – розповідає колишній військовий.

«Я керував подібними станціями значно меншої потужності. І заборонялося перебування людей у біологічній зоні. А тут стоїть така потужна», – говорить він.

Найбільша у цій системі тарілка має кут обертання 360 градусів. Його час від часу змінюють, розповідають місцеві.

Люди вже неодноразово зверталися у різні інстанції. Увесь район вболіває за те, аби антени звідси забрали. Та людям лише відписують – на це не має підстав.

Орган, який мав би дати припис – санстанція – постійно усе скидає на те, що немає приладу, аби виміряти шкідливість випромінювання.

«Я знав декількох командирів, а їх уже більше п’яти змінилось. І ніхто з них не дав мені чіткої відповіді чия це станція і з якою метою вона тут стоїть», – каже Валерій Скришевський.

Самі ж військові нічого не хочуть пояснювати. Як повідомив прес-секретар луцьких прикордонників, будь-яку інформацію можна надавати лише з голови Державної прикордонної служби України, генерала армії Миколи Литвина.

Це й не дивно, каже Валерій Скришевський, адже це військова таємниця. Тільки місцевим незрозуміло, чому її встановили просто під вікнами цивільного люду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"прикордонники нічого не хочуть пояснювати" - це мені нагадало відповідь одного з високопосадовців NASA. Коли його спитали що він думає про планету Нібіру і кінець світу він відповів що на такі предові запитання не коментуватиме взагалі :))))

Відповісти
Той Аверс... як був неадекватом - так і залишився!
Саме просте рішення - зробити заміри, а вже потім сюжети знімати! А слухати старого відставника, при якому і близько такої техніки не було і когось звинувачувати... Важко прибора взяти і компетентно доказати і відправити єкспертну оцінку Литвину - розуму не вистачає?! :)
Відповісти
Бачу, розуму вистачає тільки гав...няний комент написати. Розвелися тролі тут. От взяв(ла) би і сама щось дослідила, зробила. Алеж руки-то кучеряві нєбойсь.
Відповісти
Що тут досліджувати, як це елементарна фізика зі школи? "Металевий присмак у роті" може свідчити про те, що пенсіонеру варто сходити до стоматолога чи в лікарню, а ЗМІ тут же й раді підхопити якусь "геніальну" ідею. Це ж звичайні засоби зв'язку у прикордонних військах, чи по вашому вони по скайпу повинні звязуватися?
Відповісти
"Якщо в активному режимі, коли йде потужне випромінювання, над нею пролетить, скажімо зграя птахів, то вони, впевнений ветеран, попадають замертво і їх добряче підсмажить." - бугага :)))
Відповісти
Ага! Станцию космической связи так в открытом и неохраняемом доступе оставят! Не смешите людей!!! Аверс пора уже на Луну отправлять...! :)
Відповісти
перевіряйте трохи якісь факти. От де вулиця Сагайдачного, яка нібито потерпає від випромінювання? В районі пр. Відродження. Так до чого тут привокзальний район?
Відповісти
Редактори ви хоча б, перед тим як публікувати подібні історії, поцікавилися б що таке тропосферний зв'язок і чим він відрізняється від супутникового і радіолокації.
Відповісти
Я бы не был столь категоричным. На приемную антену не похоже, слишком радиус велик. Вполне возможно, что передатчик.
Відповісти
Извините - но приведу в пример слова Задорнова из одной его программы: "Ну какие-же они тупые..." это он про американцев говорил, но в данной ситуации это применимо и к пенсионеру и Аверсу!
Это связь у пограничников, где идет и видео и телефоны... и это по всей Украине и периметру границы. Ведь в Луцке штаб пограничного отряда! Да как вам еще объяснить??? Ничего там такого, чтобы угрожало здоровью людей НЕТ!!! А размер большой, чтобы четкий и стабильный сигнал был!!! Кто ставил и разбирается в спутниковых тарелках - тот поймет! :)
Відповісти
А вас не турбувала і не псувала здоров'я тарілка, яка свого часу на Соборності, біля старого Аверсу стояла і сам Аверс для себе її ставив і вона була за розміром побільше ніж ця! :)))
Відповісти
Мені здається що від тих ретрансляторів що на домах для мобільного звязку куди більше шкоди аж таракани повимирали їх можна побачити тільки в тюрмі де телефонів не густо,а дедуля явно хворий -з присмаком металу
Відповісти
Більшість коментів написали ті, кого той самий неадекват "Аверс" вивів на чисту воду, того й гризетесь!!!Хі-хі-хі.
Відповісти
Теж знайшли мені виводящих на "чисту" воду! :) Не смішіть людей! Хто більш-менш мав з Аверсом і Величко енд Ко. справу вам скажуть, що це за контора і "типчик" її директор, якого самого давно пора ... виводити! :)
Відповісти
Тільки матеріали аверсівців чи аверсят можуть викликати такий резонанс. Хоч і пообсерали, але ж людям вроді цікаво. А отак писати всяку уйню, то не від великого розуму, точняк!Ветерана тупим і маразматиком назвати публічно.."Что же вы такие умные строем не ходете?
"Ну какие-же они тупые..." это он про американцев говорил, но в данной ситуации это применимо и к пенсионеру и Аверсу!" + "Той Аверс... як був неадекватом - так і залишився!"+ " Аверс пора уже на Луну отправлять...! " - Ви дуже розумні та освідчені, ПАНОВЕ! От тут, то точно Бу-га-га!!
Відповісти
Ти явно на Аверсі працюєш або "біля нього"​​, тому що нормальна, адекватна людина про цю "кампанію" нічого доброго не напише і не скаже! :) А тема взагалі то інша і питання в тому, що ці "журналісти" безтолково її показали !
Відповісти
А Аверс публічно ще не таке витворяв, так що не треба ля-ля!:)
Відповісти
Слухайте, а і правда, іду на роботу а всюди жарені ворони та голуби лежать…. Чого ми цього раніше не помічали? Мабуть дурні та сліпі.
Відповісти
Це явно пишуть ті хто там не живе. Щоб ви собі знали голова болить постійно. Телевізор і мобільний часто глючать. От прийдіть в наш район, поживіть там кілька місяців. І не будете такого дурного писати!
Відповісти
Ооо! Да ви добре живете, у вас і телевізор і мобільний ...!:)
Відповісти
А ще "Земан" поруч - дуже класне пиво варять, почнеш пити, зупинитись не можна - потім голова болить... і не згадати зразу буває, як сучасною технікою користуватись)))))
Відповісти
Я у тому районі знімала квартиру півроку і якихось недуг у себе не пмічала. Телевізор трохи шипів але ми його і не включали, а потім взагалі віддали сусіду.
Відповісти
Через 30 метрів від прикордонного загону знаходиться військова прокуратура - хтось писав скарги до неї? ні. Коли напишете - тоді і зрушиться діло з місця - буде проведена прокурорська перевірка.
Відповісти
Та військова прокуратура займається зовсім іншими питаннями!!!
Відповісти
"Вранці встаєш і без причини болить голова. Присмак у рот металевий. Тиск раптово підскакує", –

