Війна у лісах Волині: підготовка загонів тероборони

Війна у лісах Волині: підготовка загонів тероборони
Захищати свою країну, місто, поселення та сім'ю щодня зголошується усе більше людей. Основні навички поводження із зброєю, тактику та медицину повинен знати кожен, впевнені організатори навчань загонів територіальної оборони.

У лісах Маневицького району три дні тренувалися 26 місцевих чоловіків як загін територіальної оборони.

До слова, такі навчання проходили одночасно у Ковелі, Старій Вижівці та Маневичах.

Заняття територіальної оборони відбуваються на теренах Волинської області один раз у квартал. Організацією таких навчань займається Волинський обласний військовий комісаріат. До слова, інструкторами запрошують і учасників бойових дій із громадського формування «Буг», які передають свій бойовий досвід.

У Маневицький район із прилеглих сіл з'їхалися 26 чоловіків, які зголосилися пройти навчання. Протягом трьох днів їх навчали саперній справі, тактиці, основам поводження зі зброєю та медицині. До слова, чоловіки раніше не мали ніяких навичок, у декого за плечима - лише строкова служба в армії. Навчатися приїхали переважно старші - від 30 до 55 років.

Один із «учнів» взяв із собою вірного друга - таксу, яка три дні навчалася разом із загоном.

Навчання проходили у формі «гри». Чоловікам дали завдання вирушити групою на розвідку та знайти диверсійну групу противника. В засідці на них чекав інструктор Олександр «Морячок» Кралюк , який в результаті «знешкодив» групу.

Поки чоловіки шукали противника, по дорозі «наткнулися» на міну.

У цей час інша група отримала завдання «блокпост». Перед в'їздом до навчальної бази «учні» несли службу на облаштованому блок-посту. Перевірка автомобілів та документів, виявлення диверсійних груп та «пильність», - неповний перелік завдань, які виконують на контрольно-пропускному пункті.

Поки ставлять «розтяжки» та готуються до уроку зі саперної справи, начальник відділу територіальної оборони волинського обласного військового комісаріату підполковник Ігор Шепелєв розповів, що такі заняття є плановими і цього разу проводяться на території Маневицького району з організаційним ядром загону оборони. За його словами, навчання проходять один раз у квартал з метою підготовки до виконання завдань загонами оборони.

До слова, для навчань привезли різноманітну зброю, адже чоловіки повинні знати про кожен її вид та методи використання.

Інструктори вчили як ставити міни, робити «секрети», виявляти «розтяжки» та знешкоджувати вибухові пристрої.

Розповідали і правила поводження із зброєю та основні прийоми у використанні. Учасник бойових дій Богдан Бурачок показав, як правильно стріляти, тримати та відповзати із зброєю з лінії вогню.

Медичній справі навчав капелан Савич Святослав. Чоловік розповів про основи накладення джгутів, евакуацію із так званої «червоної зони» та основи першої медичної допомоги.

«Спочатку потрібно подавити ворога вогнем - це найкраща допомога пораненим», - зауважив капелан.

Учасник навчань 47-річний тракторист із села Прилісне Віктор Бортнік розповів, що приїхав на збори, щоб навчитися виконувати різні завдання. Чоловік зауважив, що за 3 дні вдалося вивчити методи та види мінування та основні навички поводження зі зброєю. Він задоволений здобутими знаннями, лише шкодує, що три дні недостатньо для повноцінного засвоєння знань.

Його товариш 50-річний мешканець села Гута Лісівська Віталій Пилипчук задоволений результатами зборів, бо навчився того, що раніше не знав - поводитися зі зброю та розміновувати.

Інструктор та учасник бойових дій на Сході Олександр Кралюк розповів, що потрапив на збори завдяки Олександру «Харьківському».

Кралюк зауважив, що йому є чому навчитися у тих хлопців, що приїхали на збори.

«Найголовніше - це мотивація у людей. У них немає страху перед тим, що вони роблять. Хлопці налаштовані на швидке навчання та розуміють, що це їхня земля, територія, ліс. Ввечері, коли сиділи біля вогнища, мені сподобалося, як один чоловік сказав: «Це мій ліс і я звідси нікуди не піду. Навіть коли мене окупанти виженуть з дому, свій ліс я не віддам». Коли люди так налаштовані, вони можуть багато зробити у своїй країні», - додав Кралюк.

До слова, годували «учнів» прекрасно, а до приїзду журналістів зробили святковий шашлик.

На завершення зборів капелан Савич Святослав та Сергій Шараєвський роздали чоловікам військові молитовники.

ТЕКСТ та ФОТО - Ольга Валянік

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як попасти на такі збори простому обивателю?
Відповісти
Там все простые обыватели.Зайдите в свой военкомат и спросите когда занятия теробороны.записываетесь.занимаетесь.

удачи.ну или до встречи на занятиях..)
Відповісти
Останні новини
Війна у лісах Волині: підготовка загонів тероборони
29 травень, 2017, 11:52