«Якби не війна»: у Луцьку відкрили фотовиставку

«Якби не війна»: у Луцьку відкрили фотовиставку
У Луцьку презентували волонтерський фотопроект та книгу «Якби не війна».

Волонтери, бійці громадські активісти відвідали офіційне відкриття фотовиставки у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у суботу, 30 вересня.

Волонтерський фотопроект складається із 122 історій, поділених на 8 блоків. На фотографіях зображені 146 героїв, а 25 фотомалюнків - портрети загиблих бійців.



Організатор виставки Олена Белячкова розповіла, що фотопроект почали робити 2 роки тому. Згодом виникла ідея написати історію про кожного героя проекту та видати книгу.



Фотовиставка складається з восьми тематичних блоків, в кожному з яких - від 12 до 25 світлин: кохання, жінки на війні, мирні професії воїнів, героїчні мами з їхніми героїчними синами, соціальний блок, легіонери, невідомі герої та блок з Героями, які вже ніколи не будуть з нами. Це обличчя, історії, пам’ять та мрії Героїв сучасної України.



На початку присутнім показали фільм про героїв виставки та відеоряд до кожного блоку фотографій.

На презентації організатори виставки розказали про історію створення та познайомили присутніх з учасником фотопроекту з Волині солдатом Дмитром Пословським.



До слова, 25 портретів експонуються на спеціальних підставках та з лампадками - це мальовані фотографії загиблих Героїв, по одному із кожної області України.



На виставці реалізовували і книгу «Якби не війна» з повними історіями героїв на світлинах. Кошти від продажу волонтери спрямовують на допомогу пораненим у шпиталях, родинам загиблих та на потреби хлопцям на передову.



Уже півроку виставка подорожує містами України, її вже бачили у містах східного, центрального, північного і південного регіонів. Нині виставка діє у Луцьку і експонуватиметься до 7 жовтня.

Організатори запрошують відвідати фотопроект із 30 вересня до 7 жовтня із 10:00 до 16:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер боєць 14-ї бригади
30 вересень, 2017, 21:58
«Якби не війна»: у Луцьку відкрили фотовиставку
30 вересень, 2017, 21:00