Клімчук готовий допомогти спорудити пам’ятник Бандері у Луцьку

Клімчук готовий допомогти спорудити пам’ятник Бандері у Луцьку
Гроші на будівництво пам’ятника Степанові Бандері в Луцьку повинен давати міський бюджет, спонсори та благодійні організації, - вважає голова обласної державної адміністрації та депутат облради Борис Клімчук.

18 грудня до Волинської обласної ради звернулося братство ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полка Клима Савура. Їх зверненян розглядали 18 вересня на засідані бюджетної комісії облради.

Голова братства Василь Кушнір пояснив, що у кожному великому місті західної України є пам’ятник своїм героям, окрім Волині.

Згідно з розрахунками Луцької міської ради, яка кілька років тому прийняла рішення про будівництво пам’ятника у місті, для зведення монументу потрібно 1 мільйон 650 тисяч гривень.

У 2012 році з міського бюджету для цих потреб виділили 150 тисяч гривень. Грошей вистачило для того, аби залити фундамент і залити основу п’єдесталу.

«Якщо в Одесі поставили пам’ятник Катерині II, яка знищила українську державу, то треба ж, аби в Луцьку, не спромоглися поставити пам’ятник людині, іменем якої названий цілий пласт історії», - зазначив Кушнір.

Депутат облради Іван Смітюх зазначив, що не може голосувати за виділення коштів для спорудження пам’ятника ні Катерині, ні Степану Бандері, ні будь-кому іншому, оскільки для цього немає економічних можливостей в області.

Натомість Борис Клімчук зауважив, що 1 мільйон гривень для луцького бюджету - підйомна сума. Особливо, якщо залучити до спорудження пам’ятника і громадські організації та благодійні кошти. Мовляв, місто прийняло рішення про спорудження пам’ятника - місто і повинно виконувати своє рішення. А допомагати в цьому Клімчук згоден, однак лише як громадський діяч, а не чиновник.

