Володимир Бондар: Проблема короїда вийшла з-під контролю

Володимир Бондар: Проблема короїда вийшла з-під контролю
На Волині, як і в значній частині Європи, від нашестя короїду потерпають ліси. Шкідники за два роки вже знищили майже 10 тисяч гектарів лісу.

У Держлісагентстві України створили спеціальну комісію, яка розробляє пропозиції щодо шляхів вирішення цієї проблеми, - повідомив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар (на фото).

"Ця проблема вийшла з-під контролю взагалі і тими засобами, які зараз є в Держлісагентстві, боротися з цією проблемою неможливо. З нею зараз зіткнулися і Білорусь, і Польща, і Німеччина. Вони ввели надзвичайні заходи, для того, щоб дати лісівникам вирішити проблему", - розповів посадовець.

Він повідомив, що при Держлісагентстві створили штаб з представників тих областей, де є ця проблематика.

"Я вже сьогодні мав розмову з головою Волинської обласної державної адміністрації, з головою Волинської обласної ради і знайшов порозуміння. Таке ж порозуміння є у керівників більшості областей, тому я думаю, що ми будемо надзвичайними заходами розробляти, думати і приймати", - зауважив Володимир Бондар.

Крім того він назвав проблему короїда "біологічною пожежею".

"Хвороба розвивається з такою швидкістю, що адекватно реагувати тими засобами, які ми маємо, ми не можемо. Це є пожежа, це епідемія, яка потребує спеціальних засобів для боротьби з нею. Методи є", - додав посадовець. Водночас їх запровадження загальмовують і постійні дискусії на різних рівнях.

"А ми сьогодні сперечаємось, потрібно чи не потрібно, так чи не так, допоможе чи не допоможе. Хто бачив межі розповсюдження, я думаю питань в нього більше не виникає", - резюмував заступник голови Держлісагентства.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПРОБЛЕМУ КОРОЇДА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Володимир Бондар: Проблема короїда вийшла з-під контролю
09 вересень, 2017, 23:02