На аукціоні календарів з волинськими кіборгами продали на понад 320 тисяч

На аукціоні календарів з волинськими кіборгами продали на понад 320 тисяч
У Луцьку на благодійному аукціоні, де продавали календарі із волинськими «кіборгами», виручили на лікування бійців майже 400 тисяч гривень.

Продавали календарі у п’ятницю, 5 травня.

У приміщенні Волинської Православної Богословської Академії зібралися меценати, владці, волонтери, представники ЗМІ та небайдужі лучани заради благодійного аукціону, організованого Волинською облдержадміністрацією та відділом інформаційної політики ОДА.

До слова, ідея організувати такий аукціон належить волинській волонтерці Ользі Валянік.

Варто зазначити, що проект «Герої – серед нас» започатковано у 2016 році відділом інформаційної політики облдержадміністрації. А 16 жовтня 2016 року відкрили виставку з однойменною назвою. Експозиція із портретами волинських Героїв сьогодення від початку 2017-го «мандрує» районами області.

Окрім того, взимку цього року публічно презентували другий етап проекту – поліграфічні матеріали для облаштування в закладах освіти та культури краю куточків слави з портретами бійців – уродженців Волині. Такі куточки функціонують у більшості закладів культури та практично в усіх школах регіону.

Захід пройшов під патронатом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

На благодійному вечорі збирали кошти на реабілітацію після десяти оперативних втручань волинському «кіборгу» Андрієві Луцику та лікування онкохворому Героєві Володимиру Бабію.

Розпочали вечір із спільної молитви за полеглих бійців АТО. Опісля голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик подякував захисникам Донецького аеропорту за мужність та героїзм. Він закликав усіх проявити жертовність та благодійність та допомогти тим, хто цього потребує.

Митрополит луцький та волинський Михаїл закликав постійно згадувати тих, хто загинув.

« Це були кращі, ті, хто не роздумував та пішов захищати Україну. Але ми повинні пам’ятати про всіх», - додав він.

Опісля присутнім продемонстрували ролики із відкриття виставки «Герої серед нас».

Дивували та зачаровували на аукціоні виступи відомих артистів: Галини Конах, оркестр «Кантабіле», Галина Овсійчук та квартет «Афтограф».

Боротьба за календарі із портретами волинських героїв ДАПу була запеклою. На початку ставки підвищували по 100 гривень. Були ставки і з досить великою різницею, до прикладу, після 5000 гривень піднімали відразу до 10 000.

До слова, в вартість «лоту» входили не тільки календарі, але й публікації в найкращих виданнях Волині. Так, за публікацію у «Волинській Правді» меценат віддав 32 тисячі гривень.

До слова, у «битві ставок» взяв участь і депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, який викупив календарі та публікацію у газеті «Волинь-Нова» за 25 тисяч гривень.

За результатами аукціону, організатори виручили 361 тисяча 240 гривень.

На завершення аукціону волинський боєць Володимир Бабій подякував усім присутнім. Чоловік зазначив, що таким аукціоном, бійці довели, що є побратими не тільки у бою, але і на мирній землі.

Волинський «кіборг» Вадим Ваврищук, який зображений на календарі, запевнив, що бійці можуть в бою кинути усе, але не своїх товаришів. Він вручив фотографам, чиї роботи увійшли до календаря та виставки Юрію Ребрику та Валерію Мельнику подарунки. Прапор із символікою 81-ої бригади та підписами захисників ДАПу Ваврищук презентував голові ОДА Володимиру Гунчику.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На аукціоні календарів з волинськими кіборгами продали на понад 320 тисяч
05 травень, 2017, 23:02