«Цілком підйомна сума для луцького міського бюджету. Цілком. Плюс громадські організації, плюс мій фонд «Рідна Волинь» внесе… Ми зробили пам’ятник Лесі Українці за громадські кошти. Зробимо і це», - зауважив Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи вдалий час споруджувати пам"ятники??? Нині це може собі дозволити тільки соціально благополучне суспільство!Може потрібно зайнятися більш нагальними проблемами,а не замилювати злиденному народу очи-своїми політичними амбіціями!
Відповісти
Це ви "Свободі" скажіть!!!
Відповісти
за 1,6 млн можна придбати 200 компактних снігозбиральних машин великої потужності для прибирання прибудинкових теріторій. Нагадую, мова йде про бюджетні кошти, які повинні використовуватись на КОРИСТЬ ГРОМАДИ, а не політичних вподобань. Тому очевидно, що від такої техніки користь буде реальною, на відміну від памятнику суперечливій постаті.
Відповісти
Откуда такая цифра на кусок железа? за такую сумму можно довольно хороший частный дом построить полностью и завезти мебель.
Відповісти
ну це повний абзац! Навіть сонячний годинник зліпили за 400 тис гривень, враховуючи, що половину точно вкрали, але щоб х.ю поставити біля ЗАГСУ та ще й за лімон шістьсот! На нього ще голуби срати будуть, треба тримати людину, щоб чистила, потім невдоволені будуть псувати - охорону наймай і все за бюджет? Та йдіть ви в ж.пу з вашими маразмами.
Відповісти
Лучшебы на эти деньги десяток детских, и спортивных площадок построили бы. Они принесут нации гараздо больше пользы, здоровья, и силы, чем памятник.
Відповісти
Ви все правільно говорите і пишите, але зараз з гаївок повилазять і почуете...!!!
Відповісти
Де ми,а де гаївки!!! Що ж ті гаївки не повилазили коли на політичний аукціон перед виборами Луцьк виставили за дармо- провладним ТУШКАМ!!!
Відповісти
дивно. влада не будувала у місті ніяких памятників за останній час. за зекономлені кошти могла би і придбати техніку вже давно. але де ж гроші і де техніка? а тепер виють що не вдасться роздерибанити 1 мільйон гривень? шановні, якщо у вас не буде духовних цінностей, то не будете мати і матеріального статку. рабська нація без героїв завжди буде бідними кріпаками.
Відповісти
а хто герой? Бандера? Героїзм у тероризмі?
Ще ніхто не дав відповіді, що реально зробив стьопа, щоб називатись героєм.
Бовтовня по типу " він боровся за Україну" не приймається, не він один боровся і сьогодні люди борються, тільки їм героя не дають і на памятник не збирають.
Відповісти
Пам'ятник Степану бандері може стати "духовною цінністю" лише для одиниць лучан. Чому ж її мають будувати за кошти решти громади?
Відповісти
Який вам добробут як ви раби та стадо! Звас таким чином націю липлять що ви якусь гідність мали, честь і самоповагу! Грошей ще невиділили а ви вже рахуєте, чому не купляли в минулому чи в цьму році, да того що хнають що відмиють бабло а ви будете мовчати як лохи, як поговорити по памятник так герої, економісти!!!!!!!!!!! Доки будуть такі як ви держави в нас небуде!
Відповісти
те, що ми не підтримуємо безглузді ідеї однієї політичної сили зовсім не означає, що ми підтримуємо провладні маразми.
волинська різня. цього досить, щоб припинити спекуляції на тему героїзма бандери. є документи, що підтверджують його злочини, європейській союз їх оприлюднив, чи ви досі будете казати на чоре - біле?
чи в Україні немає більш героїв? Хмельницькому поставте памятник, якщо вже край немає де подіти гроші.
Відповісти
Як все повторюється! Колись більшовики "ліпили" наднацію - "нову суспільну єдність - радянський народ". Теж "огнєм і мєчем" впроваджували "гідність, честь і самоповагу". Тільки комуністичні. І ідолів-пам'ятників натикали по усіх містах та весях. Так захопилися ідеологією, що вкінець завалили економіку.
П.С. А держава у нас є. Інше питання, яка та держава. Судячи по лексиці Того хто знає, як то "РАБИ ТА СТАДО", "ЛОХИ" та "БАБЛО" вона має велике майбутнє...
Відповісти
Дайош референдум про доцільність будівництва
Відповісти
Хорошая идея.
Відповісти
Давайте введём мараторий на памятники пока не вылезем из экономической ямы!
Людей надо спасать, а не херн...й заниматься....
Відповісти
а то понаставляють всяку сталінську херню
Відповісти
Хоть один сталинский памятник назовешь? балаболка, с промытыми мозгами, потомок предателей?
Відповісти
Хто так р*яно голосував за спорудження цього нікому в місті не потрібного пам*ятника - нехай і дає гроші! Нічого споруджувати за кошти всієї громади пям*ятник тому, чиї руки в крові волинських плоляків, євреїв та й чимало українців загинуло в цій братовбивчій борні! Якщо у когось дуже руки сверблять на "будівничі подвиги" - спорудіть на цьому місці біля ЗАГСу памятник українській родині - єдністю і добробутом якої буде багата і могутня Україна! І щоб з покладанням квітів до нього починалась міцна молода сім*я!
Відповісти
за що мілійон? За такі кошти можна 10 памятників зробити.
Відповісти
як за що мільон? А вкрасти, а відкат дати, то на саму скульптуру і лишиться 50 тис грн
Відповісти
Тут навіть не в пам’ятнику діло. "Спочатку було СЛОВО", а не ковбаса! Баранам пам’ятник ні до чого. Він потрібен Українцям. Не вам, бо ви раби і ними помрете, а вашим дітям, щоб не повторили вашої долі!
Відповісти
Останні новини
Клімчук готовий допомогти спорудити пам’ятник Бандері у Луцьку
18 грудень, 2012, 17:25