У Луцьку Тимощука вдруге не позбавили почесного звання

У Луцьку Тимощука вдруге не позбавили почесного звання
Депутати Луцькради не зібрали достатньої кількості голосів, аби позбавити футболіста Анатолія Тимощука звання почесного громадянина.

Рішення щодо скасування «почесного» звання, яке Тимощук отримав ще у 2008 році, обговорювали під час сесії 26 квітня.

Депутат Павло Данильчук нагадав, що з ініціативою скасування виступили ультрас Волині. Підтримку громадськості знайшла й петиція щодо позбавлення Тимощука звання. Мовляв, не гоже працювати на окупанта у час війни. Тим більше, що є чимало не менш відомих футболістів, які відмовилися грати чи працювати в Росії.

Данильчук нагадав, що Тимощука на минулому тижні вивели із складу української федерації футболу, ввівши натомість Романа Зозулю. Зозуля допомагає українським військовим, через що навіть мав проблеми, адже не зміг грати в одному з іспанських клубів.

Тому, на переконання Данильчука, міська рада має показати принципову позицію там де вона може вплинути. Адже в країні вже четвертий рік триває війна.

Проте депутат Микола Дендіберін зауважив, що таких людей не можна позбавляти «почесного громадянина України». Адже саме завдяки Тимощуку чимало людей дізналися про Луцьк. Він навпаки закликав не голосувати за проект рішення.

Деякі обранці громади звернули увагу на те, що рішення поки не буде законним, адже вступить в силу лише після підписання. Тому Данильчук попросив перерву від фракції, під час якої мали підготувати рішення. Після перерви він попросив провести поіменне голосування стосовно цього питання

Зрештою, після перерви депутати тричі голосували, і максимальна кількість осіб, які підтримували рішення - 14.

До словами, напередодні іншим рішенням обранці громади внесли зміни до положення про призначення «почесного» звання лучанина. Тому відтепер тих, хто дискредитував себе, порушив Конституцію чи закон, зможуть позбавити звання почесного містянина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тимощука вивели з федерації , з цієї посади, бо на ній повинен бути діючий гравець, яким Тимощук не являється
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Тимощука вдруге не позбавили почесного звання
26 квітень, 2017, 18:37