Эх, были раньше времена!
А теперь - мгновения!
Когда-то поднимался член,
а сейчас давление...
Відповісти
Люди, ви що, неадекватні????
Ця тарілка лише приймає сигнал!!!
Не смішіть! Цей колишній військовий напевно з ганьбою вигнаний з армії, якщо таке говорить!!!!
Відповісти
Ага... А буває вранці просинаєшся і волося світиться, яйця в холодильнику зварені лежать. До речі, коли працює цей страшний МОНСТР, то лампочки світяться, холодильник з телевізором працює без електроенергії.
Відповісти
Вот как оно бывает в жизни:
Письмо в техотдел оператора мобильной связи:
После установки в нашем районе вышки вашего оператора многие стали ощущать головные боли, расстройства желудка, ломоту в суставах и запоры. Просим рассмотреть вопрос в ближайшее время!
Ответ инженера: Удивительно! Я даже не представляю, что будет, когда мы ее подключим!
Відповісти
Я от живу навпроти цієї антени. Чудова антена, вона коли працює то у мене дуже прекрасно починає працювати АВЕРС :-)
Відповісти
Ця антена білого кольору, тому для здоров'я нічого поганого вона не зробить!
Відповісти
У кого присмак металу в роті прошу до мене на прийом яВам допоможу вирішити це питання безболісно, обіцяю.
Відповісти
Телеканал, сообщивший такую муть, совершенно не хотел разобраться. Ему бы только шумиху поднять. А ветеран РАКЕТНЫХ ВОЙСК с такой техникой не работал ПО ОПРЕДЕЛЕНИЮ. Он ее со своим старческим зрением скорее всего толком и не разгледел. А теперь внимание, вопрос: хоть кто-нибудь спросил у самого простого (даже не военного) установщика спутниковых антенн: а может ли эта антена что-то передавать? Ответ последовал бы НЕТ, потому что он знает, что на передающей антене висела бы балда, похожая на старую видеокамеру. Такие стоят на антенах, которые в крупных банках устанавливают. Так что голова у ветерана болит не от антены, а от старости, или после перепоя.
Відповісти
Телеканал совершенно не хотел разобраться,а только шумиху поднять. Ветеран РАКЕТНЫХ ВОЙСК с такой техникой не работал ПО ОПРЕДЕЛЕНИЮ. А со своим зрением вряд ли ее рассмотрел.
Відповісти
"...величезні тарілки, схожі на супутникові антени, тільки в кільканадцять разів більші..."
Ви, головне, не хвилюйтесь, пане авторе статті, - решта маленьки тарілочок, незабаром, теж до таких великих розмірів повиростають))))))))))))))))
Відповісти
До речі, у нас в Хогвардсі, теж кілька таких антен поставили, і там ТАКЕ почалось, що ще на кілька частин фільму зняти можна))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
"В бесконечных буднях и горе - праздник, и пожар - забава; на пустом лице и царапина - украшение..."
– скучает не только пенсионер, а весь наш народ, ни чем толковым заняться не желает - сказки сочиняет. Кто мало-мальски понимает в связи, скажет: такая антенна ничего не излучает
Спасибо Аверсу – насмешили!!! ))) Ну чего от них ждать - видать, бедуют ;)))
Відповісти
Ваш "Жіночий мозочок" взагалі не розуміє про що йде мова, отже Вам ліпше біля дзеркала потратити свій час, щоб не тратити його, наприклад будучи за кермом авта!
Відповісти
До речі.... про металевий смак у роті, головні болі, тиск згадали, а чому не говоримо про те, що на фото листя жовте, а на більшості дерев його вже немає......можливо теж із за ПОТУЖНОГО випромінювання????, наприклад як біля АЕС Чорнобиля, ліс жовтий.... :)))))))
Відповісти
Може тому, що осінь?
Відповісти
...так може металевий смак тому що до дантиста треба сходити?
Відповісти
не слухайте старого це нісенітниця
Відповісти
Це точно що нісенітниця....запитайте в якого небудь майстра, що встановлював супутникові антени.
