На Волині пенсіонерів хочуть змусити платити за проїзд у тролейбусах

На Волині пенсіонерів хочуть змусити платити за проїзд у тролейбусах
На Волині хочуть запровадити досвід найближчих країн-сусідів, згідно з яким пенсіонери мають платити за проїзд у громадському транспорті половину вартості квитка.

Про це йшлося 27 листопада під час оперативної наради у Волинській обласній державній адміністрації.

Губернатор Волині Борис Клімчук розповів, що недавно побував із візитом за кордоном і зокрема спілкувався про організацію перевезення пенсіонерів. За його словами, в Білорусі, Литві та Польщі пенсіонери платять 50% вартості квитків. Але держава перевізникам ці гроші потім компенсовує.

Клімчук вважає це хорошим досвідом і хоче запровадити його на Волині.

За його словами, коли сформується український уряд, то його голові покладуть на стіл пакет документів із такою ініціативою від Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наконець!
Відповісти
І правильно, буде менше навантаження на транспорт і будуть їздити пенсіонери лише по справах, а не кататися в час пік
Відповісти
Вася -він же Діна - він же -керьовник тролейбусів: Климчук то собі на проїзд - напевно знайде. А ти ? Якщо законодавство змінять - по бажанню голови адміністрації, то це вже плутократія.
Відповісти
Боже, дякую тобі. Це абсолютно правильне рішення і я надіюсь це буде затверджено нашою міською владою. Це допоможе депо хоча б виплачувати людям зарплати та частково гасити лізинг від "Богдан". Адже, дійсно. Невже пенсіонерам важко платити 50 копійок? Це ж не багато, я думаю їм самим буде приємно, навіть дітки платять. І я щиро сподіваюсь, що це прижеветься у нашому місті на довгі роки!
Відповісти
На сьогодні пенсія складає більше тисячі ста гривень. Стипендія студента - 730. То чому студенти мають платити? Чому діти, яким по 10 років повинні платити? Це у нас менталітет такий: якщо безкоштовно - то побільше. Ось тому тролейбуси і не популярні. А як тільки дане рішення/думка увійде в силу - все зміниться. І повірте мені - у позитивну сторону!
Відповісти
Повністю підтримую...і ще би бажано зробити платний проїзд для пенсіонерів (50%) в електричках і дизелях!
Відповісти
Підтримую! Адже цією пільгою користуються переважно мешканці міста (в селах тролейбусів немає). Також не користуються даною пільгою "лежачі" старики, натомість ті, хто їх відвідує і здійснює за ними догляд - проїзд в транспорті оплачують.
В Білорусі пенсіонери і студенти оплачують 50% вартості проїзду. Вважаю, що це нормально.
Днями їхала в тролейбусі і був контроль. Поруч сидів італієць, який на вимогу контролера пред"явив пенсійне посвідчення. Посвідчення виявилося жінчиним - фото жінки, якоїсь Уляни Батьківни. Ну і що з нього візьмеш? Багатії, а на такому економлять. А кондуктор зарплати не бачить...
Відповісти
Цікаво, чи буде хтось взагалі їздити у тролейбусах, якщо вони будуть платними. От зараз переважно лише пенсіонери до втрати пульсу чекають омріяного "скотовоза" (пробачте, інакше наші обдерті та затерті тролейбуси не назвеш). А якщо доведеться платити, то нащо чекати? Дешевше для самопочуття поїхати маршруткою. Щоб люди більше користувались електротранспортом, тролейбусів має бути більше, щоб вони їздили частіше і регулярніше. Але ж владі ті тролейбуси до одного місця. Депутати на них не їздять і на екологію їм наплювати.
Відповісти
Скотовоз? Що за бидлосленг? Не соромно так мову псувати?
У м. Луцьк хоча б тролейбусний парк обновляється. Тому ситуація у нас не з найгірших. За бидлосленг прошу пробачення, але і ображати наші тролейбуси не дам. Зранку і ввечері в тролейбус важко сісти (на певних маршрутах), тому впевнено вам заявляю - існують люди, які користуються електротранспортом, я сам такий. Пенсіонерам теж є різниця. Чи заплатити 50 копійок чи 2 гривні. Туди-назад тролебусом 1 гривню, маршруткою 4. Тобто, різниця в буханці хліба. Ну і на кінець, є сайт Луцького підприємства електротранспорта. Там є графіки руху. Заходьте, дивіться, роздруковуйте та користуйтесь! :)
Відповісти
Які Ви всі сталі западлючені.Дай боже доживете до пенсії тоді коментарі будуть інші.З такою пенсією по буханці хліба безплатно потрібно видавати.Покажіть статистику який відсоток жителів Волині отримує пенсію в 1100 грн.Цинізм перейшов всі межі.
Відповісти
Везе тим пенсіонерам, які мають більше тисячі гривень пенсії, певно... Півроку назад, коли я навчалася, то розмір пенсії моєї бабці був лише на 50 грн. вище від моєї стипендії. Уявіть, як людині, що пропрацювала все своє життя, чути, що молоді люди, отримують від держави майже такі ж кошти за те, що вони не горбляться на якомусь заводі, а гарно сидять на парах і слухають лекції. Прочитавши деякі коментарі хочу додати, що не можна порівнювати пенсіонерів зі студентами, при цьому називаючи останніх дітьми (які ж вони діти, і при чому тут їхні стипендії, багато хто і на платному вчиться - але не у цьому питання). Студенти - це працездатний народ, а пенсіонери - це люди похилого віку, яких, найчастіше, ніхто з рідних не утримує, вони живуть лишень на свою мізерну пенсію, а тому забирати у них пільги на проїзд у тролейбусах є взагалі ненормальним явищем. Останніми роками наша держава і так робить усе можливе, щоб пенсіонерів з кожним роком дедалі меншало, так ще потрібно зробити їхнє життя більш нестерпним на місцевому рівні.
Відповісти
Останні новини
На Волині пенсіонерів хочуть змусити платити за проїзд у тролейбусах
27 листопад, 2012, 12:21