Лісівники влаштували стрілянину з браконьєрами. ВІДЕО

Лісівники влаштували стрілянину з браконьєрами. ВІДЕО
У Володимр-Волинському районі на Волині лісівники влаштували стрілянину з нахабними браконьєрами.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Майстер лісу 6-го обходу Стенжаричівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Микола Табачук розповідає, що того дня (17 листопада) був на території свого обходу. Люди, які заготовляють ліс, почули постріли. Коли заїхав не територію 29 кварталу, побачив чотири машини. Два «Джипи» і два «УАЗи».

На нього вийшли мисливці зі зброєю, погоничі, собаки.

«Полювати у цій місцевості вони не мали права, бо ліцензій нікому не надавали. Я представився, показав своє посвідчення. Чоловіки вдали, що не чують. Сіли в машини і поїхали. Що я міг зробити проти більше десятка осіб? Подзвонив до головного лісничого, директора і розповів, що трапилося. Ті скомандувати їхати за лісопорушниками і вказувати шлях для підмоги. Вже на виїзді зустрів директора, головного лісничого, інженера із охорони та захисту лісу. Вони й продовжили переслідування», - розповідає лісничий.

Директор ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Олександр Кватирко все ж зупинив браконьєрів.

Коли лісівникам таки вдалося зупинити машини, щоправда, не всі (дві одразу втекти), бо ж їх було менше ніж самих автомобілів, то «мисливці» виходити не поспішали. Навіть коли лісова охорона представилися, ніхто не зреагував. Проте й їхати їм не було як, бо перед одним автомобілем став головний лісничий, перед іншим – директор. Позаду ж підпирали машини лісової охорони.

Тоді порушники вирішили піти в атаку, або просто збити лісівників з ніг. Першим рушив джип, рухаючись на головного лісничого. Аби не потрапити під колеса, Володимир Туревич був змушений відстрибнути, впавши на бік. У той час така ж ситуація було у Олександра Кватирка. Побачивши, що може поплатитися життям, директор відскочив і вистрелив з рушниці по колесах «УАЗу» браконьєрів. Але машини все ж поїхали. Лиши за 2 кілометри авто з простреленою шиною таки зупинилося.

«Браконьєри не очікували такого настирливого переслідування, вони думали, що зіб’ють нас з ніг і втечуть. Я наказав інженерові із охорони та захисту лісу аби той знімав все на мобільний. Хоч я стояв перед авто на мене почали рухатися, аби не потрапити під колеса я мусив відскочити. Директора збили з ніг і він, відхилившись, вистрелив по колесах. На спущеному колесі далеко не проїдеш. Коли ми наздогнали машину, чоловіки, які були там, почали погрожувати нам розправою, провокувати на бійку. Ми прекрасно розуміємо, що вступати у такі конфлікти не маємо права, тому трималися стійко. Міліція, яку викликали на місце події, перевірила документи у правопорушників. Тепер чекатимемо закінчення слідства», - розповідає головний лісничий ДП «Володимир-Волинського ЛМГ» Володимир Туревич.

Як зазначив начальник володимир-волинського міськвідділу міліції Михайло Хомин, їм надійщло повідомлення про незаконне полювання і на місце виїхала слідча група.

На місці події було зафіксовано факт незаконного полювання і працівники лісомисливського господарства склали відповідні протоколи. З іншого боку надійшла заява про проведення перевірки законності дій лісничого. Наразі проводиться перевірка і рішення буде прийнято після її закінчення.

«Якщо буде доведений факт порушення в частині створення опору працівникам лісової охорони, всі матеріали будуть скеровані у органи прокуратури, оскільки працівники лісомисливського господарства діють як правоохоронні органи», - додає Михайло Хомин.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вседозволенність...треба анулювати дозволи на зброю, вилучити її, накласти штраф на 17000 грн кожному браконєру, а суд по телебаченню і інтернету транслювати.
Відповісти
Останні новини
Лісівники влаштували стрілянину з браконьєрами. ВІДЕО
21 листопад, 2012, 11:58