Міліціонери вибивають зізнання з невинних методами НКВС. ВІДЕО

Міліціонери вибивають зізнання з невинних методами НКВС. ВІДЕО
Українські міліціонери для вибивання зізнань із зеків застосовують тортури, які практикував за радянських часів ще НКВС.

Про це розповідає програма "Українські сенсації", пише ТСН.

Максиму Дмитренку, який без провини відсидів за "пологівського маніяка" 8 років, журналісти показали роздруковані малюнки колишнього наглядача ГУЛАГу з тортурами 30-х років.

"Це приблизно те ж саме… ", - сказав Максим, показуючи на малюнок з дибою.

Екс-заступник начальника Служби внутрішньої безпеки МВС Юрій Мартиненко розповів, що металева труба для такої диби є в кабінеті майже кожного оперуповноваженого розшуку. Трубу кладуть між двома столами, потім протягують її ззаду у людини і вішають людину на цю трубу.

Дмитренко також побачив серед малюнків знайомий метод перекриття людині повітря за допомогою мішка. "Але зараз використовують протигаз", - зауважив він.

Впізнав він і прийом "стійка мордою в кут, руки по швах".

Використовують і тортури електричним струмом за допомогою польового телефону, розповідає у свою чергу Мартиненко. "Зв'язують людину, підключають в область вух, чи в область паху, електроди. Починають накручувати телефон, людина отримує страшний удар струмом", - говорить він.

"90% всього цього є і зараз… Скажімо навіть так, 95%", - заявив Дмитренко, коментуючи малюнки з методами НКВС.

За словами Мартиненка, міліція зараз опинилась в жахливому фінансовому стані, і саме через це, а також небажання витрачати час та сили на розкривання злочинів, широко застосовуються тортури. На його думку, вихід є лише один – повністю змінити особовий склад міліції і набрати нових людей, як це зробили грузини. Якщо когось залишити, то тільки тих офіцерів, які прослужили не більше року. А також скоротити кількість міліціонерів, після чого підвищити зарплату тим, хто залишився.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міліціонери вибивають зізнання з невинних методами НКВС. ВІДЕО
19 грудень, 2012, 19:03