У Луцьку відкрилась виставка картин померлого бійця

У Луцьку відкрилась виставка картин померлого бійця
У Луцьку відкрили виставку картин бійця Володимира Бабія, який помер від онкологічного захворювання. Хлопець, перебуваючи на лікуванні в клініці, малював та продавав картини, а виручені кошти віддавав на лікування онкохворим дітям. Наразі кошти із продажу картин віддадуть на лікування Насті Абрамчук.

Виставку відкрили у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва у середу, 26 липня.

На захід прийшли друзі Володимира, рідні, а також волонтери. Капелан Олександр Вронський помолився за душу померлого. Пізніше присутні поділились своїми спогадами про хлопця.







Волонтер Любов Фрадинська розповідає, що познайомилась із Володимиром, коли він організовував свою виставку в бібліотеці. Жінка згадує про бійця як про добру та світлу людину. Більшу частину виручених з продажу картин коштів він передавав на благодійність.

«Юнацька бібліотека є своєрідною платформою для різних виставок та розповсюдження творчості. І коли ми вперше познайомились з Володею, то він сказав, що хоче зробити вистовку зі своїх картин. Нас це здивувало, що хворий боєць, який сам перебуває в клініці, хоче робити виставку та збирати кошти на лікування іншим. Ми організовували виставку, продавали картини», - розповідає волонтер.





«Вова збирав навколо себе небайдужих людей, картини продавались. І кошти давали на лікування онкохворих діток. Картини з виставки залишились в бібліотеці і після смерті Володимира. Тоді ми вирішили, що їх треба продати, а кошти віддати на лікування Насті Абрамчук», - додає вона.

Придбати картини можна у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Нагадаємо, 21-річний Володимир Бабій помер 17 липня від онкологічного захворювання. Протягом останнього часу хлопець жив та лікувався у Луцьку. Продавав власні картини, а виручені кошти віддавав на лікування онкохворим дітям. 









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкрилась виставка картин померлого бійця
27 липень, 2017, 10:20