Поліщук може сісти за грати через невиконання рішення суду

Поліщук може сісти за грати через невиконання рішення суду
Юлія Вусенко повідомила прокуратуру про вчинення Ігорем Поліщуком (на фото) кримінального правопорушення.

Відповідну заяву правоохоронцям передали 13 червня.

"02 червня... Луцьким міськрайонним судом Волинської області ухвалено постанову, якою мене поновлено на посаді секретаря Луцької міськради з 16 березня 2017 року, а рішення Луцької міськради №19/1 від 15 березня 2017 року "Про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Вусенко Ю.В.", визнано не чинним та скасовано", - йдеться в документі.

"З дня надходження до Луцької міськради постанови про відкриття виконавчого провадження (06.06.2017р.) та офіційного повідомлення Поліщука Ігоря Ігоровича про необхідність забезпечити виконання Постанови Луцького міськрайонного суду від 02.06.2017р. пройшло вже сім днів, однак по даний час постанова суду не виконана та фактично на посаді секретаря Луцької міської ради мене не поновлено", - вказано в документі.

У таких діях в.о. мера є ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 382 КК України, тому в правоохоронців є всі підстави зареєструвати кримінальне провадження. До слова, це порушення карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тож Юлія Вусенко просить відкрити кримінальне провадження щодо Поліщука та притягнути його до відповідальності.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Юлія Вусенко розповіла: Ігор Поліщук раніше казав, що готовий виконувати рішення суду. "На жаль, за цими словами нічого не стояло", - додала вона.

Тому Юлія Вусенко звернулася зі скаргою до прокуратури. "Я буду діяти згідно чинних законів та використаю всі законні інструменти впливу на ситуацію, які існують", - мовила вона.

Нагадаємо, в березні після "перевороту" в міській раді, в результаті якого з посади усунули секретаря Юлію Вусенко, Ігор Поліщук став в.о. міського голови Луцька. Після двох місяців судової тяганини Вусенко поновили на посаді.

7 червня вона прийшла до ради та передала відповідні документи Ігорю Поліщуку. На це він заявив, що рішення про його усунення з посади має ухвалити міська рада. Однак суддя у постанові чітко вказала, що цього не потрібно.

Натомість Ігор Поліщук скликав 8 червня позачергову сесію, під час якої депутати не підтримали рішення про поновлення Вусенко, адже більшість у раді підтримує саме виконувача обов'язків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поліщук !!! Найми людей, нехай вломлять їй добрих піз...лей...
Відповісти
Дякую пані Юлі за підказку: звернуся до Луцького суду і хай мене також поновлять на посаді президента, бо звільнили незаконно. А вибраного Петра хай потурять із посади! Хай живе найоригінальніший і найсамостійніший Луцький Суд!!!
Відповісти
Де ви зліпили таку фотку?
Відповісти
"Влип очкарик!"
Відповісти
Як казала моя бабця "бумага все стерпить"
Відповісти
За свої вчинки потрібно відповідати.
Відповісти
Мене більше обходить, як Філючка прополе 25 га редиски...
Відповісти
Ти дурне, вусенко не Ангел, але те чудо в очках гнати тра і срочно
Відповісти
А на якій підставі Пустовіт підписував рішення міської ради про звільнення Вусенко та призначення Поліщука? Чи не попадають його (Пустовіта) дії під ст.365 кримінального кодексу України?
Відповісти
А Укроп за підкуп виборців
Відповісти
Вже нанімали малолєток по спортклубах, результат відомий, потім їх мами і тата з піною у роті бігають та "анижедети" захищають, поки їх хазяї руки умивають.
Ну і посилати найманців на жінку - то дійсно вчинок "справжнього" чоловіка. Сором...
Страх, зплякування, підкуп, продажність - не робить честі жодній політичній силі, а тим більше народним висуванцям, які, як показало життя, є народні пристосуванці!
Відповісти
Фотка - агонь )))
Відповісти
Останні новини
Поліщук може сісти за грати через невиконання рішення суду
13 червень, 2017, 13:36