У Луцьку готуватимуть кадри для СБУ

У Луцьку готуватимуть кадри для СБУ
Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки отримав ліцензію на підготовку бакалаврів за спеціальністю 251 - «Державна безпека» (галузь знань 25 - «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону»).

Можливість вступити на цю спеціальність абітурієнти мають уже в цьому році. Навчання здійснюватиметься на денній формі навчання і триватиме 3 роки 10 місяців. Ліцензований обсяг підготовки фахівців складає 50 осіб, - повідомили в адміністрації факультету.

Для участі в конкурсі при вступі на цю спеціальність необхідно подати такі сертифікати ЗНО: історія України – профільний; українська мова та література; і на вибір географія або іноземна мова. Реєстрація заявок триває до 26 липня 2017 року.
Нагадуємо, що в 2015 році на історичному факультеті було відкрито спеціальність «Кібербезпека», яка успішно функціонує і також здійснює набір на І курс.

В університеті розповідають, що така спеціальність стала як ніколи важливою для України в умовах війни з Росією і є вкрай запотребованою з огляду на інтеграцію нашої країни у загальноєвропейську безпекову систему.

У європейських країнах, які мають спільну систему безпеки, державна безпека розглядається як багатовимірна сфера, що включає в себе політичну, економічну, екологічну, військову, соціокультурну та інформаційну складові.

Очевидно, такий системний підхід до забезпечення національної безпеки є актуальним і для сьогоднішнього становища України. У багатьох європейських державах та США підготовка здійснюється за спеціальністю «security management» (менеджмент безпеки). У цих країнах фахівці з менеджменту безпеки мають різні спеціалізації – від приватного детектива до менеджера з забезпечення технічної безпеки. Підготовка фахівців у європейських державах у сфері національної безпеки має, перш за все, практичне спрямування. Вона орієнтована на потенційне місце роботи фахівця.

Усі установи, що забезпечують функціонування державної безпеки, максимально автоматизовані та комп’ютеризовані. Їхня діяльність базується на широкому використанні спеціального програмного забезпечення, що моніторить та прогнозує потенційні та наявні загрози безпеці. Важливо, що підготовка таких фахівців ведеться цілеспрямовано для локальних державних інституцій безпеки.

«У нас є колосальний запит на таку спеціальність і зацікавленість абітурієнтів, адже це очевидна перспектива. Поле для кар’єри після закінчення навчання велике, зацікавлена у таких спеціалістах і Служба безпеки України. Зараз наше основне завдання виформувати фахівця нового типу, який відповідав би кращим зразкам європейських стандартів. Для підготовки майбутніх спеціалістів ми залучили провідних українських фахівців, які мають значні наукові та практичні напрацювання в цій сфері, вивчали закордонний досвід.

Практична та теоретична підготовка наших студентів передбачає проходження виробничих практик в силових структурах та паралельне навчання за кордоном. Велика роль буде приділятись вивченню міжнародних стандартів державної безпеки та європейської системи моніторингу безпеки», – розповів декан історичного факультету, доктор історичних наук, професор Анатолій Шваб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На цьому факультеті тільки їх та парторгів і готували.
Відповісти
так ж в Політесі вже є "Кібербезпека"... Для чого в одному місті аж в ДВОХ вузах дві такі специфічні спеціальності ?
Відповісти
А чого не оприлюднюэте тих хто вчитиме :))))))
Відповісти
надіюсь, що хоч для когось спеціальність в житті пригодиться. Дуже малий відсоток випускників працює по спеціальності.
Закінчивши навчання жалкую про непотрібну спеціальність, гуманітарій це наче прокляття.

Краще ті гроші на "вищу" освіту потратити на якісь курси по фронт-енду... толку буде більше :)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку готуватимуть кадри для СБУ
20 липень, 2017, 08:02