Пішохідна зона, парковки та дерева: як хочуть реконструювати вулицю в центрі Луцька

 Пішохідна зона, парковки та дерева: як хочуть реконструювати вулицю в центрі Луцька
У Луцьку можуть зробити нову пішохідну зону та відкрити нові парковки під час реконструкції вулиці Кривий Вал.

Про це йшлося під час громадського обговорення проекту реконструкції у середу, 10 травня.

Архітектор Олександр Балан презентував проект реконструкції вулиці Кривий Вал. За його словами, під час реконструкції по вулиці спробують розмістити якомога більше стоянок для транспортних засобів, зокрема біля візового Центру та в районі пам'ятника Святому Миколаю.

Архітектор зазначив, що мощення від вулиці Богдана Хмельницького до Лесі Українки знімуть та перекладуть. За його словами, по дорозі від вулиці Лесі Українки до парку лежить асфальт. Його знімуть та перевірять, чи є під ним бруківка та при нагоді її піднімуть. Якщо ж бруківки там не знайдуть - кластимуть каміння.

На вулиці планують обладнати нові тротуари та замінять світильники на енергозберігаючі. До слова, дають 7 років гарантії на покриття.

Лучанка Тетяна Дацишина обурилася, що для приватного підприємця облаштовуватимуть парковку за кошти місцевого бюджету. Жінка висловила сподівання, що візовий центр уже отримав парковочні місця, і більше за кошти міста не отримає парковки.

"Людей цікавить, чи не будуть вони спотикатися об автомобілі виходячи із свого під'їзду. Є поняття віддалених парковок. Не можна на історичній вулиці Кривий Вал облаштовувати їх", - додала Дацишина.

Депутат Луцької міської рад Павло Данильчук запропонував частину вулиці від офісного центру "Гранд Персона" на Глушець до повороту на вулицю П'ятницька Гірка зробити пішохідною.

Таку пропозицію підтримав екс-заступник міського голови Юрій Моклиця.
За його словами, цей проект почала реалізувати команда Миколи Романюка, і поспішати не потрібно, натомість зважати на усі пропозиції.

"Дуже слушною є пропозиція пішохідної зони. Ми створимо додатковий простір для проведення заходів та відпочинку", - додав він.

Екс-заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що зробити пішохідну зону - непогана ідея. Окрім того, він запропонував організувати парковки і розміщати транспортні засоби не хаотично.

"Треба зробити обмежену кількість паркомісць, але вони мають бути платні і їх вартість має бути високою. А на вулиці Глушець потрібно облаштувати безкоштовну парковку", - додав він.

В коментарі ВолиньPost Яковлев розповів, що проект розроблявся і був завершений ще у ті часи, коли він був заступником мера.

"Я його знаю напам'ять і можу розказати про нього усе. Звичайно, до проекту можна додати усі пропозиції, але на це все необхідні кошти. В свій час Ігор Поліщук дуже лобіював питання щодо зняття з сесії рішення про реконструкцію вулиці", - додав він.

За його словами, позитивно, що Поліщук, ставши чиновником, змінив думку.

У лучан є 10 днів для внесення пропозиції до плану реконструкції. Опісля відбудеться громадське обговорення.

ДЕТАЛЬНУ СХЕМУ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пішохідна зона, парковки та дерева: як хочуть реконструювати вулицю в центрі Луцька
10 травень, 2017, 15:56