У Луцькраді ділили бюджет: які зміни будуть у місті

У Луцькраді ділили  бюджет: які зміни будуть у місті
У Луцьку сьогодні, 31 травня, депутати міської ради зібралися на пленарне засідання 24-ї сесії міської ради. До порядку денного внесено більше 90 питань.

Найперше обранці громади обговорили питання внесення змін до бюджету. Так, депутати вирішили не заслуховувати директора департаменту фінансів та бюджету Лілію Єлову, - інформує прес-служба Луцької міської ради.

Коротко про основні зміни розповів секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. Він наголосив, що відбувається розподіл вільних залишків. За його словами, виділяється 5,5 мільйонів гривень на програму підтримки діяльності ОСББ. Він наголосив, що буде найкращим стимулом лучанам створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Крім того, п'ять мільйонів гривень буде виділено на ремонт прибудинкових територій та три мільйони гривень для ремонту доріг.

Також документом пропонується виділити 1,5 мільйони гривень на капітальний ремонт жіночої консультації. Ігор Поліщук зауважив, що приміщення знаходиться у незадовільному стані. За його словами, восени планують відкрити оновлене приміщення.

Виділяють кошти й на облаштування парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Ігор Поліщук зауважив, що планують придбати спеціальний насос, аби перекачувати воду каналами. Це перешкоджатиме застою води та її цвітінню.

Планують встановити у парку й нову сцену, бо нинішня у жахливому стані. З'являться у центральному парку й нові лавочки. Ті, які є нині, реконструюють і встановлять у інших парках, скверах.

Виділять кошти й на ремонт Будинку вчителя та влаштування туалетів у таборі “Ровесник”.

Розповів Ігор Поліщук й про плани міської влади влаштувати у приміщенні Палацу урочистих подій філії ЦНАПУ. За його словами, нинішній центр надання адміністративних послуг перевантажений. Зі створенням філії вдасться розвантажити ЦНАП на Лесі Українки, 35 та наблизити послуги до мешканців 33 та 40-го мікрорайонів.

Також виділяють кошти на ремонт актового залу навчально-реабілітаційного центру. Планують облаштувати тут й ліфт для дітей з особливими потребами, аби вони малу змогу безперешкодно пересуватися навчальним закладом.

Участь в обговорені цього питання взяли депутати Григорій Пустовіт, Микола Федік, Павло Данильчук, Анна Мовяк, Тарас Шляхтич, Євгеній Ткачук, Борис Смаль, Костянтин Петрочук.

Зрештою, депутати підтримали відповідні зміни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.