Замість квітів – благодійність: у луцькій школі вчителі відмовилися від букетів

Замість квітів – благодійність: у луцькій школі вчителі відмовилися від букетів
У Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука вчителі вже третій рік поспіль відмовляються від квітів на 1 вересня. Цьогоріч у навчальному закладі замість купівлі букетів батькам пропонують зробити добровільний благодійний внесок на побудову храму у місті Волноваха.

У холі школи стоїть інформаційний стенд та ємності для внесення пожертв. Біля них чергують двоє школярів. Хлопці розповідають, що гості свята активно підтримують ініціативу.

За словами заступника директора школи Оксани Мартинюк, у закладі розуміють, що у державі велика трагедія – Крим анексований, а на Сході війна. Тому вже третій рік поспіль втілюють ініціативу щодо відмови від квітів.

«Для нас, вчителів, добре слово і гарний відгук коштує більше, ніж букет. Ті кошти, які батьки витрачають на букет квітів, який зав’яне, можна направити для воїнів АТО», - зауважила заступник директора.

Саме на підтримку воїнів збирали кошти 2 роки тому, минулоріч гроші передали для закупівлі ліків для постраждалих на Сході. Цього року вирішили підтримати акцію волонтерів і збирають кошти на духовно-патріотичний пам’ятник – храм пам’яті загиблих воїнів-волинян.

«Це відгукнулося і в серцях батьків, і дітей, і це набагато більше важить і виховує дітей, ніж букет квітів», - зауважила Мартинюк. Ті квіти, які батьки все-таки принесли, вчителі принципово не беруть – букети відправляють до Стели Небесної сотні та пам’ятників загиблим Героям.

«Це наша принципова позиція», - наголосила Мартинюк.

Нагадаємо, з ініціативи Волинської єпархії УПЦ КП та УСБУ у Волинській області здійснюється спільний духовно-патріотичний проект міст-побратимів Луцька та Волновахи з будівництва у Волновасі храму святого Миколая Чудотворця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відмовитись від того що для тебе нічого не коштує, це да вчинок!!!! Хочеш зробити добре діло то роби тихо , а так це піар!
Відповісти
Останні новини
Замість квітів – благодійність: у луцькій школі вчителі відмовилися від букетів
01 вересень, 2017, 11:35