Волинянин видав книги про Малий Почаїв та відомого митрополита

Волинянин видав книги про Малий Почаїв та відомого митрополита
Володимир Рожко – учений-релігієзнавець, історик-архівіст, визначний волинянин, щойно видав нові унікальні книги з духовного літопису нашого краю.

В одній із них йдеться про Малий Почаїв, в іншій – про владику Никанора Абрамовича, митрополита УАПЦ на еміграції, - пише Волинська правда.

Обидві книги Володимира Рожка, кандидата церковно-історичних наук, дійсного члена Інституту дослідів Волині у Вінніпезі (Канада), почесного професора СНУ ім. Лесі України, побачили світ у ПрАТ «Волинська обласна друкарня».

Зокрема 316-сторінкова монографія «Високопреосвященний Никанор Абрамович, архієпископ Київський і Чигиринський, митрополит УАПЦ на еміграції», – унікальне дослідження про владику-волинянина. Як розповів Володимир Рожко, «життєвий шлях, служіння Богові й Україні владики Никанора для нас всіх, а в першу чергу – для тих, хто нині духовно служить на ниві Господній в Україні – взірець для наслідування». При цьому автор (всього він видав понад сорок книг!) зазначив, що ця праця завершує цикл досліджень про життєписи шістьох славетних волинських архіпастирів.

А 136-сторінкове видання «Решнівка – Малий Почаїв історичної Волині» фактично розтамничує правду про історію та сьогодення одного з духовного форпостів нашого краю.

«ВП» нагадує, що обидві книги Володимира Рожка – справжній подарунок для тих, хто працює на ниві духовності. Вони – цінні надбання для волинезнавців, усіх, хто цікавиться історією України та її Церкви.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин видав книги про Малий Почаїв та відомого митрополита
03 жовтень, 2017, 20:55