Булоб набагато ліпше, якби редакція висвітлювала дійсно важливі події даної військової частини, до прикладу - як проходить дерибан квартир що зараз надаються між війсьвовслужбовцями та іншими особами, уточнили б скільки коштує "КВАРТИРА" яка повинна надаватися державою, чи може вже надалися
Відповісти
Руйнування та відмирання мозкових клітин, яке відбувається внаслідок впливу вищевкзаного випромінюванння це нормальне явище. Людський організ має здатність відновлювати їх у певній кількості. Онкак враховуючи потужність пристроїв, ретрансляторів це не смертельно. Результат вплиу буде тільки тоді, коли малі діти, які живуть в навколо джерел випромінювання досясягнуть зрілого віку. А от їхні діти, якими вони народяться? Хоча людська природа здатна пристосовується навіть до радіаційних джерел, наслідки будуть неприємні.
Відповісти
По маразматику Скришевському буцигарня вже давно плаче...
Відповісти
Пацани, а може скришевського просто у "вишеньки" відправити... нехай спочивав би собі там, ато по всьому Привокзальному району скоро епідемія маразму почнеться.
А токарському траба юванті та всі його машини спалити, йому й скорпіони не поможуть. БАРИГА, зроби щось толкове для людей і не чіпляйся до військових!!!!!!!!!
Відповісти
Ай да це все провокація!!!
Я три роки провчівся в військовому ліцеї неподалік цих тарілок і нічього з сигналом чі здоров"ям не сталось !!!!
Відповісти
Шкода, що вкрай некомпетентний автор цієї статті у погоні за сенсацією послухав старого маразмата-пенсіонера із заниженим рівнем самореалізації. Цей ракетник ще й не таке здатний наговорити...Люди такого штибу й у такому віці, як Скришевський, а ще й на додаток із купою вільного часу, життєво потребують уваги до своєї маленької персони з боку оточення: сусідів по будинку, журналістів /краще молоденьких журналісток/ і т.д. Вони живуть цими сенсаціями, обсмоктують їх, шукають нові теми заради власного самовираження.
Пан Скришевський, займіться краще організацією процесу прибирання прилеглої до вашого будинку території, яка, згідно із останнім фото, знаходиться у антисанітарному /засраному/стані. Свинство развели навколо себе. Тому і кислий присмак у вашому роті... Почекайте, будуть ще криси, миші, таргани вас атакувати. Перший крок - виведіть тарганів із власної голови.
Відповісти
Хитро задумано: жителей дома напугать, они квартирки то свои быстро и дешево продадут подставному лицу нашего комбинатора. Дом то исторический и место под ним сладенькое. Думайте соседи...хорошо думайте. Волка в овечьей шкуре то и не заметили... А журналЫстам что, им сенсацию подавай - они за это деньги получают... Соседи, научитесь ценить конкретные факты /документы, заключения компетентных лиц/, которые говорят о безопасности проживания в нашем доме. Не соглашайтесь продавать свои квартиры. Ко мне уже приходили...Завтра ваша очередь на выход...
Відповісти
ви лошари. це приймальна тарілка, яка нічого не випромінює.
гляньте на малий рефлектор і приймаючий транспондер. такий самий як і в САТ-ТВ.
а тепер порівняйте з ПЕРЕДАЮЩОЮ тарілкою. http://fotkidepo.ru/photo/589231/35740fedOiFGfoe/637402w.jpg або любою іншою тарілкою двохстороннього супутникового інтернету.
зовсім інша конструкція, в тому числі малого зеркала.
а тепер візьміть фізику чи гугл і подивіться напрям пучка антени. навіть якби вона випромінювала то "світила" б строги паралельним вузьким напрямленим пучком а не розсіювала на хворих бабульок в сусідніх будинках.
таких панікерів треба в морду бити.
Відповісти
Останні новини
«Військова таємниця» псує здоров’я лучан потужним випромінюванням? ФОТО
12 листопад, 2012, 13:15