Лучани виграли 14-клограмовий кубок із баскетболу

Лучани виграли 14-клограмовий кубок із баскетболу
У Волинській ОДЮСШ відбулися фінальні поєдинки першого відкритого чемпіонату міста Луцька з баскетболу (Аматорська Ліга) серед чоловічих клубних команд сезону 2017 року, який стартував на початку лютого цього року.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

У грі за третє місце, яку назвали битвою луцьких вузів, на майданчику змагались команди «ЛНТУ» та «Університет» (СНУ). Матч виявився дійсно гарячим, адже ще під час третьої та четвертої чверті питання про його переможця здавалося закритим. Завдяки зусиллям Едуарда Федчука, який у підсумку набрав 33 очки, «політехи» вели у рахунку з розривом у 14 пунктів, однак молоді підопічні Дмитра Чайковського знайшли в собі сили врятувати гру та перевести її у овертайм.

У додатковій п’ятихвилинці команду СНУ зупинити було неможливо. Володимир Шевчук, Ілля Бедлінський та Андрій Прудяк сформували підсумковий рахунок на табло – 68:77 (21:18, 14:13, 14:5, 14:27, ов. 5:14).

Таким чином, «політехи», які могли претендувати на чемпіонський кубок, у підсумку залишилися без медалей, а «Університет», який можна сміливо називати головним відкриттям змагань – виборов бронзові нагороди.

Фінальна гра, у якій зустрілися луцькі «Чаклуни» та ковельський «SLAM.CITY», тримав у напрузі глядачів упродовж трьох чвертей. Гравці з Ковеля продемонстрували свій основний козир - дисципліну та організацію гри, якою чітко диригував Віктор Герасимчук. Завдяки вмілим діям у захисті та хорошому показнику влучань у потрібний момент (особливо у цьому аспекті відзначився Віктор Поліщук), гравці «міста слемів» не лише відігралися зі стартових 4:14, а й взагалі виграли першу половину гри – 32:30.

Проте у другій половині «Чаклуни» показали клас та характер. По-справжньому включився Артур Щегельський, по-іншому з чотирма персональними фолами заграв Дмитро Швагринський, а ще чітко спрацьовували усі їхні партнери по команді. У ковельчан навпаки, розладнався кидок в останній чверті. Як наслідок, незважаючи на усі старання, перемогу впевнено здобула луцька команда – 72:51 (18:15, 12:17, 20:10, 22:9).

Найрезультативнішим гравцем турніру став Едуард Федчук («ЛНТУ»), найкращим захисником – Віктор Поліщук («Slam City»), найкращим молодим гравцем – Андрій Прудяк («Університет»), найкращим форвардом – Віктор Герсимчук («Slam City»), найкращим центровим – Дмитро Швагринський («Чаклуни), а особливий приз за чесну гру отримав ковельчанин Олексій Івченко. Ну а звання MVP турніру прогнозовано отримав досвідчений Артур Щегельський – його вклад у перемогу «Чаклунів» у Лізі складно переоцінити.

Капітан команди «Чаклуни» Артур Щегельський отримав 14-кілограмовий Кубок Аматорської баскетбольної ліги міста Луцька сезону 2017 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани виграли 14-клограмовий кубок із баскетболу
29 травень, 2017, 12:11